ΘτΚ


ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ

ανακοινώσεις-υλικό-βιβλίογραφία-άρθρογραφία-δράσεις

(στείλτε μας στο info@theatroedu.gr υλικό για δράσεις σας που χρησιμοποιούν αναλογες τεχνικές όπως θεατρου Φόρουμ κ.ά)

" Διαφυγές" στο 1ο Λύκειο Χολαργού
22/12/2015
Το Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα και παράσταση Φόρουμ "Διαφυγές" παρουσιάζεται σε ομάδα μαθητών σε εμψύχωση (τζόκερ) Νίκου Γκόβα και θεατροπαιδαγωγούς τον Δημήτρη Αποστολόπουλο, την Νταιάννα Κοσσενάκη και την Ελευθερία Πετράκη

2015 Διαφυγές-εκπαίδευση νέων θεατροπαιδαγωγών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Διαφυγές"
Αθήνα 17/12/2015

2015 Εργαστήριο Θεάτρου Φόρουμ - Διαφυγές, ΧΟΛΑΡΓΟΣ

“Σεμινάριο-εργαστήριο Θεάτρου Φόρουμ και το πρόγραμμα “Διαφυγές” – για εκπαιδευτικούς”
Εμψυχωτής: Νίκος Γκόβας. Θεατροπαιδαγωγοί: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Νταιάννα Κοσσενάκη, Ελευθερία Πετράκη
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, 5μμ-8μμ. (προσέλευση 4.45μμ..αυστηρά)
Τόπος: ΧΟΛΑΡΓΟΣ, στο 1ο Λύκειο Χολαργού, Καραισκάκη & Τερψιχόρης (ΧΑΡΤΗΣ)
Το σεμινάριο-εργαστήριο είναι εισαγωγικό στο θέατρο φόρουμ (Αουγκούστο Μποάλ) και περιλαμβάνει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα “Διαφυγές” όπως αυτό εφαρμόζεται στα σχολεία (Γ’ Γυμνασίου & Λύκεια). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν το συγκεκριμένο είδος ή θέλουν να γνωρίσουν το πρόγραμμα “Διαφυγές” (περισσότερα στο www.theatroedu.gr). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση στο χώρο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς της Β’ Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Αθήνας και σε μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Δηλώσεις συμμετοχής: ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ
Οργάνωση:
Β’ Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας-Αγωγή Υγείας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Παιδαγωγική ομάδα "εκτός ωρών"

2015 Εκπαίδευση νέων θεατροπαιδαγωγών στο "Διαφυγές"

Θέατρο Φόρουμ και το Πρόγραμμα «Διαφυγές» - Εκπαίδευση νέων θεατροπαιδαγωγών-ηθοποιών
Διδασκαλία-Εμψύχωση: Νίκος Γκόβας
Αθήνα 9/11/2015 5μμ-8μμ, 7/12/2015 5μμ-8μμ και σε άλλες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν

Ξεκινάει νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης μικρού αριθμού νέων θεατροπαιδαγωγών-ηθοποιών για τις ανάγκες της παράστασης Θεάτρου Φόρουμ «Διαφυγές» του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Η εκπαίδευση απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς, σε φοιτητές ή απόφοιτους σχολών θεατρικών σπουδών ή παιδαγωγικών σχολών που ενδιαφέρονται για τα θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και το θέατρο στην εκπαίδευση γενικότερα. Στόχος είναι να στελεχωθεί το πρόγραμμα «Διαφυγές» με νέους ηθοποιούς οι οποίοι θα μπορούν να το παρουσιάζουν σε Γυμνάσια –Λύκεια.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει παρακολούθηση εργαστηρίων αλλά και των παραστάσεων όπως αυτές ήδη παρουσιάζονται σε σχολεία.
Το Πρόγραμμα «Διαφυγές» προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία και η συμμετοχή όλων των συντελεστών είναι εθελοντική.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να:
Α) διαβάσουν την περιγραφή του προγράμματος «διαφυγές» στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr
Β) να είναι διαθέσιμοι κάποια πρωινά για παραστάσεις σε σχολεία
Γ) να στείλουν βιογραφικό στο govasn@gmail.com

