Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δράση «Μαζί»

Δράση «Μαζί»

Διαδικτυακά, 10/12/2020 (Βόρεια), Δράση «Μαζί»

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 10/12/2020 6:00 μμ - 8:00 μμ Export event


Δράση «Μαζί»

Διαδικτυακά, Πέμπτη 10/12/2020

Ώρες διεξαγωγής: 18:00 – 20:00

Εμψυχώτρια: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, φιλόλογος-θεατροπαιδαγωγός
Συνεργασία:
Αμανατιάδου Χριστίνα Μαρια, Μαρνά Ειρήνη

Συμμετέχουν 20 μαθητές ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού πληθυσμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία των πόλεων Βελβεντό Κοζάνης, Σιάτιστα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνει σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τίτλο «Το όνομά μου είναι… δικό μου!» με τη συμμετοχή εφήβων που ζούν σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και κατάγονται από διάφορες χώρες.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη της γραπτής έκφρασης σε συνθήκες διαπολιτισμικής επικοινωνίας και συνεργατικής μάθησης. Στα εργαστήρια, μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και θεατρικές τεχνικές, οι έφηβοι, ζεύγη ή μικρές ομάδες, θα γράψουν μικρά κείμενα και ποιήματα για ό, τι τους απασχολεί και θέλουν να το μοιραστούν με άλλους.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Περιφερειακός Συντονισμός Βόρειας Ελλάδας: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου antitsarb@gmail.com, Αφροδίτη Ρίζου afroditi.gr@gmail.com

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (288)/Σχόλια (0)