18η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο 2019
 «Ιστορίες εν δράσει»

Αγ. Ιωάννης Πηλίου 25-31/8/2019
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Συμπληρωματικά Εργαστήρια


Τσι Κόνγκ

Τσι Κόνγκ

Πήλιο, 26-30/8/2019, Αναστασία Κουλαλόγλου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/8/2019 7:00 πμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «ΠΗΛΙΟ 2019»

Άγιος Ιωάννης Πηλίου, 26-30 Αυγούστου 2019

 

Σεμινάριο Τσι Κόνγκ

Αναστασία Κουλαλόγλου

Το Τσι Κονγκ είναι μέθοδος εκγύμνασης του σώματος και του νου βασισμένη στην αρχαία Κινεζική ιατρική. Μέσω ασκήσεων αναπνοής, κίνησης και αυτοσυγκέντρωσης επιτυγχάνεται η ομαλότερη κυκλοφορία της ζωτικής ενέργειας (Τσι) στο σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι έμφυτες φυσικές δυνάμεις του οργανισμού με αποτέλεσμα την αυτοθεραπεία του.

Το άγχος μειώνεται, προάγεται η υγεία, αυξάνεται η ευεξία και απελευθερώνονται οι δημιουργικές δυνάμεις του ατόμου.

Διδάσκει η Αναστασία Κουλαλόγλου, εκπαιδεύτρια Τσι Κονγκ, εμψυχώτρια ομάδας και δημιουργός της μεθόδου της Φωνητικής Ψυχογνωσίας.

Καθημερινά πριν από το πρωινό.


Η Αναστασία Κουλαλόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Εργάσθηκε ως ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Είναι εμψυχώτρια ομάδας, θεατροπαιδαγωγός και δημιουργός της «Φωνητικής Ψυχογνωσίας», μεθόδου βελτίωσης και απενοχοποίησης της φωνής που σκοπό έχει την απελευθέρωση και μεγιστοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων του ατόμου.

Το 1994 ήρθε σε επαφή με το Τσι Κονγκ (Qi Gong) και τον διαλογισμό με τα οποία ασχολείται συστηματικά έως σήμερα. Ξεκίνησε την εκπαίδευση της με τον Γιώργο Παππά και την συνέχισε με πολλούς άλλους δασκάλους σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κίνα. Μεταξύ αυτών είναι οι Tew Bunnag, Huan Lee, Γιώργος Παυλίδης, και Παναγιώτης Κονταξάκης.

Έχει διδάξει Τσι Κονγκ στον σύλλογο κοινωνικής αλληλεγγύης « Θρυαλλίδα» , στην κατασκήνωση του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε σεμινάρια, ομάδες και σε ατομικά μαθήματα.

Η πρακτική της στο Τσι Κονγκ είναι προσαρμοσμένη στην διδασκαλία του δόκτορα Yang Jwing Ming που συνδυάζει Ανατολικές και Δυτικές θεραπευτικές πρακτικές. Έχει επισκεφθεί την Κίνα δύο φορές για εκπαιδευτικούς λόγους.


 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, 

Γραμματεία/Πληρ.  2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Print

Number of views (1393)/Σχόλια (0)