2015 Εργαστήριο Θεάτρου Φόρουμ - Διαφυγές, Ν. Ιωνία Αττικής

“Σεμινάριο-εργαστήριο Θεάτρου Φόρουμ και το πρόγραμμα “Διαφυγές” – για εκπαιδευτικούς”
Εμψυχωτής: Νίκος Γκόβας. Θεατροπαιδαγωγοί: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Νταιάννα Κοσσενάκη, Ελευθερία Πετράκη
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, 5μμ-8μμ. (προσέλευση 4.45μμ..αυστηρά)
Τόπος: 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνία, Κηφισού 2-4 Ν. Ιωνία Αττικής (χαρτης) ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ "ΠΕΥΚΑΚΙΑ"
Το σεμινάριο-εργαστήριο είναι εισαγωγικό στο θέατρο φόρουμ (Αουγκούστο Μποάλ) και περιλαμβάνει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα “Διαφυγές” όπως αυτό εφαρμόζεται στα σχολεία (Γ’ Γυμνασίου & Λύκεια). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν το συγκεκριμένο είδος ή θέλουν να γνωρίσουν το πρόγραμμα “Διαφυγές” (περισσότερα στο www.theatroedu.gr). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κίνηση στο χώρο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς της Β’ Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Αθήνας και σε μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Δηλώσεις συμμετοχής: ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ
Οργάνωση: Β’ Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης Αθήνας-Αγωγή Υγείας & Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

«ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ...» παράσταση Θεάτρου Φόρουμ, Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου,
στο 3rd Handmade & Recycled Theater Festival
Παρασκευή 9/10/15 στις 21:00, Σάββατο 10/10/15 στις 19:30, Κυριακή 11/10/15 στις 19:00
Είσοδος ελεύθερη (Υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων)
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός. Τηλ. κρατήσεων: 210 3411651


TOgether-α
φιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου

Αθήνα-Χαλάνδρι-Ναύπλιο 16-21 Ιουνίου 2015
παραστάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια

Το διεθνές δίκτυο TΟgether και η παράστασή Hotel Europa σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Barbara Santos για πρώτη φορά στην Αθήνα για 2 μοναδικές παραστάσεις θεάτρου φόρουμ με ελεύθερη είσοδο, εργαστήρια, συζητήσεις!

Ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Φωνές Ελευθερίας», το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, οργανώνουν εβδομάδα-αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου με καλεσμένο το διεθνές δίκτυο TΟgether και την παράστασή τους Hotel Europa.

Η παράσταση Hotel Europa, μετά από μεγάλη περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (16/6/15) και στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (17/6/2015). Παράλληλα, οι συντελεστές της ομάδας θα προσφέρουν ένα Eργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου (19-20/6/2015 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου) για καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων ενώ οργανώνεται επίσης, υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Στρογγυλό τραπέζι-ανοιχτή συζήτηση (18/6/2015 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης) με θέμα «Πόλη, ενεργή πολιτειότητα και Θέατρο του Καταπιεσμένου». Στο πλαίσιο του ίδιου αφιερώματος η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ θα παρουσιάσει την τελευταία της παράσταση θεάτρου φόρουμ με τίτλο «Πλην όμως…» (20/6/2015 Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου) με ελεύθερη είσοδο. Τέλος, οργανώνεται Ανοιχτή συζήτηση για το Θέατρο του Καταπιεσμένου με τίτλο Προκλήσεις και Εφαρμογές στις 21/6/2015 στο Ναύπλιο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Το δίκτυο TΟgether: Στο δίκτυο TOgether συμμετέχουν πανεπιστημιακά τμήματα, εθνικά θέατρα, φεστιβάλ, θεατρικοί οργανισμοί και διακεκριμένοι εμψυχωτές του κοινωνικού θεάτρου από τη Γερμανία (KURINGA), την Ιταλία ( Πανεπιστήμιο της Bologna και Krila TDO), την Πορτογαλία (GTO LX),την Κροατία (INK & Pula-Forum Festival), την Ισπανία (Pallapupas), τη Γαλλία (Pas a Passo) και τη Σκωτία (Active Inquiry). Καλλιτεχνική διευθύντρια και συντονίστρια του προγράμματος είναι η διεθνούς φήμης βραζιλιάνα εμψυχώτρια και ηθοποιός Barbara Santos, που δραστηριοποιείται στη Γερμανία (Kuringa) και στη Βραζιλία (GTO Rio)

