Αποτελέσματα αναζήτησης

Freedom Theatre εργαστήριο αλληλεγγύης

Freedom Theatre εργαστήριο αλληλεγγύης

Ηράκλειο 6/4/2024 για εκπαιδευτικούς

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/4/2024 5:30 μμ - 8:30 μμ Export event


  

Freedom Theatre

Εργαστήριο & δράση αλληλεγγύης στο FREEDOM THEATRE της Παλαιστίνης
Ηράκλειο Κρήτης Σάββατο 6 Απριλίου 2024, 17:30- 20:30
Χώρος: στο 6ο & 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) –  Γραφείο Ηράκλειου-Λασιθίου σε συνεργασία με την  Επιστημονική Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Ηρακλείου Ε.Π.Α.Φ.Η   προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε ενδιαφερόμενο, σε δια ζώσης βιωματικό εργαστήριο 3 ωρών & δράση αλληλεγγύης με τίτλο:

«Αλληλεγγύη στο FREEDOM THEATRE της Παλαιστίνης»,

που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στο 6ο & 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ώρα 17:30- 20:30

Εμψύχωση: Χριστίνα Γούση, Στέλλα Τσακλίδου, Χριστίνα Μπακαλάρου

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και του πολέμου και αποτύπωσης των αποτελεσμάτων του με  δράση body percussion στον δημόσιο χώρο.  

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον αγώνα για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού μέσω του πολιτισμού και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι  διατεθειμένοι με τη σειρά τους να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές/μαθήτριες τους για αντίστοιχες δράσεις. Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθεί υλικό από  τη θεατρική σύνθεση του παλαιστινιακού Freedom Theatre με τίτλο: «Η Υπόσχεση της Επανάστασης» και από το βιβλίο "Μονόλογοι από τη Γάζα" (ASHTAR Theatre σε μετάφραση του ΠΔΘΕ)

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) μετέχει στη διεθνή καμπάνια The Revolution's Promise από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν για πολλοστή φορά στο Freedom Theatre στη Δ. Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης, διέπραξαν βανδαλισμούς και συνέλαβαν στελέχη του. Το ΠΔΘΕ με ανοιχτή επιστολή συγκεντρώνει υπογραφές για την απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστινίων καλλιτεχνών του Freedom Theatre. Για να υπογράψετε πατήστε εδώ.

Στόχος του σεμιναρίου: Η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας κατά του ρατσισμού και του πολέμου, η ενσυναίσθηση καθώς  και η  υποστήριξη του Freedom Theatre που  από την ίδρυσή του αγωνίζεται για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού μέσω του πολιτισμού.

Τι να φέρουμε:
Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου,  περιλαμβάνει ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες με σωματική επαφή και κίνηση στο χώρο και στο έδαφος. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είναι απαραίτητο:

 • να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στον χώρο
 • να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω  του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου. Γι αυτό οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου  και θα ειδοποιηθούν, έγκαιρα.
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Σε περίπτωση πολλών αιτήσεων προτεραιότητα θα έχουν τα μέλη της ΕΠΑΦΗ και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Οργάνωση:

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση –  Γραφείο Ηρακλείου-Λασιθίου
Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Ηρακλείου (Ε.Π.Α.Φ.Η.)

Συνεργασία-Στήριξη: 6ο & 44ο Δημοτικό σχολείο  Ηρακλείου

Τοπικός Συντονισμός: Έλενα Φανιουδάκη, Χριστίνα Γούση

Πληροφορίες:  info@theatroedu.gr / 2106541600, 6971872687

 

Βιογραφικό Εμψυχωτριών:

 Η Χριστίνα Γούση  είναι απόφοιτη του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το «μικρόβιο» του θεάτρου την οδηγεί στο θέατρο Επί Κολωνώ όπου γνωρίζει για πρώτη φορά την συμβολή των θεατρικών τεχνικών στην εκπαίδευση. Λίγα χρόνια αργότερα, ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό « Η Δραματική Τέχνη και οι Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της, γράφει το πρώτο της παραμύθι, κατασκευάζει την πρώτη κούκλα κουκλοθεάτρου και σχεδιάζει τη διδασκαλία της Ιλιάδας με θεατρικές τεχνικές στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας. Στη συνέχεια, γίνεται μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στη Εκπαίδευση και συμμετέχει σε σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και δράσεων. Το 2020, συμμετέχει στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του LEARN INN ΕΚΠΑ «Εμψύχωση και ενδυνάμωση ομάδων» ενώ συνεχίζει με το πρόγραμμα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Το σχολικό έτος 2019-2020, αναλαμβάνει την διδασκαλία και εμψύχωση θεάτρου για παιδιά και εφήβους στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Νότος» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από το 2014 ασχολείται με την διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων ενώ δεν παύει να ψάχνει ευκαιρίες να «μπολιάσει» το θέατρο με τη εκπαίδευση

 

 Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ THE FREEDOMTHEATRE

Το Freedom Theatre ιδρύθηκε το 2006 στον προσφυγικό καταυλισμό της  Τζενίν στη Δυτική Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης.  Είναι ένας εμβληματικός θεατρικός και πολιτιστικός οργανισμός που πρεσβεύει την αντίσταση μέσω της τέχνης και  χαρακτηρίζεται από διεθνούς φήμης καλλιτεχνικούς φορείς  ως «φάρος ελπίδας και ανθεκτικότητας μέσα σε ασύλληπτες αντιξοότητες».  Πρόσφατα προτάθηκε για Νόμπελ Ειρήνης. Από την ίδρυσή του, υφίσταται επανειλημμένα κάθε είδους επιθέσεις  και καταστροφές από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής: αεροπορικές επιδρομές,  εισβολές,  τη δολοφονία του συνιδρυτή του Τζουλιάνο Μερ Χαμίς , τη σύλληψη και  κράτηση διαφόρων μελών του προσωπικού, σπουδαστών της Δραματικής Σχολής και εφήβων που παρακολουθούν τα θεατρικά του εργαστήρια, χωρίς απαγγελία κατηγοριών και χωρίς δίκη,  καθώς και εν ψυχρώ δολοφονίες από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές

Στις 13 Δεκεμβρίου 2023 το Θέατρο λεηλατήθηκε και βανδαλίστηκε για μια ακόμα φορά από τον ισραηλινό στρατό κατοχής,   και  στελέχη του υπέστησαν κακοποίηση,   εξευτελισμούς και φυλακίστηκαν. Ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Άχμεντ Τομπάσι και ο απόφοιτος της Σχολής, ποιητής  Τζαμάλ Αμπού Τζόας αφέθηκαν ελέυθεροι μετά από σύντομη κράτηση,  ο υπεύθυνος παραγωγής Μουσταφά Σέτα  εξακολουθεί να κρατείται χωρίς απαγγελία κατηγορίας.

 

 

Print

Number of views (115)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25
«349’ ακόμα…»

«349’ ακόμα…»

Πάτρα 25/3/2024, εκπαίδευση στελεχών, θεάτρου φόρουμ
26
Freedom Theatre "Η υπόσχεση της επανάστασης"

Freedom Theatre "Η υπόσχεση της επανάστασης"

Διαδικτυακά, 26/3/2024 εκδήλωση Συμμετέχουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Καραμίχος, Δωδέκατος Πίθηκος, Μαρία Πρωτόπαππα, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Στάνκογλου
27
 • Δράση «Μαζί»

  Ηράκλειο, 27/3/2024 Δράση «Μαζί», στο 30ο ΔΣ Ηρακλείου & 49ο ΔΣ Ηρακλείου

 • Δράση «Μαζί»

  Ηράκλειο, 27/3/2024 Δράση «Μαζί», στο 41ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

 • Δράση «Μαζί»

  Ηράκλειο, 27/3/2024 Δράση «Μαζί», 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

 • Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

  Διαδικτυακά 27/3/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει ο Γιάννης Πούλιος

2829
30
31
Δρόμοι συμπερίληψης - Ρέθυμνο

Δρόμοι συμπερίληψης - Ρέθυμνο

Ρέθυμνο, 29-30-31/3/2024 εκδήλωση, δημόσια συζήτηση, εργαστήρια
1
“Παίζει, παίζει… ο ενήλικας;”

“Παίζει, παίζει… ο ενήλικας;”

Αθήνα, 1/4/2024, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, γονείς, Εύη Θανέλλα
2
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 2/4/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η Αλεξιάδη Κατερίνα, Δήμητρα Σκέμπη
3
4
«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»

«Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας»

Διαδικτυακά, 4/4/2024 Παράσταση θεάτρου φόρουμ για σχολεία
5
6
7
8
9
10
11
«349’ ακόμα…»

«349’ ακόμα…»

Πάτρα 11/4/2024, εκπαίδευση στελεχών, θεάτρου φόρουμ
1213
14
15
16
17
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Σέρρες 15-19/4/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 σχολείων Σερρών
18
19
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 - Σερρών

Σέρρες 15-19/4/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Εβδομάδα Δράσης 2024 σχολείων Σερρών
20
21
22
23
24
25262728
293012345

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά