Αποτελέσματα αναζήτησης

Η θεραπευτική αξία του θεάτρου

Αθήνα, 11/11/2006, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Sharif Abdunnur

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 11/11/2006 4:00 μμ - 7:00 μμ Export event


 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

«Η θεραπευτική αξία του θεάτρου»

Σαρίφ Αμπντουνούρ

Λέκτορας, σκηνοθέτης/διευθυντής του θεάτρου Masrah Al Arab,

Λίβανος

 

ΑΘΗΝΑ, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2006

ώρες 16.00-19.00

Λεόντειο Λύκειο Πατησίων

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2006

ώρες 16.00-19.00

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Φλέμινγκ 1

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Σαρίφ Αμπντουνούρ στην Αθήνα για την Ημερίδα «Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2006», το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργάνωσε σύντομο πρακτικό εργαστήριο, το οποίο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, φοιτητές θεατρικών ή παιδαγωγικών σχολών ή εμψυχωτές νεανικών ομάδων. Παρουσιάστηκαν χρήσιμα εργαλεία και τεχνικές, με σκοπό να μάθουν παιδιά και παιδαγωγοί πώς να αντεπεξέρχονται σε ιδιαίτερα δύσκολες και όχι τόσο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Δουλεύοντας με τον τρόπο αυτό, ο Σαρίφ ανέβασε στη Βηρυτό την παράσταση «Γελώντας κάτω από τις βόμβες» με παιδιά και νέους, τον Αύγουστο 2006, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

«Η θεραπευτική αξία του θεάτρου»

Σαρίφ Αμπντουνούρ, Λέκτορας, σκηνοθέτης/διευθυντής του θεάτρου Masrah Al Arab, Λίβανος

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, φοιτητές θεατρικών ή παιδαγωγικών σχολών ή εμψυχωτές νεανικών ομάδων και θα ασχοληθεί με τους τρόπους με τους οποίους το θέατρο μπορεί, σε καιρό κρίσεων (πολέμου ή εμφύλιας διαμάχης), να προσφέρει στα παιδιά και τους εφήβους ασφαλές καταφύγιο και διέξοδο στη φρίκη που τους περιβάλλει. Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν χρήσιμα εργαλεία και τεχνικές, με σκοπό να μάθουν παιδιά και παιδαγωγοί πώς να αντεπεξέρχονται σε όχι και τόσο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δημιουργώντας έναν χώρο μέσα στον οποίο θα νιώθουν ασφαλείς. Διαρκεί 3 ώρες και οι εντατικοί του ρυθμοί απευθύνονται σε όσους έχουν ήδη προηγούμενη εμπειρία. Το εργαστήριο πραγματεύεται διδακτικές τεχνικές που είχαν θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή τους σε παιδιά με ψυχικά τραύματα και σε όσους ζουν σε περιβάλλον κινδύνου. Οι πρακτικές αυτές έχουν αποδείξει τη θεραπευτική δύναμη του θεάτρου και τη δυνατότητά του να λειτουργεί ως σανίδα σωτηρίας σε καιρούς κρίσης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σαρίφ Αμπντουνούρ είναι Λέκτορας στο τμήμα Καλών Τεχνών και Ιστορίας της Τέχνης στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και διδάσκει μαθήματα Θεάτρου και Ανθρωπιστικών Σπουδών. Επίσης, διδάσκει στο πρόγραμμα των Θεατρικών Σπουδών στο γυμνάσιο και το τμήμα του International Baccalaureate στο σχολείο της αμερικανικής κοινότητας. Αυτή την περίοδο ο Σαρίφ κάνει τη διδακτορική του διατριβή στον Εσωτερισμό ενώ έχει ήδη μεταπτυχιακό τίτλο στο Θέατρο/Δράμα και τις Παραστατικές Τέχνες, τη Στρατιωτική Ιστορία και τις Ανθρωπιστικές Σπουδές, καθώς και διπλώματα και πιστοποιητικά σπουδών στη Διεύθυνση Σκηνής, το Σχεδιασμό και την Εκτέλεση Φωτισμού, την Ηχοληψία, την Ξυλουργική και Σκηνική Παραγωγή, τις Τεχνικές Τσίρκου, τις Πολεμικές Τέχνες κ.α. Ο Σαρίφ είναι ιδρυτής και διευθυντής του Masrah Al Arab στο οποίο εργάζεται ως σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός ενώ παράλληλα γράφει και σκηνογραφεί πολλές  παραγωγές κάθε χρόνο. Επίσης, οργανώνει εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες σε όλους τους τομείς των παραστατικών τεχνών και της αθλητικής παιδείας. Ταυτόχρονα, αφιερώνει πολύ χρόνο δουλεύοντας με κοινότητες. Διοργανώνει εργαστήρια και παραστάσεις σε καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων, εργαστήρια σε δημόσια σχολεία του Λιβάνου, εργαστήρια και δραματοθεραπεία σε στρατόπεδα και φυλακές κ.τ.λ. Ασχολείται, επίσης, με την εκπαίδευση εκπαιδευτών, με το θέατρο του δρόμου και διοργανώνει μικρές παραστάσεις, παρουσιάζει νούμερα του τσίρκου, παραστάσεις επίδειξης πολεμικών τεχνών και παραστάσεις κλόουν σε νοσοκομεία και αλλού. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν εθελοντική εργασία σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της κοινωνίας και τη διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων. Τελευταία του παραγωγή με παιδιά και νέους ήταν το «Γελώντας κάτω από τις βόμβες» που ανέβηκε στη Βηρυτό τον Αύγουστο 2006 κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.theatreversusoppression.com/index.html

Email: sa18@aub.edu.lb

 

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

 

www.TheatroEdu.gr,

e-mailtheatro@TheatroEdu.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2006

 

 

 

 

Print

Number of views (164)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Σεπτέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26
27
28
29
30
31
1
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Λάρισα, 1/9/2019, Παιδαγωγικές - συντονιστικές συναντήσεις
2345
678
910111213
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Καλαμάτα, 13/9/2019, Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
14
15
16
17
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ιωάννινα, 17/9/2019, Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
18
192021
22
23242526272829
30123456

Κατηγορίες

Αναζήτηση