Στο επίκεντρο της αναζήτησης της διεθνούς ομάδας εμψυχωτών βρίσκεται η εξερεύνηση των ιδεολογιών και των αιτιών που βρίσκονται πίσω από την κοινωνικο-οικονομική κρίση και η αναζήτηση προτάσεων για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη. Σε συνάφεια με το παραπάνω αποτελεί βούληση της ομάδας να συνεισφέρουν με την πολυετή διεθνή εμπειρία τους στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να ανακάμψει με την προοπτική μιας δημοκρατικής, ενεργούς και συμμετοχικής πολιτειότητας με εργαλείο το θέατρο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:

 Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ Open

2015 Hotel Europa - παράσταση Θεάτρου Φόρουμ

Hotel Europa - Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
από το διεθνές δίκτυο TOgether
Είσοδος Ελεύθερη
Τρίτη 16/6/ 2015, 21.00 στο Θέατρο της Ρεματιάς, Χαλάνδρι ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ!
Τετάρτη 17/6/2015, 21:00 στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ψυρρή

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ΤΟgether – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου που οργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Εξερευνώντας τα ιστορικά θεμέλια της παρούσας κρίσης, η παράσταση προσκαλεί το κοινό να αναρωτηθεί με τι θα έμοιαζε ένα διαφορετικό μέλλον για την Ευρώπη. Η παράσταση μιλά για την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας που έχει επηρεαστεί από τη λιτότητα που έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις και την πίεση για περισσότερο κέρδος από τον τραπεζικό τομέα. Το Hotel Europa καλεί το κοινό να ενεργοποιηθεί και να παρέμβει στη δραματική πλοκή για να διερευνήσει για συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζονται επί σκηνής.
Η παράσταση έχει παιχτεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από διακεκριμένους εμψυχωτές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου, μέλη του διεθνούς δικτύου TOgether.


Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Bárbara Santos (Βραζιλία/Γερμανία)

Μουσική διεύθυνση: Till Baumann (Γερμανία)

Μουσικός: Filipa Simões (Πορτογαλία)

Ηθοποιοί: Aleksander Bančić (Κροατία), Alessandro Tolomelli (Ιταλία), Anabela Rodrigues (Πορτογαλία), Antonio Masegosa (Ισπανία), Bastien Viltart (Γαλλία), Christoph Leucht (Γερμανία), Claudia Simone (Βραζιλία/Γαλλία), Giulia Allegrini (Ιταλία), Marijana Peršić (Κροατία), Δημήτρης Αποστολόπουλος (Ελλάδα).
Σχεδιασμός φωτισμού: Άγγελος Γουναράς, διδάσκων στο Παν. Πελοποννήσου, σε συνεργασία με φοιτητές του μαθήματος φωτισμού
Ήχος: Τάσος Μπότσιος
Παραγωγή: Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤOpen

2015 Hotel Europa- Ανοιχτή συζήτηση για το Θέατρο του Καταπιεσμένου

«Πόλη, ενεργή πολιτειότητα και Θέατρο του Καταπιεσμένου»
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015. 7.00μμ-10.30μμ.
Στρογγυλό τραπέζι-Ανοιχτή συζήτηση 
Τόπος:
 Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Πειραιώς 206 Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη
Γλώσσα:
Αγγλικά με βοήθεια στη μετάφραση

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ΤΟgether – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου που οργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

7.00μμ-8.00μμ Προβολή ταινίας στο φουαγιέ
8.00μμ-10.30μμ Στρογγυλό τραπέζι-συζήτηση

Πανόραμα διεθνών εφαρμογών του ΘτΚ: ενεργός πολιτειότητα, αυτοδιοίκηση, κοινωνική παρέμβαση, εμπειρίες νομοθετικού θεάτρου 

Συμμετέχουν: Bárbara Santos, Till Baumann & Christoph Leucht από το Kuringa Centre Βραζιλία/Γερμανία, Anabela Rodrigues & Filipa Simões από την ομάδα GTO LX Πορτογαλία, Marijana Peršić & Aleksander Bančić από το Istrian National Theatre - City Theatre Pula & Pula Forum Festival Κροατία, Alessandro Tolomelli & Giulia Allegrini από την ομάδα KrillaTdO Ιταλία, Antonio Masegosa από τους Pallapupas Ισπανία/Καταλονία, Claudia Simone & Bastien Viltart από την ομάδα Pas a Passo Βραζιλία/Γαλλία, Άλκηστις Κοντογιάννη, Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Νάγια Μποέμη από την Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ Ελλάδα, Νίκος Γκόβας από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ελλάδα, Σέργιος Γκάγκας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χαλανδρίου Ελλάδα
Συντονίζει: Χριστίνα Ζώνιου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
Παρεμβαίνουν εκπρόσωποι ομάδων και φορέων και το κοινό.

