Όλες οι δράσεις στην Πελοπόννησο

Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Διαδικτυακά, 18,25/5 & 1,8,15,22/6/2021 (Δυτική), Δράση «Μαζί»

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/6/2021 5:00 μμ - 7:00 μμ Export event


Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Διαδικτυακά, Τρίτη 18/5/2021, 25/5/2021, 1/6/2021, 8/6/2021, 15/6/2021, 22/6/2021

Ώρες διεξαγωγής: 17:00 – 19:00
Εμψύχωση: Χριστόδουλος Κωτσίνας, Δημήτρης Κονετάς 
Σχεδιασμός: Τζένη Καραβίτου

Διαδικτυακός Σχεδιασμός-Προσαρμογή: Ειρήνη Μαρνά, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου

Συμμετέχουν 16 μαθητές ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού πληθυσμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν στα σχολεία: Γυμνάσιο Πεδινής, ΓΕΛ Ελεούσας, Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας και στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ».

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνει σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τίτλο «Διάλογοι σε καραντίνα: Το όνομά μου είναι...δικό μου!» με τη συμμετοχή εφήβων που ζουν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και κατάγονται από διάφορες χώρες.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη της γραπτής έκφρασης σε συνθήκες διαπολιτισμικής επικοινωνίας και συνεργατικής μάθησης. Στα εργαστήρια, μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και θεατρικές τεχνικές, οι έφηβοι, ζεύγη ή μικρές ομάδες, θα γράψουν μικρά κείμενα και ποιήματα για ό,τι τους απασχολεί και θέλουν να το μοιραστούν με άλλους.

Βιογραφικά Σημειώματα

Ο Χριστόδουλος Κωτσίνας είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σχολή Καλών Τεχνών. Το 2011 για δύο συναπτά έτη εργάστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών». Από το 2013 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεατρική αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων. Το 2016 εισήχθη στο Π.Μ.Σ. Δημιουργική Γραφή με κατεύθυνση Συγγραφή όπου αποφοίτησε με Άριστα. Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους. Διετέλεσε Έφηβος Βουλευτής της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του προγράμματος της Βουλής των Ελλήνων το 2003. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και συμμετέχει στο πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» επιμορφωτής/ εμψυχωτής και Τοπικός Συντονιστής Θεσπρωτίας από το 2018.

O Δημήτρης Κονετάς είναι Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πάτρας, κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Σπουδές στην Εκπαίδευση στο Ε.Α.Π. και Πτυχίου Παιδαγωγικών Σπουδών στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Υποδιευθυντής και Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας. Έχει εργαστεί ως: σύμβουλος πληροφορικής, Διαχειριστής συστημάτων (βιβλιοθηκών), στέλεχος σε μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και ως υπεύθυνος προγραμμάτων κατάρτισης προσωπικού. Το σημαντικότερο επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς και οι δημοσιεύσεις του εστιάζουν σε θέματα εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Σήμερα διδάσκει Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ιωαννίνων στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου και στο Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά του Johns Hopkins University (CTY-Greece). Είναι πρεσβευτής της Ακαδημίας Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet, συντονιστής των προγραμμάτων «Νοιάζομαι και Δρω» στην Ήπειρο και τοπικός συνεργάτης του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Νομό Ιωαννίνων. Έχει συντονίσει πλειάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Διακρατικών, Πολιτισμού, Αγωγής Υγείας, Ισότητας, Σταδιοδρομίας, Καινοτομίας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Εθελοντισμού. 

Η Τζένη Καραβίτου είναι φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο στο University of Essex και στο Royal Holloway University of London. Ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ). Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων του, συμμετείχε από το 2015 στο «κι αν ήσουν εσύ;»: ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων», ως εμψυχώτρια μαθητικών ομάδων, επιμορφώτρια, περιφερειακή συντονίστρια Β. Ελλάδος και σύμβουλος επιμορφωτικών δράσεων. Μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Έκφρασης, η οποία δημιούργησε εθελοντικά το ψηφιακό έργο «Πολύτροπη Γλώσσα», για τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (2011 –σήμερα). Έχει γράψει μεταξύ άλλων: Young Theatre Voices 2007: Ancient myths and contemporary life, Το Πορτοκάλι με την Περόνη-Θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες (μέλος της συγγραφικής ομάδας), «… κι εμείς καλύτερα: 33 «Καλλιτεχνικά» παραμύθια» (επιμέλεια). Μεταφράσεις: Καφέ Σωκράτης: Νέα Γεύση φιλοσοφίας του Κρίστοφερ Φίλιπς (Κέδρος), Να σκέφτεσαι τους άλλους: δώδεκα ποιήματα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς (Νήσος και ΠΔΘΕ) κ.ά.

Η Ειρήνη Μαρνά είναι απόφοιτη της Παιδαγωγικής Σχολής του Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999) με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Θέατρο στην Εκπαίδευση στο Ηνωμένο βασίλειο, University of Exeter (2000-2001), MA in Applied Drama και στη Γαλλία, DEA, Etudes Theatrales (2003-2004) Universite de la Sorbonne Nouvelle-Paris III. Έχει συμμετάσχει σε θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα (ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), έχει οργανώσει σεμινάρια εκπαιδευτικού δράματος, γραφής και αφήγησης παραμυθιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εμψυχώνει ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ενηλίκων και σκηνοθετεί τις θεατρικές τους παραστάσεις (Αμφιροές, Οι Ρίζες μας, Ανω Θρώσκω). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης παραμυθιών στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Από το 2012 υπηρετεί, σε θέση προϊσταμένης, στο Νηπιαγωγείο Αλιστράτης, του νομού Σερρών. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και από το 2016 είναι εμψυχώτρια και επιμορφώτρια στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και διετέλεσε τοπική Συντονίστρια του προγράμματος στο νομό Δράμας (2017-2020).

Η Αντιγόνη Τσαρμποπούλου είναι απόφοιτη της Παιδαγωγικής Σχολής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής και ειδίκευση στη Διδακτική της Γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαιδευτικού δράματος και εργαστήρια για το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μαθήματα θεάτρου στο διετές Εργαστήριο Υποκριτικής και Θεατρικής Έκφρασης της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει μέρος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων για εκπαιδευτικούς και στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Ενδεικτικά: Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης ΕΚΕΒΙ, Υλικό για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων Θράκης, ΕΚΠΑ, Ψηφιακός Φάκελος ΕΚΕΒΙ: Ο ξένος, εικόνες του άλλου στη λογοτεχνία, Ψηφιακά σενάρια ΠΡΩΤΕΑΣ και Ψηφίδες για την ελληνική γλώσσα & τη γλωσσική εκπαίδευση: Εξερευνώ τις ιστορίες, http://www.e-istories.gr/, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, εμψυχώτρια και επιμορφώτρια στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (604)/Σχόλια (0)

Πελοπόννησος - Ημερολόγιο δράσεων

«Ιούνιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
311
23456
78
910111213
1415
Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Διαδικτυακά, 18,25/5 & 1,8,15,22/6/2021 (Δυτική), Δράση «Μαζί»
1617181920
2122
Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Δράση «Μαζί» - «Διάλογοι σε καραντίνα»

Διαδικτυακά, 18,25/5 & 1,8,15,22/6/2021 (Δυτική), Δράση «Μαζί»
2324252627
2829301234
567891011

Αναζήτηση