12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013

Σπέτσες, 22-27 Ιουλίου 2013
12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013
&
 6η κατασκήνωση νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2013"
“Πες μου μια ιστορία...


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Nicola Abraham, Ανέστης Άζας
Π
ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η 12η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο επιστρέφει στο γνώριμο νησί των Σπετσών από 22 έως 27 Ιουλίου 2013, στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν, επικοινωνούν με εργαλείο τους τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση. Η πενθήμερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει 2 βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και γι’ αυτό φέτος η 12η  Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο προσφέρει 2 εργαστήρια που επιχειρούν να προσεγγίσουν σύγχρονα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι, η Nicola Abraham, διακεκριμένη θεατροπαιδαγωγός από την Αγγλία θα εμψυχώσει ένα εργαστήριο για το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του. Άλλωστε, ο εκφοβισμός και η διαχείριση συγκρούσεων –κυρίως στο σχολικό περιβάλλον– αποδεικνύεται καθημερινά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός σήμερα, τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Το δεύτερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε νέους 17-23 ετών, εμψυχώνει ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης, και πραγματεύεται το «θεατρικό ντοκιμαντέρ» ή αλλιώς το «θέατρο της πραγματικότητας». Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν αυτό το θεατρικό είδος και τα εργαλεία του.

Ώρες σεμιναρίου: 35 διδακτικές ώρες

Πρόγραμμα: Άφιξη – εγγραφή: Δευτέρα, 22/7/2013, 12:00-16:30, Αναχώρηση: Σάββατο, 27/7/20013, μετά τις 11:00

Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

Οργανωτική Επιτροπή: Δημήτρης Μαυρέας, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Δάφνη Μουστακλίδου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Βάλια Γκότση.


 

 

2013 Σπέτσες Εργαστήρια

2013 Σπέτσες

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 4/9/2021 Export event
H Αμάλ στον Πειραιά

H Αμάλ στον Πειραιά

Πειραιάς, 4/9/2021

Πειραιάς 4/9/2021

Άγρυπνη

19:30 Περπατάμε από το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη και μία μικρή στάση στο Άγαλμα της Μητέρας.
20:30 Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Αμάλ ψάχνει για ένα ασφαλές μέρος να κοιμηθεί. Έτσι, φτάνει στην πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Βλέπει κρεβάτια και σε κάθε κρεβάτι παιδιά με τους γονείς τους. Παιδιά που δεν θέλουν να κοιμηθούν, αλλά να παίξουν και να χορέψουν με τη μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου. Οι γονείς τους δοκιμάζουν τα πάντα μέχρι που σιγά-σιγά, ένα προς ένα τα παιδιά ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Όλα εκτός από την Αμάλ. Είναι κουρασμένη αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι μόνη. Τα παιδιά μαζεύονται γύρω της, κάνοντας τη να αισθανθεί ασφάλεια και επιτέλους να μπορέσει να την πάρει ο ύπνος, με τα νανουρίσματα της χορωδίας chórεs της Μαρίνας Σάττι.

Κι’ όλα αυτά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα από τα πιο φημισμένα θέατρα της Ελλάδας όπου μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, εκτοπισμένοι άνθρωποι που έφταναν στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν ως ασφαλές καταφύγιο για να κοιμηθούν.

Γιάννης Παναγόπουλος - σκηνοθετική επιμέλεια, Μαρία Σταματάκη & οι δασκάλες του Χορολογίου: Μυρτώ Κατσού, Αγγελική Μουζάκη και Χριστίνα Μπίτου - χορογραφία παιδιών, Δήμος Κλιμενώφ - σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια, Εβίνα Βασιλακοπούλου - φωτισμοί, Γιάννης Δαμιανός - Ηχοληψία, Αριστείδης Μάραντος - στίχοι στα τραγούδια του Γιώργη Χριστοδούλου. Συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Πειραΐκού Συνδέσμου.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο. Τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα σχετικά με τον COVID πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής εκδηλώσεων.


 

Print