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤOpen

2015 Hotel Europa-Εργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου

«Hotel Europa, μετά την παράσταση»
Διεθνές Εργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου
Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.
Εμψυχωτές: Bárbara Santos (Βραζιλία/Γερμανία) και οι συντελεστές της παράστασης Hotel Europa

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ΤΟgether – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου που οργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Περισσότερα...εδώ!

2015 "πλην όμως..." παράσταση Θεάτρου Φόρουμ στο Χαλάνδρι

Παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Πλην όμως…»
από την Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ
Σάββατο 20/06/15, 9.00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη 
Τόπος:
Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης Κάτω Χαλάνδρι, ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο) 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ΤΟgether – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου που οργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

«Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;» Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των όρων εργασίας βιώνονται καθημερινά. Υπάρχει κι ο αντίλογος. Η παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες.

Επινόηση - Δημιουργία - Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα

Ομάδα εμψυχωτών:  Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Αλέξανδρος Γκόμεζ

Ομάδα ηθοποιών: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Kusha Barhami, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Παντελής Ζαφειρίου, Κατερίνα Καλογερά, Χρήστος Καρυστινός, Σέργιος Κομπόγιωργας, Νταϊάνα Κοσσενάκη, Μπάμπης Κουτουνίδης, Πέπη Μαργιόλη, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Βίκυ Πάντζιου, Ναντίνα Τσέκερη.

Μουσική: Χρήστος Καρυστινός, Χάρις Οικονομίδου

Παραγωγή - Επικοινωνία:  Γιάννα Παπαδοπούλου

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤOpen

2015 ΘτΚ, Ανοιχτή Συζήτηση, Ναύπλιο
Θέατρο του Καταπιεσμένου: Προκλήσεις και Εφαρμογές
Ανοιχτή συζήτηση
Ναύπλιο, Κυριακή 21/6/2015, 15:30, Αίθουσα Λ. Τασοπούλου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών


H Barbara Santos, o Christoph Leucht και o Till Baumann (Κuringa centre, Βερολίνο) συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση με τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, τους προπτυχιακούς φοιτητές, καθηγητές και κατοίκους για το Θέατρο του Καταπιεσμένου και τη χρήση του σε δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και διά βίου μάθησης.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ΤΟ
gether – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου  που οργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Πληροφορίες: ts.uop.gr
2015 Το "Διαφυγές" στη Παλαιστίνη

Το "Διαφυγές" σε Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Καταπιεσμένου στην Παλαιστίνη 2015
8/
5/2015 στο Dar Al Kalima College και
9/5/2015 στο Birzeit University  της Ιερουσαλήμ στη Παλαιστίνη,
προσκεκλημένοι του ASHTAR THEATRE στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ Θεάτρου του Καταπιεσμένου.
Η παράσταση παρουσιάζεται από τα μέλη της Ακτιβιστικής Ομάδας ΘτΚ
Χρήστος Καρυστινός, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Ναντίνα Τσέκερη, Γιώτα Θεοδωροπούλου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Σέργιος Κομπόγιωργας, Πέπη Μαριόλη.

2015 Ακτιβιστικη ΘτΚ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ στο Βύρωνα

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
" ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ..."
Σάββατο 2 Μαίου στις 20:00
στο Στέκι Νεολαίας του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα
(Βαϊνδηρίου 32, Πλατεία Ταπητουργείου, Βύρωνας)
Είσοδος Ελεύθερη
“Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;
Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των ορών εργασίας βιώνονται καθημερινά. Υπάρχει κι ο αντίλογος.
Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες.”
https
://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com/

2015 Ακτιβιστική ΘτΚ, Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας ΙΙ, Χαλάντρι

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Νέων Χαλανδρίου Σβήστε Τους και
η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
με τη συνδρομή του Δήμου Χαλανδρίου
παρουσιάζουν τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
" ΜΙΚΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΙΑΣ ΙΙ..."
την Κυριακή 26 Απριλίου στις 20.00
στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου
(Δαναΐδων και Αντιγόνης, Χαλάνδρι, στάση Νομισματοκοπείο)
Είσοδος ελεύθερη

2015 ΑκτιβιστικήΘτΚ "ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ" ΕΜΠΡΟΣ

