Αποτελέσματα αναζήτησης

Δράση "Μαζί"

Δράση "Μαζί"

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας, 15/5/2018, Δράση "Μαζί"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 15/5/2018 Export event

Δράση "Μαζί"

 

Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας, 15/5/2018

Εμψυχώτρια: Γιάννα Κούλα

Στις 15.05.2018 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά, το Β' μέρος της δράσης "ΜΑΖΙ",

«Συνάντηση φιλιώματος  μεταξύ των μαθητών/-τριών της πρωτοβάθμιας ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας και αυτών του Δημοτικού Σχολείου του χωριού Παλιάμπελα στο Δήμο- Ακτίου Βόνιτσας & του Νηπιαγωγείο Παλιάμπελων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, 
 
Συμμετείχαν συνολικά 40 παιδιά, απ' τα οποία 26 ήταν μαθήτριες / μαθητές της ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας και 14 μαθήτριες /μαθητές του σχολείου των Παλιάμπελων καθώς και δύο διερμηνείς για Φαρσί/ Νταρί και Σοράνι, δύο συνεργάτιδες από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων Πετροπουλάκη (ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός), δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί από τη ΔΥΕΠ της Φιλιππιάδας μαζί με την ΣΕΠ όπως και δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί από το Σχολείο των Παλιάμπελων (διευθυντής και δασκάλα).
 

Σχόλιο:
«Κατά την κοινή εκδρομή μας στην Άρτα, φάγαμε το κολατσιό μας στον ίσκιο των δέντρων δίπλα από το "Ξενία" μέσα στο πανέμορφο κάστρο της Άρτας και κατόπιν παίξαμε από κοινού μέσα στο θεατράκι που βρίσκεται εκεί υπό την εμψύχωση της θεατροπαιδαγωγού Γιάννας Κούλα και των δύο βοηθών της. Στη συνέχεια, ακούσαμε μια ιστορία που μας διηγήθηκε ο νεαρός, ταλαντούχος συγγραφέας Δημήτρης Μελικέρτης και ζωγραφίσαμε ελεύθερα. Έπειτα επισκεφθήκαμε το γεφύρι της Άρτας, μάθαμε την ιστορία του και ξεναγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο από την κυρία Αναστασία Μπαθέκα, ξεναγό του πολιτιστικού συλλόγου Σκουφά, Άρτας. Στο τέλος, αποχαιρετιστήκαμε ευχαριστημένες/-οι, με τα κεφάλια μας γεμάτα νέες εικόνες και καλές εντυπώσεις και την υπόσχεση να στείλουμε σύντομα τις ομαδικές φωτογραφίες μας στις /στους νέες/νέους μας φίλες/-ους ως παντοτινό ενθύμιο φιλίας.
Εκ μέρους όλων των παιδιών και των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών εκπαιδευτικών και των κοινωνικών επιστημόνων της ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ που μας έδωσε την ευκαιρία να βιώσουμε τόσες πλούσιες κι ευχάριστες εμπειρίες μαζί με γηγενείς συνομήλικους/ συνομήλικες μας»
Σ. Βλάχου, ΣΕΠ Φιλιππιάδας.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Κατηγορία Δράσης
  • Εργαστήρια για μαθητές
Προγράμματα
  • κι αν ήσουν εσύ;
  • ΜΑΖΙ
Πόλεις
  • Παλιάμπελα Αιτωλοακαρνανίας
Έτος
  • 2018
Σχολεία
  • ΔΣ Παλιάμπελων Αιτωλοακαρνανίας
  • ΔΥΕΠ Φιλιππιάδας
  • Νηπιαγωγείο Παλιάμπελων Αιτωλοακαρνανίας
Εργαστήρια για Μαθητές
  • Εργαστήριο "Μαζί"
Εμψυχωτές
  • Κούλα Γιάννα
Print

Number of views (295)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Αύγουστος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά