Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα


 

2019-2020

Από το Μάιο του 2017 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με την ActionAid Hellas στην Αθήνα. Πρόκειται για ​το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, ​έναν πολυχώρο δράσης και αλλαγής που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ενήλικες και καινοτόμα προγράμματα σε παιδιά και εφήβους, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που η πολυετής οικονομική κρίση έχει επιφέρει στη ζωή τους. 

Βρίσκεται στον Κολωνό, στην οδό Πέτρας 93, και στη δημιουργία του συνεργάστηκαν ​πολλοί και διαφορετικοί φορείς.

 


Εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, και βάσει της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ. οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ Β' 855/13.03.2020), αποφασίστηκε η αναστολή όλων των δράσεων που απαιτούν δια ζώσης παρουσία.

Σταμάτησαν και οι υλοποιήσεις εργαστηρίων του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Επίκεντρο της Action Aid.

Ωστόσο, εμείς συνεχίσαμε να «κάνουμε θέατρο» και να περνάμε καλά μέσα από μια σειρά δραστηριότητες που προτείναμε και μπορούσαν να υλοποιηθούν από το σπίτι.

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων: Ιωάννα Κυρίτση, Δέσποινα Μιτσιάλη
Γραφιστική επιμέλεια: Ιωάννα Κυρίτση


 

Περιγραφή δραστηριοτήτων βασισμένων στο παραμύθι του Σεπούλβεδα «Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει»

Στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου εργαστηρίου Θεατροπαιχνίδια που υλοποιεί το ΠΔΘΕ στο Επίκεντρο, είχαμε διερευνήσει το παραμύθι “Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει” του Λουίς Σεπούλβεδα. Στόχος ήταν αφύπνιση των παιδιών σε σχέση με την οικολογική καταστροφή, οι επιπτώσεις στα ζώα αλλά και η ενδυνάμωση τους προκειμένου να ξεπερνούν τους φόβους τους με εφόδιο την συνεργασία και τολμούν πράγματα που τους φαινόταν δύσκολα. Με αφορμή αυτό το εργαστήρι προτάθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες για παιχνίδι γονιών και παιδιών στο σπίτι.

Πατήστε στην εικόνα για το pdf


 

Διάφορες δραστηριότητες

Συντονίστρια των προγραμμάτων στο «Επίκεντρο» του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση​: Δέσποινα Μιτσιάλη 

​Εργαστήρια παιδιών-εφήβων: 
​Νικολέττα Δημοπούλου, Ιωάννα Κυρίτση, Δέσποινα Μιτσιάλη

Εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών:
Μπέττυ Γιαννούλη, Χαρά Τσουκαλά, Νάντια Κατή