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
" ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ..."
την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 στις 19.30
στον αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ψυρρή)
Είσοδος Ελεύθερη
“Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;
Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των ορών εργασίας βιώνονται καθημερινά. Υπάρχει κι ο αντίλογος.
Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες.”
https
://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com/

2015 ΑκτιβιστικήΘτΚ "ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ" Μπερντές

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
" ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ..."
την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 20.30
στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Μπερντέ
(Αράδου 55, πλατεία Κύπρου, Άνω Ιλίσια) http://mperntes.espiv.net/
Είσοδος Ελεύθερη
“Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;
Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των ορών εργασίας βιώνονται καθημερινά. Υπάρχει κι ο αντίλογος.
Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες.”
https
://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com/
2015 Διαφυγές...Αθήνα

Διαφυγές...
19/2/2015
Παρουσίαση στο 38ο Λύκειο Αθήνας.
Συντελεστές: Νίκος Γκόβας (jocker/kuringa), Αποστολόπουλος Δημήτρης, Ελευθερία Πετράκη, Κοσσενάκη Νταιάννα. Σε συνεργασία με την A’ Δ/νση Δευτεροβάθμιας Αθήνας–Αγωγή Υγείας και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Αθηνά Πολύβουλος” του Δήμου Αθηναίων.

2015 Διαφυγές...Παπάγου

Διαφυγές...
16/2/2015
Παρουσίαση στο Λύκειο Παπάγου.
Συντελεστές: Νίκος Γκόβας (kuringa/jocker) & Ομάδα μαθητών Λυκείου Παπάγου (Λευτέρης, Τζωρτζίνα, Νίκος, Μαρία-Χριστίνα, Μυρτώ, Γιούλη), με τη συμμετοχή της Κ. Πέττα του Κέντρου Εφήβων του Νοσοκομείου Γεννηματά

2015 Διαφυγές....Αχαρνές

Διαφυγές...
20/1/2015
Παρουσίαση στο 7ο Λύκειο Αχαρνών.
Συντελεστές: Νίκος Γκόβας (kuringa), Αποστολόπουλος Δημήτρης, Ελευθερία Πετράκη, Κοσσενάκη Νταιάννα

2014 Διαφυγές...Παπάγου

Διαφυγές...
23/12/2014
Παρουσίαση στο Λύκειο Παπάγου.
Συντελεστές: Νίκος Γκόβας (kuringa) & Ομάδα μαθητών Λυκείου Παπάγου (Λευτέρης, Τζωρτζίνα, Νίκος, Μαρία-Χριστίνα, Μυρτώ, Γιούλη)

 

2014 Διαφυγές....Θρακομακεδόνες

Διαφυγές....
18/12/2014
Παρουσίαση στο Λύκειο Θρακομακεδόνων
σε ομάδα μαθητών που υλοποιούν Ερευνητική Εργασία (Project).
Συντελεστές: Νίκος Γκόβας (kuringa), Αποστολόπουλος Δημήτρης, Ελευθερία Πετράκη, Κοσσενάκη Νταιάννα

2015 Η Ακτιβιστική ΘτΚ στα Τρίκαλα

"ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ.."
Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου
παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ
Σάββατο 14/02/2015, ώρα 20:00
Τόπος: Μύλος Ματσόπουλου, Σοφίτα, Τρίκαλα
Είσοδος Ελεύθερη

Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;
Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκρατία των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των ορών εργασίας, βιώνονται καθημερινά. Υπάρχει κι ο αντίλογος.
Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες.

Επινόηση-Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ)

2015 ΘτΚ και Διαφυγές, Τρίκαλα

"Θέατρο του Καταπιεσμένου-Τεχνικές Φόρουμ στην Εκπαίδευση και το Πρόγραμμα Διαφυγές"
Τρίκαλα 13-14-15 Φεβρουαρίου 2015
Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Κρίθαρη
Περισσότερα ...εδώ!

2014 Εργαστήριο ΘτΚ-Χολαργός

Πρακτικό θεατρικό εργαστήριο«Θέατρο του Καταπιεσμένου» (ΘτΚ)-α’κύκλος
4 συναντήσεις, στο Χολαργό, ΚυριακοΔεύτερα 2,3,9,10 Νοεμβρίου 2014, ωρες 6.30μμ-10μμ
Δωρεάν /για 12-20 άτομα

Το εργαστήριο είναι εισαγωγικό στις τεχνικές του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου». Θα διερευνηθούν ασκήσεις, παιχνίδια και τεχνικές από το Θέατρο Εικόνων, το Θέατρο Φόρουμ κ.ά. Απευθύνεται σε ενεργούς πολίτες, εκπαιδευτικούς, κά, ανεξαρτήτως ηλικίας ή προηγούμενης εμπειρίας, που ενδιαφέρονται για το θέατρο ως εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης και θέλουν να γνωρίσουν το είδος αυτό και τις τεχνικές του όπως αναπτύχτηκαν από τον Augusto Boal και εξελίχθηκαν από τους συνεργάτες του. Προοπτική: Ανάλογα με το ενδιαφέρον θα υπάρξει και β’ κύκλος με στόχο τη συγκρότηση συγκεκριμένων σεναρίων για παρέμβαση στη τοπική κοινωνία, σχολεία και αλλού. Προϋποθέσεις: συμμετοχή και στις 4 συναντήσεις του α’ κύκλου, όρεξη για παιχνίδια, ελαφριά ρούχα/παπούτσια για κινητική/σωματική δουλειά.
Τόπος: 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, Αετιδέων 48, Χολαργός
Εμψυχωτής: Νίκος Γκόβας
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι θέσεις έκλεισαν

2014 Θέατρο Φόρουμ - Διαφυγές, Κοζάνη

Σεμινάριο "Εισαγωγή στο Θέατρο Εκόνων & Θέατρο Φόρουμ"
και παρουσίαση του "Διαφυγές"

Κοζάνη  25-26-27-28/10/2014
Εμψυχωτής: Νίκος Γκόβας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
σε συνεργασία με "Οι Ορίζοντες" (ΟΚΑΝΑ) και "Οι Ταξιδευτές του θεάτρου"

2014 Σάντος-Διάλεξη


Θέατρο του Καταπιεσμένου (ΘτΚ)
με τη Bárbara Santos
Ανοιχτή διάλεξη και προβολή του νέου ντοκιμαντέρ για τον Augusto Boal

 ΑΘΗΝΑ:Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014 στις 19:00 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

«Το Θέατρο του Καταπιεσμένου: ένα μονοπάτι που σχηματίζεται καθώς το περπατάμε»

Εισηγήτρια: BárbaraSantos

Διοργάνωση:Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
2014 Σαντος-Παραστάσεις ΘΚ

Παραστάσεις Θεάτρου Φόρουμ και συζήτηση με την Bárbara Santos
α)Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014, 20:30
στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου & Ζωοδόχου Πηγής
στα Εξάρχεια http://parkingparko.espivblogs.net/

«Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας ΙΙ
» από την Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ
Διοργάνωση
: Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

β) Σάββατο  6 Σεπτέμβρη 2014, 20:30
στο Ευτοπικό Εργαστήρι, Λεωνίδου 62 κι Θερμοπυλών, Κεραμεικός

«Όχι στον ρατσισμό από την κούνια» από την Ομάδα Αφρικανών Γυναικών
Διοργάνωσ
η: Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,Ευτοπικό Εργαστήρι

2014 Σεμινάριο Barbara Santos

Σεμινάριο/Master Class Θέατρο Φόρουμ
με την Bárbara Santos

Αθήνα 4-5-6-7 Σεπτεμβρίου 2014

Λεπτομέρειες, αιτήσεις για το σεμινάριο ΑΘΗΝΑΣ ..εδώ

2013, 1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Ομάδων Θεάτρου του Καταπιεσμένου
"Πάρε Φόρουμ...κι έλα 2013!"

Αγ, Αννα Ευβοίας

Περισσότερα ..εδώ!

 

 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τεχνικές
θεάτρου Φόρουμ και "πακέτου εξερεύνησης"

Σε πιστεύω εγώ!
εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τεχνικές
θεάτρου φόρουμ

Παίζοντας τις ιστορίες του κόσμου

TiE2010tree"Παίζοντας τις ιστορίες του κόσμου"
Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα
Αθήνα, 2010-2011

περισσότερα ...εδώ!

5 Μουτσουρωμένα Απογεύματα
εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τεχνικές
θεάτρου φόρουμ και εκπαιδευτικού δράματος

TiE_ForumTh

 

 

 

 

 

 Θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα και τεχνικές θεάτρου φόρουμ
Νίκος Γκόβας & Χριστίνα Ζώνιου (επιμ.) (2011)
Κείμενα για το ΘτΚ
και τα δύο έργα: Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση και Μικρές σκηνές καθημερινής βίας
Δωρεάν πρόσβαση στα κείμενα