2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/11/2014 9:30 πμ - 12:30 μμ Export event
Διαβάζουμε «Μηχανή Άμλετ» - Διεκδικούμε δικαιώματα

Διαβάζουμε «Μηχανή Άμλετ» - Διεκδικούμε δικαιώματα

Αθήνα, 22/11/2014, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, Μαρία Βουβούση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

«Θέατρο και δικαίωμα στην εκπαίδευση»
Τόπος: 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ακταίου 2-4 και Επταχάλκου Θησείο
(5΄από Σταθμό ΗΣΑΠ Θησείου, στον πεζόδρομο παράλληλα και ακριβώς διπλά στις γραμμές)
Είσοδος ελεύθερη

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 22/11/2014

ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Εργαστήριο 6: 9.30πμ-12.30μμ "Διαβάζουμε «Μηχανή Άμλετ» - Διεκδικούμε δικαιώματα"
Μαρία Βουβούση,
Ένα μικρό απόσπασμα από τη δυσανάγνωστη κειμενική κοινωνία του θεατρικού έργου Η Μηχανή Άμλετ του Χάυνερ Μύλλερ θα εμπνεύσει τους συμμετέχοντες αυτού του εργαστηρίου για να δημιουργήσουν ιστορίες. Οι τεχνικές του Εκπαιδευτικού δράματος θα τους βοηθήσουν να ζωντανέψουν αυτές τις ιστορίες. Θα ψάξουν δικαιώματα που χάθηκαν. Θα βρουν τρόπους να τα διεκδικήσουν.

Η Μαρία Βουβούση είναι νηπιαγωγός. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Open University της Αγγλίας (MA of Arts in Education -Leadership and Management). Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Θεατρικές Σπουδές στη θεματική ενότητα Θεατρική Πρακτική: Εφαρμογές Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Έχει παρακολουθήσει ετήσια σεμινάρια Εκπαιδευτικού Δράματος με καθηγητές από την Ελλάδα αλλά και την Αγγλία (University Of Central England και Trinity College of Dublin). Δουλεύει με το Εκπαιδευτικό Δράμα από το 1999 στο σχολείο και σε θεατρικά εργαστήρια. Συνεργάστηκε με το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» οργανώνοντας θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Έχει παρουσιάσει σαν εισηγήτρια και εμψυχώτρια σχεδιασμούς Εκπαιδευτικού Δράματος σε συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες. Συμμετείχε στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής της Συγγραφικής Λέσχης Πετρούπολης. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για γονείς mamakid. Γράφει παραμύθια, ποίηση, θεατρικά έργα.


Print