Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

"Μαζί" - 2019

"Μαζί" - 2019

στήριξη σχολείων - αιτήσεις συμμετοχής


"Μαζί" 2019 - στήριξη σχολείων
Η δράση "Μαζί" υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους π.χ. συνεργασίες τοπικών σχολείων με σχολεία όπου φοιτούν παιδιά πρόσφυγες ή με καταυλισμούς, εργαστήρια τέχνης, επισκέψεις σε χώρους παραστάσεων, μουσείων κ.ά., ανοιχτές δράσεις σε δημόσιους χώρους, κλπ.  Σημαντικό στοιχείο και προτεραιότητα σε αυτές τις συνεργασίες είναι τα παιδιά να συναντιούνται με στόχο να δημιουργήσουν κάτι μαζί αξιοποιώντας εργαλεία από τις τέχνες (θέατρο, χορός, βίντεο, μουσική, εικαστικά κ.ά). Έχουν δηλαδή τη μορφή «δημιουργικών εργαστηρίων τέχνης».  Για το 2019 η δράση «Μαζί» απαντώντας στις νέες ανάγκες που προκύπτουν στο σχολικό πλαίσιο διευρύνεται ως προς τους στόχους υλοποίησης για να συμπεριλάβει, πλέον, σχολεία με τάξεις υποδοχής προσφυγικού μαθητικού πληθυσμούυποστηρίζοντας την υλοποίηση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην συμπερίληψη των νέων μαθητών. Επίσης στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες με εργαστήρια στο σχολείο από πιστοποιημένους θεατροπαιδαγωγούς και καλλιτέχνες. 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν  αίτημα συνεργασίας και στήριξης γράφοντας στο humanrights@theatroedu.gr ή να καλέσουν στα  τηλέφωνα 2106541600 (ώρες γραφείου)
Οι θέσεις στο πρόγραμμα είναι περιορισμένες.  Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,
Η δράση στηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Print

Number of views (2265)/Σχόλια (0)