Camera Slideshow
13η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο 2014
26-30 Αυγούστου 2014, στον Αγ. Γιάννη Πηλίου
"Σμιλεύοντας τα όνειρά μας- μετασχηματίζοντας  την πραγματικότητά μας:
θεατρικές μεταμορφώσεις στο Πήλιο”

«Στο Πήλιο μέσα στις καστανιές το πουκάμισο του Κενταύρου
γλιστρούσε μέσα στα φύλλα για να τυλιχτεί στο κορμί μου
καθώς ανέβαινα την ανηφόρα κι η θάλασσα μ’ ακολουθούσε
ανεβαίνοντας κι αυτή σαν τον υδράργυρο θερμομέτρου
ώσπου να βρούμε τα νερά του βουνού.»

απόσπασμα από το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ Γ. Σ.” από το “ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΩΝ”

Στο Πήλιο κι εμείς ανεβαίνοντας θα θυμηθούμε τα παλιά και θα δημιουργήσουμε καινούρια δρώμενα. Γλιστρώντας ανάμεσα στην ιστορία και το σήμερα θα αφουγκραστούμε τα ιστορικά ντοκουμέντα ζωντανεύοντας τα στη σκηνή τυλιγμένα στην προσωπική μας αύρα. Κάτω από τις φυλλωσιές θα μοιραστούμε την θεατρική εμπειρία μας γευόμενοι κομμάτια από όσα κάναμε μέχρι σήμερα και όσα ονειρευόμαστε για το αύριο. Δίπλα στη θάλασσα θα παίξουμε παιχνίδια της γραφής και της ανάγνωσης. Με ορθάνοιχτα βλέφαρα θα ανιχνεύσουμε στα μονοπάτια της περιοχής του Αη- Γιάννη νέους τόπους και αξιοσημείωτους ανθρώπους, ώσπου ο υδράργυρος να φτάσει στο απόγειο της θεατρικής δημιουργίας. Παλιοί και νέοι φίλοι μας, σας περιμένουμε στο νέο θεατρικό μας καταφύγιο, στο Πήλιο, να ψάξουμε όλοι μαζί για το πουκάμισο του Κένταυρου.

Η 13η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση – Σεμινάριο 2014 του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ταξιδεύει φέτος, από 26 έως 30 Αυγούστου 2014, στο Πήλιο, στον Αγ Γιάννη, και θα φιλοξενηθεί στο χώρο των Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν και επικοινωνούν με εργαλείο τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση.

Το πενταήμερο αυτό σεμινάριο περιλαμβάνει  6 κύρια Εργαστήρια, πολλά "μίνι" εργαστήρια, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις εργασιών μελών & φίλων, παραστάσεις, δραστηριότητες στη περιοχή του Πηλίου (πεζοπορία, ξεναγήσεις κά), παιχνίδια, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Μαζί μας θα είναι ως εμψυχωτές εργαστηρίων σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο David Pammenter, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο Greg Naughton, η Ηρώ Ποταμούση, ο Τάκης Τζαμαργιάς, ο Νίκος Γκόβας, η Χριστίνα Ζώνιου, ο Στέλιος Βγαγκές, η Νάσια Χολέβα, η Μαρία Λεωνίδα, o Βασίλης Κουκαλάνι, η Ιουλία Πύρρου, η Νίκη Καράλη, η Υρώ Μιχαλακάκου, η Τζένη Καραβίτη, η Πατρίτσια Απέργη και πολλοί ακόμα...
Το σεμινάριο είναι 35 διδακτικών ωρών και θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα ΕΔΩ   ......τα Κύρια Εργαστηρια ΕΔΩ 

.....οι άλλες Δρασεις ΕΔΩ    ....Διαμονη-Διατροφή ΕΔΩ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΕΔΩ!

 Η τοποθεσία: Ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου (ή αλλιώς και Αηγιάννης), βρίσκεται 55xλμ. από τον Βόλο, χτισμένος σε ένα ιδιαίτερα ειδυλλιακό σημείο, όπου μπροστά του απλώνεται το Αιγαίο Πέλαγος και είναι ένας δημοφιλής προορισμός του Πηλίου κατά τους θερινούς μήνες και όχι μόνο. Η πανέμορφη μεγάλη και βραβευμένη με Γαλάζια σημαία παραλία του, με το ψιλό βότσαλο, ήταν η αιτία για τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του οικισμού. Επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα του Αγίου Ιωάννη είναι ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά χωριά του Ανατολικού Πηλίου, καθώς και από τις παραλίες Πλάκα από τη μία μεριά και Παπά Νερό από την άλλη.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
(Μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο)
Επικοινωνία: info@theatroedu.gr / www.theatroedu.gr
6972294695 (πρωί και απόγευμα) και 6946730564 18:00-21:00