"Κι αν ήσουν εσύ;"
Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς -"Περάσματα"
δωρεάν για εκπαιδευτικούς, στελέχη οργανώσεων και τοπικών φορέων
Προταιρεότητα στα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Διάρκεια 4 ώρες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οργανώνουν το βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Περάσματα – εργαστήριο για εκπαιδευτικούς» βασισμένο στο ομώνυμο εγχειρίδιο της Ύπατης Αρμοστείας.
Το εργαστήριο είναι διάρκειας 4 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε εμψυχωτές νεανικών ομάδων, στελέχη οργανώσεων και τοπικών φορέων.

Τα «Περάσματα» είναι ένα βιωματικό παιχνίδι της Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο βασίζεται στη μέθοδο της προσομοίωσης επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να βιώσουν γεγονότα και καταστάσεις πους αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε μια άλλη χώρα.
Το παιχνίδι «Περάσματα» καλεί τους συμμετέχοντες να
Βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες εγκαταλείποντας την πατρίδα τους για ένα αβέβαιο μέλλον
Συνειδητοποιήσουν τις αιτίες και τις συνέπειες του ξεριζωμού αλλά και την αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν τους πρόσφυγες σε άλλη χώρα
Υιοθετήσουν μια στάση αποδοχής των προσφύγων και να σκεφθούν πιθανές λύσεις στα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε σχέση με την ένταξή τους στη χώρα ασύλου
Κινητοποιηθούν ώστε να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο (φίλοι, οικογένεια, τοπική κοινότητα) υπέρ των προσφύγων

Το εγχειρίδιο «Περάσματα» διατίθεται δωρεάν σε έντυπη μορφή (από τα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας και ηλεκτρονική μορφή εδω!. Σχετικό Βίντεο  εδώ!

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ανετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση στο χώρο και ασκήσεις στο έδαφος.

Αιτήσεις συμμετοχής: Η Ανακοίνωση και η Φόρμα Αιτήσεων (ηλεκτρονική) του εργαστηρίου βγαίνει στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και προωθείται στα σχολεία μέσω των συνεργαζόμενων κατα περίπτωση εκπαιδευτικών Διευθύνσεων και άλλων φορέων.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραμματεία/Πληρ. Γιάννα Παπαδοπούλου, 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr

Τα "Περάσματα" πηγαίνουν και στα σχολεία για μαθητές δωρεάν! Δείτε εδώ πώς!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - UNHCR