Μηδενική ανοχή - Συμβάλλουμε όλοι!


Μηδενική ανοχή - Συμβάλλουμε όλοι!

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι του ΠΔΘΕ,

Με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης που έρχονται στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον με μηδενική ανοχή σε οποιασδήποτε μορφή κακοποίησης, εκμετάλλευσης ή βλάβης σε βάρος μελών του, συνεργατών του, συμμετεχόντων στα προγράμματά του και εργαζομένων σε αυτό.

Αποτελεί δέσμευση του Δικτύου να υλοποιεί κάθε πτυχή του έργου του με τρόπο που να εγγυάται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των εμπλεκόμενων. Σε περίπτωση, συνεπώς, που πέσει στην αντίληψή σας οποιαδήποτε κακοποίηση ή άλλο ανάλογο περιστατικό, σας παρακαλώ να το αναφέρετε αμέσως στο Δ.Σ. (karaviti@theatroedu.gr).

Παράλληλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Δίκτυο, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από τον Ιανουάριο του 2021 προβαίνει σε συγκεκριμένα βήματα ενίσχυσης της οργανωτικής του επάρκειας, σχετικά με την προστασία από σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Αυτά περιλαμβάνουν:
    •  χαρτογράφηση σχετικής πολιτικής
    •  θεσμοθέτηση διαδικασιών ελέγχου
    •  υποχρεωτική εκπαίδευση προσωπικού και συνεργατών στη σχετική πολιτική και διαδικασίες
    •  κατάρτιση μηχανισμού καταγγελιών σχετικών περιστατικών και υποστήριξης των θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης/ κακοποίησης.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του ΠΔΘΕ

Τζένη Καραβίτου, πρόεδρος 
 

Print

Number of views (266)/Σχόλια (0)