Ανακοίνωση για το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ»


Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στηρίζει το Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο

Αυτήν την Τετάρτη 2/6/2021 στις 18.30 συγκεντρωνόμαστε έξω από το Εμπρός με ένα εργαστήρι γεμάτο παιχνίδια για τα παιδιά.

Η προσπάθεια σφραγίσματος του θεάτρου Εμπρός με λαμαρίνες, τσιμέντα και οξυγονοκολλήσεις δεν μπορεί να κρύψει την ανάγκη των ανθρώπων για την ύπαρξη ενός ζωντανού πολιτιστικού χώρου, φορέα της καλλιτεχνικής και αρχιτεκτονικής μνήμης της πόλης.

Το Εμπρός λειτουργεί από το 2011 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ανοιχτός σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων, και αποτελεί παράδειγμα αφύπνισης της συμμετοχικής συνείδησης ενεργών πολιτών. Μέσα από θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, διημερίδες, ανοιχτές συζητήσεις, φεστιβάλ, γιορτές, συναυλίες, σεμινάρια, δράσεις αλληλεγγύης προωθείται η ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση. Με αυτό το τρόπο επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος της τέχνης και των δημιουργών της στη διαχείριση θεμάτων της πόλης και της καθημερινής διαβίωσης των κατοίκων της, ειδικότερα σήμερα μετά από μια περίοδο καραντίνας και εγκλεισμού η οποία στέρησε από τους καλλιτέχνες και από το κοινό τους κάθε δημόσια καλλιτεχνική έκφραση.

Η συμμετοχή όλων μας σε δράσεις στήριξης του Εμπρός είναι πολύτιμη και αναγκαία για να κρατήσουμε τις πόρτες του θεάτρου ανοιχτές για το συλλογικό όνειρο και την ελπίδα ότι θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε «κόσμους μαγικούς».

Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
 

Print

Number of views (98)/Σχόλια (0)