Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δημιουργικές θεατρικές δραστηριότητες και έφηβοι ΑΜΕΑ

Αθήνα, 28/3/2015, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Διονυσία Ασπρογέρακα, Ρούσα Μπιθέλη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/3/2015 10:30 πμ - 1:30 μμ Export event


«Εργαλεία Θεάτρου στην Εκπαίδευση»
Αθήνα, Φεβρουάριος - Μάιος 2015

Βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων, φοιτητές κτλ - Γραφείο Αθήνας

Αγαπητοί φίλοι της Αθήνας,
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση /Γραφείο Αθήνας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά και εγκαινιάζει την καινούργια χρονιά με μια σειρά από βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για τα μέλη του- φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων- που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ποικίλες εφαρμογές της θεατρικής τέχνης στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση.
Οργανώνουμε ένα κύκλο εργαστηρίων τα οποία σε μηνιαία βάση (κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα) έχουν στόχο να προσφέρουν εργαλεία πάνω σε τέσσερις διαφορετικές θεματικές. Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος σε όσα και όποια επιθυμούν, αρκεί να έχουν συμπληρώσει έγκαιρα την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και 5 μέρες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης κάθε εργαστηρίου.Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους ηλεκτρονικά.
Τα σεμινάρια γίνονται με την πολύτιμη προσφορά των εμψυχωτών-φίλων και μελών του Δικτύου και είναι δωρεάν για τα μέλη (οικονομικώς τακτοποιημένα για το 2015). Είναι δυνατή η συμμετοχή μη μελών, με το αντίτιμο των 12Ε για κάθε εργαστήριο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την υποβολή της αίτησης. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Δικτύου, Σαρρή 14 (4ος όροφος) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.


«Δημιουργικές θεατρικές δραστηριότητες και έφηβοι ΑΜΕΑ» 
Σάββατο 28 Μάρτιου 2015 10:30-13:30
Διονυσία Ασπρογέρακα - εκπαιδευτικός και Ρούσα Μπιθέλη - εκπαιδευτικός ΤΕ-φυσικοθεραπεύτρια, ειδικευμένη στη σωματική-χοροκινητική έκφραση και εκπαιδευόμενη στη Μη Κατευθυντική-Παρεμβατική Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία (NDI)
Δωρεάν για τα μέλη

Τόπος Σαρρή 14, 4ος,  Αθήνα

Περιγραφή:
Στόχος του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση βασικών θεατρικών τεχνικών που μπορούν να διδαχτούν σε εφήβους ΑΜΕΑ βοηθώντας στην προαγωγή της πνευματικής και ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Θα επικεντρώσουμε σε πρακτικές όπως, Παιχνίδια, Σωματική έκφραση, Αυτοσχεδιασμός, Παντομίμα, Θεατρικό Παιχνίδι, Δημιουργία και Δραματοποίηση Παραμυθιού, Μάσκα, που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης εφήβων ΑΜΕΑ στη διάρκεια δύο διδακτικών ετών στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας.

Η Μπιθέλη Ρούσα απεφοίτησε το 1994 από τη σχολή φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την κινητική αναπηρία σε βλάβες του εγκεφάλου, σωματικής έκφρασης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσω της χοροκίνησης , θεατρικού παιχνιδιού, συγγραφής λαϊκού παραμυθιού . Εργάστηκε στην τεχνική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΑΧΑΙΑΣ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σαν εκπαιδευτικός. Ταυτόχρονα εργάζεται εθελοντικά στο ΚΕΘΕΑ «ΟΞΥΓΟΝΟ» και άλλες ομάδες θεάτρου και χοροθεάτρου. Είναι εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια μέσω κίνησης και χορού στη θεωρία της μη κατευθυντικής-παρεμβατικής ψυχοθεραπείας.

Η Διονυσία Ασπρογέρακα γεννήθηκε στην Πάτρα , σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και από το 1988 εργάζεται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ασχολήθηκε από νωρίς με το ερασιτεχνικό θέατρο της Πάτρας και με την υλοποίηση ποικίλων προγραμμάτων (Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικά)με ομάδες μαθητών της. Από το 2006, ως μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, έχει συμμετάσχει ενεργά στην οργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων επιμορφωτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου . Από το 2008-2011 υπήρξε μέλος του Δ.Σ του. Έχει εργαστεί πέντε χρόνια στην Ειδική Αγωγή σε ειδικά τμήματα Κωφών και Βαρηκόων και στο ΕΕΕΕΚ Αχαϊας . Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων θεατρικής και ειδικής αγωγής

Οργάνωση Γραφείο Αθήνας Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληροφορίες fani.farmakaki@hotmail.com


 

Print

Number of views (1046)/Σχόλια (0)