"Χιλιομόδι 24-29 Αυγούστου 2022"
19η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2022
στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

Παρουσιάσεις-Δρώμενα


«Personal mOMent»

«Personal mOMent»

Χιλιομόδι, 25-28/8/2022, Πρωινό Personal mOMent, Κατασκήνωσης 2022, Giovanna Michaliadi Sarti

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2022 7:30 πμ - 28/8/2022 8:00 πμ Export event


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωινό "Personal mOMent"
yoga, qi gong shen dao κ.ά

Εμψυχώτρια: Giovanna Michaliadi Sarti, performer, εκπαιδεύτρια θεάτρου, τσίρκο και γιόγκα.

Κάθε πρωί 7.30πμ-8.00πμ

Τι μπορώ να κάνω 30 λεπτά την ημέρα που να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή μου και στη ζωή γύρω μου; Για ½ της ώρας κάνω μια μικρή αποσύνδεση για μια σταδιακά βαθιά επανασύνδεση με την μόνη μου πατρίδα, το σώμα μου. Η καθημερινή δέσμευση και αφοσίωση σε μια ολιγόλεπτη και ειλικρινή προσωπική στιγμή (personal moment) με τον μοναδικό πολιτισμό που φέρει το σώμα μου με επαναφέρει στο σύνολο αυθεντικό/ή, αναζωογονημένο/η και δοτικό/ή.
Στο πρωινό personal moment (αντί training), θα κινηθούμε στο πεδίο που συναντιούνται οι πρακτικές της yoga, του qi gong shen dao και των παραστατικών τεχνών. Όχημα, συνάμα και στόχος, η ενεργητική ακρόαση των διαφορετικών επιπέδων και των μελών που με συμπληρώνουν, μέσα από δομημένες και ελεύθερες οδούς (τεχνικές) που έχουν αφετηρία το σώμα.

Οι συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται για την πρωινή γιόγκα ,καλό θα ήταν να φέρουν μαζί τους το ατομικό τους στρωματάκι


Η Giovanna Michaliadi – Sarti είναι ελληνοιταλίδα performer και εκπαιδεύτρια θεάτρου, τσίρκο και yoga, ενεργό μέλος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens». Η εκπαίδευση της στις παραστατικές τέχνες βασίζεται σε μια σειρά εκπαιδευτικών και ερευνητικών ταξιδιών σε όλο τον κόσμο: «Suzuki Training
Summer Course» με την Suzuki Theatre Company of Toga στην Ιαπωνία, «The Actors Hub» (Μέθοδος Suzuki για ηθοποιούς με τον Kameron Steele, Butoh με τον Daisuke Yoshimoto και «Voice and Body» με τον Jorge Parente) στο Ινστιτούτο Grotowski. στην Πολωνία, «INI Summer Intensive Program» (Θέατρο Noh) στην Ιαπωνία, «Liquid Way To Action» στο Studio Matejka στην Πολωνία και «200h Nada Yoga Teacher Training» στη Nada Yoga School στην Ινδία. Στην Ελλάδα σπούδασε θέατρο στο εργαστήριο «Θέατρο της Έρευνας» με τον Φάνη Κατέχο, Τεχνικές Τσίρκο με την Irina Gurova στη σχολή Circus Days – The Circus School of Athens, αλλά και Site- specific Performance με την Kitt Johnson στο διεθνές εργαστήριο «Blooming Island» στην Άνδρο. Είναι εκπαιδεύτρια σε προγράμματα Erasmus + και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα σε Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία. Έχει κάνει την υποκριτική καθοδήγηση και τη συν-σκηνοθεσία των παραστάσεων «Land without Man», «Roots and Wings» και «Memories», παραγωγές της Ετήσιας Ελληνογερμανικής Θεατρικής Ανταλλαγής Νέων Καλλιτεχνών «In and Out». Ως performer είναι δημιουργός της solo performance «Ξανθή» που έκανε πρεμιέρα ως guest στο Transit Festival X στο Odin Teatret – Nordiskteaterlaboratorium στη Δανία. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί στις παραστάσεις “7 Θανάσιμα Αμαρτήματα” και “Faith” της Fabrica Athens. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ θεάτρου δρόμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
(Αυστρία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Μακεδονία) ως Hula Hoop Artist, Fire Performer και ως μέλος του καλλιτεχνικού ντουέτου Mr and Mrs Bubble. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με την ελληνική αποστολή των Κλόουν Χωρίς Σύνορα της Σουηδίας.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Print

Number of views (592)/Σχόλια (0)