Αποτελέσματα αναζήτησης

"Rebound: απ' το αρχέγονο στο πρωτότυπο"

"Rebound: απ' το αρχέγονο στο πρωτότυπο"

Χιλιομόδι, 25-30/8/2023, Κύριο Εργαστήριο Κατασκήνωσης 2023, Μαργαρίτα Τρίκκα

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2023 5:00 μμ - 30/8/2023 3:00 μμ Export event

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2023
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 25-30/8/2023

"Rebound: απ' το αρχέγονο στο πρωτότυπο

Μαργαρίτα Τρίκκα


(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2023 ΕΔΩ)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ένα εργαστήριο  που εκκινεί από την αρχέγονη κίνηση του παλμού (bounce), η οποία πηγάζει από τη λειτουργία της αναπνοής κι έρχεται να ενώσει το άνω με το κάτω. Μία κίνηση που ενυπάρχει σε όλους τους πρωτόγονους λαϊκούς χορούς, χορούς των δρόμων και είναι κτήμα όλων των ανθρώπων.

Σταδιακά και μέσα από την επαναληπτικότητα του bounce θα μελετήσουμε τεχνικά ένα πλήθος κινήσεων, δίνοντας έμφαση στις μεταβάσεις από τη μία στην άλλη χωρίς να διαταραχθεί η φυσική ροή – όπως ένα γλυπτό αλλάζει σταδιακά σχήμα μέσα από τις επαναλήψεις των στροφών. Θα εστιάσουμε στη χρήση του βάρους, τη λειτουργία του κορμού, την απομόνωση ποδιών, χεριών και κεφαλιού, τον συντονισμό μεταξύ τους αλλά και στην αίσθηση του ρυθμού, την άρση και τη θέση.

Εξελίσσουμε την κίνηση σε εύρος από μίνιμαλ ανάσες μέχρι αναπηδήσεις, περνάμε από crescendo σε diminuendo και χτίζουμε την αντοχή μας, δουλεύουμε την ανάσα μας και τη ροή μας. Ταξιδεύουμε σε διάφορες αισθητικές (από African σε Balkan, από χιπ χοπ σε post punk, από ποδόσφαιρο σε contemporary κ.ά.) και ανακαλύπτουμε τη στιγμιαία δημιουργική μας ικανότητα μέσα σε μία δοσμένη συνθήκη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το συλλογικό παλλόμενο σώμα και μέσα από αυτό να βρούμε την προσωπική μας κίνηση.

Με βάση τις αρχές του σύγχρονου χορού, δουλεύουμε για την απλότητα και τη σύνθεση. Μαθαίνουμε να λειτουργούμε σαν το απόλυτο σύνολο, αλλά και σαν μοναδικότητες μέσα σ' αυτό, φτάνοντας στη σύνθεση ενός ομαδικού κομματιού. Επιδιώκουμε να μεταβούμε από την απλή εκτέλεση μιας χορευτικής σύνθεσης στην ερμηνεία της, να νοηματοδοτήσουμε την κίνηση ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα βήματά μας τέχνη.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσες και όσους επιθυμούν να δουλέψουν με το σώμα, τη ρυθμικότητα και τη δημιουργικότητά τους.

 

Η Μαργαρίτα Τρίκκα γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ζει στην Αθήνα. Eίναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Έχει δουλέψει με χορογράφους, συνθέτες και σκηνοθέτες όπως: Σπύρο Κουβαρά/ Synthesis 743, Δ. Μαραμή, ομάδα Ραφή, Chto Delat, Εύη Σούλη/ Stereo Nero Dance Co, Stella Spirou Cie, ΑερίτεςΠ. Απέργη, Bread and Puppet Theater,  Α. Παπαδαμάκη,  Α. Λαμπίρη/ ομάδα ΜΑΝ, Α. Γύρα/ Κινητήρας, Μ. Νέστορα/ Yelp!,  Φ.Κορρού, Ε. Farrel, Συντεχνία του Γέλιου/ Β. Κουκαλάνι, Γ. Παλούμπη, Ε. Φαναριώτη/ Terre de Semis, Ξανθίας/ Κ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Καραγιάννη/ Gaff, Γ. Χατζάκη, Γ. Καραντινάκη κ.α. Έχει συνεργαστεί με φορείς και φεστιβάλ όπως: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Εναλλακτική Σκηνή Ε.Λ.Σ., Εθνικό θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Θέατρο Χαλκίδας, Festival Danza Urbana Bolognia, Festival Ammutinamenti Ravena,  Agitart: Figueres es mouTrayectos · Festival Internacional de Danza Contemporánea, Cádiz en Danza, La Fundicion Bilbao, Masdanza International Contemporary Dance Festival, Arc for Dance, Akropoditi Dance Fest, Athens Video Dance Project, MIR festival, Δημήτρια, Αισχύλεια, Bob Festival κ.ά. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού, δραματικές σχολές και κοινωνικά ιδρύματα όπως  studio Trajectory, Krama artspace, Dan.c.ce, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν, Quasistellar, Θέατρο των Αλλαγών, φυλακές Κορυδαλλού κ.ά. Διδάσκει Ιστορία Χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "Μάρω Μαρμαρινού". Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο διδάσκοντας σύγχρονο χορό, μουσικοκινητική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι. To 2018 δίνει το εργαστήριο του χορού στην κατασκήνωση του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συνεργάζεται ως καθηγήτρια/ χορογράφος με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ε.Λ.Σ. διδάσκοντας χορό στο Κατάστημα Κράτησης γυναικών του Ελαιώνα. Ως χορογράφος της Prolet OCD dance co δημιούργησε τα έργα Trajectory: a Tragedy of a Victory, Delenda est και Punch of Losers με τα οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Φεστιβάλ Νέων Χοροργράφων/ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Arc for Dance Festival, Akropoditi Dance Festival, Agitart: Figueres es mou, Φεστιβάλ Ρεματιάς, Internationales Performance Festival  (Mainz, Germany), Masdanza Contemporary Dance Festival 2017 (Las Palmas & Tenerife, Canary Islands) κ.α. και σε Residency στο Lo Studio (Swisserland). Η ομάδα επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ (2018-19).

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. info@theatroedu.gr / 2106541600

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2023 γ΄τρίμηνο
Πόλεις
  • Κορινθία
Εμψυχωτές
  • Τρίκκα Μαργαρίτα
Print

Number of views (826)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29301
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 1/5/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η Μαρία Διβανέ και η Βικτώρια Κοεμτζοπούλου
2345
6789
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 9/5/2024 Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Συντονίζει η Μαρία Διβανέ και η Βικτωρια Κοεμτζοπούλου
101112
1314
15
16
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αρκαδία

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αρκαδία

Τρίπολη 16/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Αρκαδίας
17
1819
202122
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ιωαννίνων

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ιωαννίνων

Ιωάννινα 22/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Ιωαννίνων (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία)
232425
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αττικής (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά)

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αττικής (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά)

Αθήνα 25/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Αττικής
26
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ζάκυνθος

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Ζάκυνθος

Ζάκυνθος 26/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Ζακύνθου
27282930
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αμφιλοχία

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 - Αμφιλοχία

Αμφιλοχία 30/5/2024 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 σχολείων Αμφιλοχίας
3112
3456789

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά