ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 «Το Ουράνιο Τόξο των Επιθυμιών»
Εισαγωγή στο Θέατρο και τη θεραπεία του Augusto Boal

Adrian Jackson
καλλιτεχνικός διευθυντής και γενικός συντονιστής θεατρικής ομάδας Cardboard Citizens (Πολίτες σε Χαρτόκουτα), Ηνωμένο Βασίλειο

 

Αθήνα 19, 20, 21, 22 Νοεμβρίου 2018, ώρες 15.45--20.45

Χώρος : Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος Κωνσταντινουπόλεως)

 

Εργαστήριο 20 ωρών

 Γλώσσα: αγγλικά

To Εργαστήριο αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council  
στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων της 8ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης της Αθήνας
 ««Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση: Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;»
που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

 

«Να έχετε το θάρρος να είστε ευτυχισμένοι» - Augusto Boal, Εκλογικό σύνθημα του 1992, Δημοτικό Συμβούλιο του Ρίο ντε Τζανέιρο

 

Το προσωπικό είναι πολιτικό και το πολιτικό είναι προσωπικό. Το Ουράνιο Τόξο των Επιθυμιών (Rainbow of Desires) είναι το ευρύ όνομα που έδωσε ο Augusto Boal σε μια σειρά από ασκήσεις, παιχνίδια και τεχνικές σχετικές με τη χρήση της δύναμης του θεάτρου όσον αφορά στον εντοπισμό, την ανάλυση και την ανταπόκριση στην «εσωτερική καταπίεση» και στην κατανόηση της προέλευσής της.

 

Το εργαστήριο αυτό, με επικεφαλής τον Adrian, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μια σύντομη ματιά στις τεχνικές του Ουράνιου Τόξου των Επιθυμιών και μια εισαγωγή στη σχέση τους με τα άλλα εργαλεία του Augusto Boal, όπως το Θέατρο Φόρουμ (Forum Theatre). Το εργαστήριο απευθύνεται σε συμμετέχοντες που διαθέτουν στοιχειώδεις γνώσεις και εμπειρία γύρω από την αξιοποίηση θεατρικών τεχνικών σε ομάδες στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση. 

 

ΚΟΣΤΟΣ: α) 70 Ε για μέλη β) 90Ε για μη μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Διαδικασία
:  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής 2 βήματα:

Α) ΠΛΗΡΩΜΗ
α)  με Τραπεζική Μεταφορά (e-banking) ή Κατάθεση 

ALPHA BANK Iban: GR7301402020202002002000277
ΤΡΑΠΕΖΑΠΕΙΡΑΙΩΣ iban: GR37 0172 5180 0055 1809 1249 470

Στην κατάθεση να εμφανίζεται το ΕΠΩΝΥΜΟ και η φράση "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ JACKSON"
Τυχόν τραπεζικές κρατήσεις βαρύνουν τον καταθέτη

β) Πληρωμή με ΚΑΡΤΑ ...ΕΔΩ
Παράκληση: κατά την πληρωμή με κάρτα συμπληρώστε τη φράση " ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
JACKSON " στο πεδίο "Add special instructions to the seller"

 

Β) ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 
Όταν ολοκληρωθεί το παραπάνω βήμα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί και η ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Οργάνωση:Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -  Γραφείο Αθήνας

Σε συνεργασία με το BritishCouncil

 

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

O Adrian Jackson είναι ο ιδρυτής, σκηνοθέτης και γενικός συντονιστής μίας ιδιαίτερης θεατρικής ομάδας, της Cardboard Citizens (Πολίτες σε Χαρτόκουτα), στην οποία οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι άστεγοι ή πρώην άστεγοι. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1991 και από τότε ο Adrian έχει σκηνοθετήσει πάνω από 30 έργα, πολλά από τα οποία έχει επινοήσει (δημιουργήσει) και γράψει ο ίδιος. Εκτός από τη συγγραφή και σκηνοθεσία διαφόρων διαδραστικών παραστάσεων φόρουμ, ο Adrian έχει επίσης σκηνοθετήσει όλες τις, μεγάλης κλίμακας, site specific παραστάσεις της ομάδας, μεταξύ των οποίων οι: Περικλής (Pericles) και Τίμων ο Αθηναίος (Timon of Athens) σε συμπαραγωγή με τη Royal Shakespeare Company (RSC), The Beggars Opera (με την English National Opera-ENO), The Lower Depths (με τη θεατρική εταιρία London Bubble) και η βραβευμένη με το Evening Standard award Mincemeat.Το 2012 έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο Few Man Fridays, με θέμα το διωγμό ολόκληρου του πληθυσμού των νησιών Τσάγκος, το οποίο ανέβηκε στο κέντρο τεχνών Riverside Studios και έτυχε μεγάλης αναγνώρισης από κοινό και κριτικούς. Το 2015 σκηνοθέτησε το Benefit της SarahWoods και το 2016 το Cathy, μια αναθεωρημένη εκδοχή του CathyComeHome του AliTaylor, με τα οποία πραγματοποίησε περιοδείες σε εθνικό επίπεδο. Το 2017 ανέθεσε τη συγγραφή και συν-σκηνοθέτησε 9 νέα έργα γύρω από την ιστορία της στέγασης υπό τον γενικό τίτλο Home Truths, σε συνεργασία με τους: Stef Smith, EV Crowe, Heathcote Williams, David Watson, Nessah Muthy, Chris OConnell, Sonali Battacharya, Lin Coghlan και Anders Lustgarten. Ο Adrian είναι ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του θεάτρου του καταπιεσμένου παγκοσμίως. Έχει μεταφράσει πέντε βιβλία του Augusto Boal στα αγγλικά και πιο συγκεκριμένα τα: Games for Actors and Non-Actors, The Rainbow of Desires, The Legislative Theatre, Hamlet and the Baker's Son (αυτοβιογραφία του Boal) και The Aesthetics of the Oppressed. Έχει υπάρξει συνεργάτης του Boal σε πολλά σεμινάρια, ενώ συνέθεσαν μαζί και ένα έργο νομοθετικού θεάτρου, υπό τον τίτλο The Art of Legislation, το οπoίο ανέβηκε στο County Hall του Λονδίνου. Έχει διδάξει, σε όλη τη Βρετανία και την Ιρλανδία, και σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων masterclasses σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Αφρική. Την πρωτοχρονιά του τρέχοντος έτους, βραβεύτηκε από τη Βασίλισσα της Αγγλίας με ΜΒΕ (Member of the Order of the British Empire) στα πλαίσια του 2018 New Years Honours. Τον Μάρτιο του 2018, αναβίωσε  την Cathy για το θέατρο Soho και για μία σειρά περιοδειών και στη συνέχεια συν-σκηνοθετεί μια ταινία για το Artangel.