Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Σκέφτομαι και Γράφω – συγκεντρώνουμε λέξεις για τους πρόσφυγες

Σκέφτομαι και Γράφω – συγκεντρώνουμε λέξεις για τους πρόσφυγες

Θεσσαλονίκη, 5/12/2015, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Αλίκη Συμεωνάκη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 5/12/2015 9:30 πμ - 12:30 μμ Export event


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ – ΔΡΩΜΕΝΑ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 & ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015


"Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2015: κι αν ήσουν εσύ;-
Θεατρικές Τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε θέματα Προσφύγων".


Τόπος: 1ο Λύκειο Συκεών (Επταπυργίου 150, λεωφορείο 23 από την αφετηρία της Πλατείας Ελευθερίας και στάση «Σχολείο» στο Επταπύργιο)
Είσοδος ελεύθερη

Α΄ ΚΥΚΛΟΣ 9.30 – 12.30
Σκέφτομαι και Γράφω – συγκεντρώνουμε λέξεις για τους πρόσφυγες. Αλίκη Συμεωνάκη, φιλόλογος, δρ. δημιουργικής γραφής

Η λογοτεχνία και η γραφή έδιναν πάντα στέγη στο ανθρώπινο πρόβλημα, στο κοινωνικό δράμα, στον προβληματισμό. Στο εργαστήριο προσεγγίζουμε το θέμα των προσφύγων μέσα από τεχνικές δημιουργικής γραφής, πλάθουμε στίχους και λογοτεχνικά μικροκείμενα που στεγάζουν τη σύγχρονη διάσταση του προσφυγικού. Με όπλο τον μεταφορικό και συμβολικό λόγο και υιοθετώντας μικρά μυστικά της γραφής, γράφουμε και μοιραζόμαστε τον ποιητικό ρεαλισμό μας, με όποια δόση λυρισμού και ρομαντικής αισιοδοξίας μας απέμεινε.

Αλίκη Συμεωνάκη, φιλόλογος, δρ. δημιουργικής γραφής

Η Αλίκη Συμεωνάκη σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον ίδιο τομέα, με πρωτεύουσα εργασία τα Σκηνοθετικά Προβλήματα της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών μετεκπαιδεύτηκε στο τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Amsterdam, και στη συνέχεια εργάστηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία. Η διδακτορική της διατριβή με θέμα «Η Ποίηση ως Δημιουργική Γραφή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» ερευνά την δημιουργία ποιητικού κειμένου, και την σύνδεση της δημιουργικής γραφής ποιητικού κειμένου με την θεσμοθετημένη εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με το αντικείμενο πήρε μέρος σε ημερίδες, διημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια ως εισηγήτρια και επιμορφώτρια, ενώ παράλληλα υπήρξε συντονίστρια της συγγραφικής ομάδας που εκπόνησε το Εγχειρίδιο Δημιουργικής Γραφής για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κατά παραγγελίαν του Κυπριακού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και εκπονήτρια του Προγράμματος Σπουδών της Δημιουργικής Γραφής για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Ελλάδας. Εργάζεται στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος».


 

Print

Number of views (1560)/Σχόλια (0)