Αποτελέσματα αναζήτησης

2007 6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες

2007 6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες

Σπέτσες, 25-30/8/2007

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2007 12:00 πμ - 30/8/2007 12:30 πμ Export event

6η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σπέτσες 2007
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2007»

 Σπέτσες 25-31 Αυγούστου 2007

«Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα» 

 


 Στις Σπέτσες, στην ομορφιά και τη γαλήνη του τοπίου, κάτω από τα δένδρα της αυλής της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα, οργανώνουμε την 6η Θεατρική Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο  «Αρχαίοι μύθοι & σύγχρονη πραγματικότητα». Με την εμψύχωση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα ερευνήσουν μύθους από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και την επικαιρότητά τους. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 16-20 χρόνων. Επίσης, περιλαμβάνει προβολές ταινιών, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και βέβαια διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει το σύνηθες αποχαιρετιστήριο γλέντι.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης  Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου, Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: «Ταινίες κάτω από τα δέντρα» Δευτέρα και Τρίτη: προβολή ταινιών με συντονίστρια την Τζωρτζίνα Κακουδάκη. "Μαθήματα yoga" από την Ιωάννα Τότσιου, φιλόλογο, μέλος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.


ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, στρωματάκι για ασκήσεις στο έδαφος, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής, lotion για τα κουνούπια και … κέφι!


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Νίκος Γκόβας, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Γιώργος Μπινιάρης, Μαργαρίτα Μάντακα, Τζένη Καραβίτη, Δημήτρης Σακατζής, Martin Scharnhorst, Τάκης Τζαμαργιάς

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Σταμούλη, Κατερίνα Αλεξιάδη
Επιμέλεια έκδοσης: Μαίρη Καλδή
Σχεδιασμός αφίσας: Μαίρη Καλδή. Φωτογραφία αφίσας: Μιχάλης Παπανούσης


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 «Τρωάδες-ο ξεριζωμός» Γιώργος Μπινιάρης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μαργαρίτα Μάντακα, κινησιολόγος, χορογράφος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 «Σίσυφος, σύγχρονες παραλλαγές» Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3  για νέους και νέες 16-20 χρόνων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές: αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» Δημήτρης Σακατζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης Τζένη Καραβίτη εκπαιδευτικός

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4«Δος μοι τούτον τον ξένον» Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης, ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Αθηνών


  «Ταινίες κάτω από τα δέντρα» ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Από το μύθο στο θρύλο: Η εξέλιξη του κοινόχρηστου μύθου στο θέατρο και τον κινηματογράφο» εισηγήτρια Τζωρτζίνα Κακουδάκη 

Δύο ημέρες με κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις κάτω από τα δέντρα. 

Δευτέρα 27/8/2007, 17.00-18.30 «Φαίδρα- Η οικειοποίηση του κοινόχρηστου μύθου»: Οι μύθοι της αρχαιότητας επιβίωσαν στο θέατρο με πολλούς τρόπους, τόσο με τη σκηνική τους παράσταση όσο και με την θεατρική λογοτεχνία. Με αφορμή τον μύθο της Φαίδρας θα εξετάσουμε τις συνεκδοχές και τις διαφορετικές οπτικές στην ανάπτυξη του μύθου, τη σχέση του μύθου με τις εποχές που τον διαχειρίστηκαν, την ίδια την ιστορία του θεάτρου και του δραματικού ύφους στους αιώνες καθώς και την διάρθρωση των κοινωνικών, ηθικών και οικογενειακών σχέσεων όπως αναδεικνύονται μέσα από τα έργο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, «Φαίδρα» του Σενέκα, «Φαίδρα» του Ρακίνα, «Φαίδρα»: σενάριο της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, «Φαίδρα» του Γιάννη Ρίτσου, «Φαίδρας έρως» της Σάρα Κέην, επιχειρώντας μια σύνθεση των μορφών της Φαίδρας, ως άσκηση για τη δημιουργία σπονδηλωτής παράστασης όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να διδαχθούν το υποκριτικό και δραματουργικό ύφος καθώς και τη θεατρική λειτουργία της μεταγραφής. Προβολή ταινιών: αποσπάσματα από την ταινία «Φαίδρα» του Ζυλ Ντασσέν (1962). 

Τρίτη 28/8/2007, 21.00 «Μήδεια- Μύθος αρχέτυπος και προσωπικός»: Η Μήδεια, ένας γυναικείος χαρακτήρας συγκλονιστικός, η βάρβαρη ανάμεσα στους Έλληνες, η παιδοκτόνος μάνα μια γυναίκα αρχέτυπο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μια μεγάλη αναδρομή για τη θέση της γυναίκας μέσα στον κοινωνικό της ρόλο. Αποσπάσματα από τις ταινίες Μήδεια του Λαρς Φον Τρίερ σε σενάριο Καρλ Ντράγιερ (1988), Η τροφός του Γιάννη Τζανέρη (2000), Οιδίποδας Τύρρανος του Πιέρ Πάολο Παζολίνι (1967), Φόβος του Κώστα Μανουσάκη (1966). ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: Μήδεια του Πιέρ Πάολο Παζολίνι 1970 με την Μαρία Κάλλας (1970). 

Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη ΒΑ, ΜΑ,, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας, έχει κάνει σπουδές υποκριτικής στο 3ετές εργαστήριο του θεάτρου Στοά και θεατρικής αγωγής σε πλήθος σεμιναρίων. Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (1997- 2004). Έχει παίξει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή στην Α' βάθμια και Β' βάθμια Εκπαίδευση και στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Γέρακα, Ιστορία/ Δραματουργία Θεάτρου στη δραματική σχολή Εμπρός-Εργαστήριο και στην Ακαδημία Τεχνών Ακμή, Iστορία και Θεωρία του Κινηματογράφου στο τμήμα Σκηνοθετών του ΙΕΚ Ακμή. Έχει διευθύνει εργαστήρια σε πανεπιστημιακά φεστιβάλ θέατρου στο Βέλγιο, Λιθουανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Γερμανία, Αίγυπτο κ.ά. Από το 2003 διδάσκει το μάθημα «Διδακτική του Θεάτρου-Θεωρία και Πρακτική» στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό βιβλίο «Θέατρο-Θεατρική Αγωγή» (2006- Ανάθεση ΙΔΕΚΕ για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων). Κείμενά της έχουν εκδοθεί σε θεατρικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και θεατρικές εκδόσεις. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του.

 

Δείτε εδώ την παλιά σελίδα της κατασκήνωσης

Related Tab NameΤα εργαστήρια
Print

Number of views (483)/Σχόλια (0)

Theme picker

Αρχείο

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Μυτιλήνη, 16/1/2020, Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
1718
To μουσειακό θέατρο & η συμβολή του στην ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης

To μουσειακό θέατρο & η συμβολή του στην ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης

Αθήνα, 18/1/2020, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Φωτεινή Βενιέρη
19
20212223
Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: «Σκληρό Καρύδι»

Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: «Σκληρό Καρύδι»

Καβάλα, 23/1/2020, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4),  Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Αφροδίτη Ρίζου
24

Φυλές

Αθήνα, 24/1/2020, Πάμε Θέατρο
25
26
2728293031
1
2
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση