Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

«Μια Κάμερα για την Αμάλ» - Διαδραστική φωτογραφία, αφήγηση, και οπτικός αλφαβητισμός

«Μια Κάμερα για την Αμάλ» - Διαδραστική φωτογραφία, αφήγηση, και οπτικός αλφαβητισμός

Διαδικτυακά, 23&26&30/1/2021, επιμορφωτικό σεμινάριο «The Walk - Το Ταξίδι», Amaka, Δάφνη Καλαφάτη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 23/1/2021 6:00 μμ - 8:00 μμ Export event


«Μια Κάμερα για την Αμάλ» - Διαδραστική φωτογραφία, αφήγηση, και οπτικός αλφαβητισμός


23 & 26 & 30 Ιανουαρίου 2021 / (3 δίωρα). Διάρκεια: 6 ώρες

Ώρες:
23/1 - 18:00–20:00
26/1 - 19:00–21:00
30/1 - 18:00–20:00

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Εμψυχωτής/Εκπαιδευτική ομάδα: Δάφνη Καλαφάτη από την Amaka

Απαιτούμενος εξοπλισμός: Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτής, χαρτιά, στυλό, ξυλομπογιές, ψαλίδια και κόλλες

Σύντομη περιγραφή: Χρησιμοποιώντας στοιχεία της θεραπείας μέσω της τέχνης, της μεθόδου Photo Voice, της ψηφιακής αφήγησης, και της φωτογραφίας, το εργαστήριο καλλιεργεί τους νέους πολύτιμες δεξιότητες για τις εικαστικές τέχνες ενώ ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά τους και τους ικανότητές τους στην επίλυση προβλημάτων. Οι μαθητές θα τραβήξουν δικές τους φωτογραφίες, θα δημιουργήσουν κολάζ, θα συνδυάσουν εικόνες με λέξεις, θα γράψουν γράμματα στην Αμάλ και θα εκφράσουν τους σκέψεις, τα όνειρα και τους φόβους τους, χρησιμοποιώντας ως μέσο την εικόνα.

Δημιουργήματα: φωτογραφίες, το αλφάβητο της Aμάλ, γραπτές επιστολές


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναλυτικά σχέδια μαθημάτων, χρονοδιάγραμμα και λεπτομερής περιγραφή των δραστηριoτήτων.
  • Η ομάδα υλοποίησης θα παρέχει υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές κατά την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος με τους μαθητές (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2020).
  • Σε όλα τα σεμινάρια η ιστορία της Αμάλ χρησιμοποιείται ως πηγή έμπνευσης, προσκαλώντας τους νέους σε ένα δημιουργικό ταξίδι και καθοδηγώντας τους στην παραγωγή πρωτότυπων έργων τέχνης. Η παραγωγή των έργων των εργαστηρίων θα προβληθεί με πολυποίκιλους τρόπους διαδικτυακά ή/και σε φυσικό χώρο όταν η μικρή Αμάλ επισκεφθεί την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σεμινάριο υλοποιείται σε 3 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις στη πλατφόρμα ΖΟΟΜ και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν μέρος και στις τρεις.
Θέσεις περιορισμένες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής ΕΔΩ.

Με την συμπλήρωση της Φόρμας Συμμετοχής δεσμεύεται η θέση σας στο σεμινάριο και o σύνδεσμος για την είσοδο στο ΖΟΟΜ θα αποσταλεί στο στο email  που δηλώσατε, δύο ημέρες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου


ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ταξιδιού πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;».

Για πληροφορίες σχετικά με το Ταξίδι πατήστε εδώ.

Παραγωγή the WALK: Good Chance Theatre
Παραγωγή για την Ελλάδα: Γιολάντα Μαρκοπούλου / Polyplanity Productions
Οργάνωση σεμιναρίου: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»

Print

Number of views (1964)/Σχόλια (0)