18η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο 2019
 «Ιστορίες εν δράσει»

Αγ. Ιωάννης Πηλίου 25-31/8/2019
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Κύρια Εργαστήρια

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται κάθε πρωί σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.
Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης
(Περισσότερα αυτοτελή "συμπληρωματικά εργαστήρια" προσφέρονται τα απογεύματα )

Η συμμετοχή στην Κατασκήνωση γίνεται μέσω της κράτησης θέσης σε ένα από τα Κύρια Εργαστήρια.
Για την κράτηση θα χρειαστεί α) Δημιουργία Λογαριασμού χρήστη στον ιστοχώρο και β) Κάρτα για την πληρωμή 
ΔΕΙΤΕ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΡΟΥΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΔΩ

Χτίζοντας το Χορό της τραγωδίας

Χτίζοντας το Χορό της τραγωδίας

Πήλιο 25-31/8/2019, Εργαστήριο για ενήλικες, Κωνσταντίνος Ντέλλας

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2019 5:00 μμ - 31/8/2019 3:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

«ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΗΛΙΟ 2019»

 Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 25-30 Αυγούστου 2019

ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Χτίζοντας το χορό της τραγωδίας

Κωνσταντίνος Ντέλλας, ηθοποιός, σκηνοθέτης

 

Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ως στόχο να θέσει ερωτήματα και να προτείνει διαδρομές  πάνω στην προσέγγιση της ύπαρξης του Χορού της τραγωδίας και της αλληλεπίδρασής του με τον Ήρωα.

Πώς μπορούν διαφορετικές προσωπικότητες, ταχύτητες, κώδικες και αναφορές να δημιουργήσουν μια κοινή γλώσσα;

Μπορεί να αναπτυχθεί ένα σιωπηλό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πραγματικοτήτων τόσο ισχυρό, ώστε να  δημιουργήσει έναν αυτόνομο και αυτάρκη χωροχρόνο, όπως αυτός του Χορού μιας τραγωδίας;

Η χρήση του περπατήματος, διάφορα μοτίβα που βασίζονται σε φόρμες παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, η εκφορά και κατανόηση του λόγου μέσα από τον κατακερματισμό και την επανασυγκρότηση του, είναι κάποια από τα εργαλεία που θα δοκιμαστούν και θα λειτουργήσουν ως οδοδείκτες στη διαδρομή για το χτίσιμο μιας διαρκούς ροής, που αντιπροσωπεύει ο Χορός.

Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Μαύρη Σφαίρα» της Τότας Σακελλαρίου, ενώ φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη  Δραματική Σχολή του Β. Διαμαντόπουλου. Έχει κάνει σπουδές σε πιάνο, ούτι, παραδοσιακό τραγούδι, παραδοσιακά κρουστά και βυζαντινή μουσική.  Έχει υπάρξει δάσκαλος παραδοσιακών χορών από το 1998  και είναι μέλος της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών, όπου έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σε Ηρώδειο, Παρίσι, Κάιρο, Πεκίνο, Σανγκάη και Μαρόκο. Υπήρξε για τρία χρόνια σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «Τέταρτο κουδούνι» του δήμου Σπάτων και για έναν χρόνο υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών.  Έπαιξε στις παραστάσεις «Χαμογελαστά παπούτσια» του Π. Αποστολόπουλου (Θέατρο Βικτώρια), «Άμλετ στο σκοτάδι» των Γ. Κατινά και Π. Πανταζή (Τεχνόπολη), «Η ομορφιά κείται εξουθενωμένη στο δρόμο» των Δ. Κουρούμπαλη και Φ. Κορρού (Θέατρο Εντροπία), «Γιοί και Κόρες» του Γ. Καλαβριανού (Φεστιβάλ Αθηνών, Bios). Έχει υπάρξει εισηγητής στο Λύκειο Επιδαύρου το 2017, με το εργαστήριο «Ο κύκλος και η τελεία», ενώ έχει κάνει workshops για σπουδαστές δραματικών σχολών και ηθοποιούς. Συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνων, διδάσκοντας σε μαθητές Λυκείου (Youth festival 2019). Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Έγκλημα στο Νίχαρ» (θέατρο Παραμυθίας 2011), «Ματωμένος Γάμος» (Πολυχώρος Ράγες 2012), «Ο ξεπεσμένος Δερβίσης» (Πολυχώρος Βρυσσάκι2013), «I Have a dream» (performance, Ιανός 2014), «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» (Μουσείο Μπενάκη, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Σαντορίνη, Σίφνος 2013-14-15), «Ηλέκτρα, το τελευταίο αίμα» (Φεστιβάλ Αθηνών 2015), «INSOMNIA GRECA» (σύνολο εγκαταστάσεων/performance, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 2016), «Ο Έλλην Βρυκόλαξ [reloaded]” σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς (σε μουσεία Ιωαννίνων, Δημητσάνας, Τήνου, Αθήνας του Π.Ι.Ο.Π.), «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (Μικρή Επίδαυρος, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018).

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Τηλ 2106541600 / www.TheatroEdu.gr/ info@theatroedu.gr

Print

Number of views (2073)/Σχόλια (0)