Όλες οι δράσεις στην Αττική

Εκπαίδευση στελεχών - Μένοντας ακίνητοι εν κινήσει... Το θέατρο της επινόησης, οι αποσκευές, το ταξίδι, η μετανάστευση και η μνήμη

Εκπαίδευση στελεχών - Μένοντας ακίνητοι εν κινήσει... Το θέατρο της επινόησης, οι αποσκευές, το ταξίδι, η μετανάστευση και η μνήμη

Διαδικτυακά, 23/4/2021, Εκπαίδευση στελεχών «κι αν ήσουν εσύ;», Άννα Τσίχλη Μπουασσοννά

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 23/4/2021 6:00 μμ - 9:00 μμ Export event


Σεμινάριο στελεχών

Παρασκευή 23/4/2021, 6μμ-9μμ

 

Τίτλος: Μένοντας ακίνητοι εν κινήσει...

Το θέατρο της επινόησης, οι αποσκευές, το ταξίδι, η μετανάστευση και η μνήμη

Εισηγήτρια: Άννα Τσίχλη Μπουασσοννά

 

Περιγραφή: 

Το εργαστήριο απευθύνεται στα στελέχη του προγράμματος Κι αν ήσουν εσύ;, σε εμψυχωτές ομάδων, θεατροπαιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς με εμπειρία στην εμψύχωση. 

Θα υπάρχει θεωρητικό και πρακτικό μέρος που θα βασίζονται στις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης. Το εργαστήριο θα προσφέρει ασκήσεις, παραδείγματα και πρακτικές εφαρμογές για το πώς επινοούμε μία παράσταση με αναφορά σε προσωπικές ιστορίες, αντικείμενα και καταστάσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και την υγειονομική κρίση. 

Στο τέλος του τρίωρου διαδικτυακού εργαστηρίου οι συμμετέχουσες θα έχουν έρθει σε επαφή με τις αρχές του θεάτρου της επινόησης, με δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη φαντασία, την ενσυναίσθηση και το χιούμορ καθώς και με συγκεκριμένες επινοητικές τεχνικές που μπορούν να  χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερες ομάδες.

Ιδανικός αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα. Μπορεί να το επαναλάβει αν υπαρχουν πολλές συμμετοχές. 

Βιογραφικό:  Η Άννα Τσίχλη Μπουασσοννά κατέχει πτυχίο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό στις Παραστασιακές Σπουδές του The Royal Central School of Speech and Drama και πτυχίο ανώτερων σπουδών με αντικείμενο τον Χορό και τις Παραστασιακές Τέχνες του Ινστιτούτου Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτις και ως σύμβουλος δραματουργίας και επινόησης σε παραστάσεις θεάτρου και χορού. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, συνέδρια και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, σε επιτροπές αξιολόγησης και διαθέτει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, πρακτικά συνεδρίων. Από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δίδαξε στο The Royal Central School of Speech and Drama και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε δραματικές σχολές στην Αθήνα, σε κέντρα θεραπείας και απεξάρτησης, σε σχολεία και σε θεατρικά εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (152)/Σχόλια (0)

Αττική - Ημερολόγιο δράσεων

«Μάιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 26/4/2021 (Νότια), Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
27
28
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά, 28/4/2021 (Νότια), Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
293012
34
Εκπαίδευση στελεχών

Εκπαίδευση στελεχών

Διαδικτυακά, 4/5/2021 (Νότια), Εκπαίδευση στελεχών «κι αν ήσουν εσύ;», Alice Evans
56
Εκπαίδευση στελεχών

Εκπαίδευση στελεχών

Διαδικτυακά, 6/5/2021 (Νότια), Εκπαίδευση στελεχών «κι αν ήσουν εσύ;», Alice Evans
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Αναζήτηση