Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα


 

2017 ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO: «Θεατροπαιχνίδια»


στη 1η Καλοκαιρινή Κατασκήνωση ("summer camp") 

Από 21/6 – 30/7/2017, στον πολυχώρο δράσης και αλλαγής Επίκεντρο της Actionaid πραγματοποιήθηκε το πρώτο summer camp που εγκαινίασε τις παιδικές δραστηριότητες του χώρου. 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση συμμετείχε ενεργά σε αυτό το πρώτο εγχείρημα του χώρου! Καθημερινά 25 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών περνούσαν τα πρωινά τους στο Επίκεντρο: έτρωγαν το πρωινό τους, μελετούσαν διάφορες θεματικές με τις εμψυχώτριες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Actionaid, άκουγαν ιστορίες, εκφράζονταν δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής, κατασκευών και των παραστατικών τεχνών. Στόχος όλων των εμψυχωτών και των δράσεων ήταν η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η αποφόρτισή τους από μια γεμάτη σχολική χρονιά.  


Αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα: 20 παιδιά

Διάρκεια Εργαστηρίου: 2 ώρες

Στόχος: η αισθητηριακή ανάπτυξη των συμμετεχόντων, η ελεύθερη έκφραση μέσα από θεατρικά / θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια, η κατανόηση του εαυτού μέσα σε μια ομάδα, η συνεργασία, η δημιουργικότητα, η πολλαπλή ανάγνωση κάθε ερεθίσματος.

Λίγα λόγια για τον τρόπο: Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά γεύονται την απολαυστική θεατρική διαδικασία, μακριά από το άγχος ανεβάσματος ενός δοσμένου θεατρικού έργου. Το εργαστήρι ενδέχεται να οδηγήσει σε κάτι πιο δομημένο, που θα παρουσιαστεί σε κοινό (γονείς των παιδιών), εάν αυτό δεν μπλοκάρει τη δημιουργικότητα της εκάστοτε ομάδας παιδιών.

Εμψύχωση: Μαριλία Μερσινιάδη


Εργαστήριο για μαθητές - «Θεατροπαιχνίδια»

Εργαστήριο για μαθητές - «Θεατροπαιχνίδια»

Αθήνα, 12/7/2017, Εργαστήριο για μαθητές, στο Επίκεντρο

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 12/7/2017 9:00 πμ - 11:00 πμ Export event


Eργαστήριο για μαθητές - «Θεατροπαιχνίδια!»

για παιδιά 6-9 χρονών

Summer Camp 2017

Αθήνα, 12/7/2017
στο Επίκεντρο, Πέτρας 93, Κολωνός

Στο Summer Camp στα «θεατροπαιχνίδια» ταξιδέψαμε στους πλανήτες Άρη, Δία, Αφροδίτη, Ποσειδώνα, Κρόνο, Ουρανό, Ερμή και Ήλιο. Γνωρίσαμε τους κατοίκους του κάθε πλανήτη και παίξαμε παιχνίδια μαζί τους. Στη συνέχεια, ταξιδέψαμε στον πλανήτη Β612 του Μικρού Πρίγκιπα και στους πλανήτες που επισκέφθηκε: στον πλανήτη 325 του Βασιλιά, στον 326 του Ματαιόδοξου, στον 327 του Μπεκρή, στον 328 του Επιχειρηματία, στον 329 του Φανοκόρου και στον 330 του Γεωγράφου. Την τελευταία μέρα παίξαμε μαζί με τα παιδιά της ομάδας «Με τα φτερά του Θεάτρου» και διασκεδάσαμε όλοι μαζί.

Εμψυχώτρια: Μαριλία Μερσινιάδη


Σε συνεργασία με την ActionAid Hellas

 

Print

Number of views (422)/Σχόλια (0)

 

Συντονίστρια των προγραμμάτων στο "Επίκεντρο" του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση​: Γιώλικα Πουλοπούλου 

​Εργαστήρια παιδιών-εφήβων: 
​Νικολέττα Δημοπούλου, Ιωάννα Κυρίτση, Μαριλία Μερσινιάδη, Δέσποινα Μιτσιάλη

Εργαστήριο γυναικών:
Βέρα Λάρδη

Δείτε περισσότερα εδώ: http://epikentro.actionaid.gr & https://www.youtube.com/watch?v=HOmB4Y6Wge4