18η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο 2019
 «Ιστορίες εν δράσει»

Αγ. Ιωάννης Πηλίου 25-31/8/2019
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Κύρια Εργαστήρια

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται κάθε πρωί σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.
Οι συμμετέχοντες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης
(Περισσότερα αυτοτελή "συμπληρωματικά εργαστήρια" προσφέρονται τα απογεύματα )

Η συμμετοχή στην Κατασκήνωση γίνεται μέσω της κράτησης θέσης σε ένα από τα Κύρια Εργαστήρια.
Για την κράτηση θα χρειαστεί α) Δημιουργία Λογαριασμού χρήστη στον ιστοχώρο και β) Κάρτα για την πληρωμή 
ΔΕΙΤΕ ΚΟΣΤΟΣ-ΟΡΟΥΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΕΔΩ

Τα πλάσματα της κατασκήνωσης: ένα εργαστήρι μάσκας και κούκλας για παιδιά

Τα πλάσματα της κατασκήνωσης: ένα εργαστήρι μάσκας και κούκλας για παιδιά

Πήλιο 25-31/8/2019, Εργαστήριο για παιδιά, Αναστασία Κόρδαρη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2019 5:00 μμ - 31/8/2019 3:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Εργαστήριο για παιδιά ΠΗΛΙΟ 2019

"Τα πλάσματα της κατασκήνωσης: ένα εργαστήρι μάσκας και κούκλας για παιδιά"

Για παιδιά 8 ως 12 ετών.

Εμψύχωση: Αναστασία Κόρδαρη
 

Με αφορμή το φυσικό τοπίο της κατασκήνωσης του Πηλίου θα δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά ένα χώρο παιχνιδιού, έκφρασης, εξερεύνησης και ανακάλυψης μέσα από ελεύθερες και οργανωμένες δραστηριότητες. Κεντρική θεματική του εργαστηρίου θα είναι η κατασκευή κούκλας και μάσκας με φυσικά υλικά. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με επιλεγμένες τεχνικές κουκλοθέατρου και θα αυτοσχεδιάσουν παίζοντας με τα πλάσματα που δημιούργησαν. Παράλληλα, θα διεξαχθούν εικαστικές δραστηριότητες, κατασκευές μουσικών οργάνων, πειράματα και ομαδικά παιχνίδια.

Η Αναστασία Κόρδαρη γεννήθηκε στο Δρέπανο Ναυπλίου το 1988. Αποφοίτησε το 2011 από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Παν/μιο Πατρών). Το 2013 τελείωσε με υποτροφία και διάκριση το μεταπτυχιακό της MΑ Arts and Education στο Birmingham City University (UK). Από το 2015 είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών όπου κάνει την διατριβή της με θέμα «Κούκλα-Κουκλοπαίκτης-Κοινό: Διερεύνηση στο εκπαιδευτικό πλαίσιο». Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα Δ.ΙΕΚ στο τμήμα «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων» (2017-σήμερα) και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων - ΕΟΠΠΕΠ (2018). Είναι μέλος της ομάδας εμψυχωτών του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα» (2017-σήμερα) και της ομάδας «Δημιουργικής Απασχόλησης» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (2017, 2018). Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση της Σχολής Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (2016-σήμερα) «κατασκευή και εμψύχωση κούκλας».   Είναι συνιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας κουκλοθέατρου “Celesta” (Ναύπλιο, 2014-σήμερα) και της ομάδας αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιών “Μυθοπεριπατητές” (Πάτρα 2010-2014). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής, εμψύχωσης κούκλας και εικαστικά εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται με το σχεδιασμό και υλοποίηση εργαστηρίων «κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας» για παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος της UNIMA και του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,
Πληρ.: 210-6541600 / www.Theatroedu.gr

 

Print

Number of views (2624)/Σχόλια (0)