INDRA Network

 

Ένα παγκόσμιο δίκτυο νέων, καλλιτεχνών, παιδαγωγών και άλλων που θέτουν στόχο την αξιοποίηση των τεχνών ως ένα μέσο ειρηνικής μεταμόρφωσης των συγκρούσεων ανά τον κόσμο.

 


 

ΣΤΟΧΟΣ: Το όραμά του INDRA είναι με τη γλώσσα του θέατρου να σπάσουμε τα στερεότυπα, την προκατάληψη, την ανισότητα. Να χτίσουμε γέφυρες να αναπτύξουμε την ενσυναίσθηση και τις θετικές σχέσεις ανεξαρτήτως συνόρων. 

ΔΡΑΣΕΙΣ: Το Δίκτυο INDRA πραγματοποιεί Συνέδρια με εθνικές και διεθνείς δράσεις, επιμόρφωση, έρευνα και επικοινωνία μεταξύ προσώπων, συντονιστών και νέων, και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτό. Συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις σε περισσότερες από 10 χώρες του κόσμου. 
Συνεργαζόμενος φορέας στην Ελλάδα είναι το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που συμμετέχει στις δράσεις με απόφοιτους του Γενικού Λυκείου Βάρης. 

ΚΥΡΙΑ ΜΕΛΗ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και οι ΦΟΡΕΙΣ που εκπροσωπούν:
Marina Barham - Al Harah Theatre, BeitJala
Mary Lange - ARROW SA
JetonNeziraj – Children’s Centre for Theatre Development (CCTD)
IsattaKallon, StephenKoroma at Milton Margai College, Freetown.
UrvashiSahni- Study Hall Schools, Lucknow, India
Marcia Pompeo - University of Floreanopolis, Brazil
MekedeliaMercuria - St Mary’s College Addis Ababa
Lucillia Valente – University of Evora, Portugal
Betty Gianouli – Iro Potamousi Hellenic Theatre/Drama and Education Network, Greece 
Prof Tim Prentki - University of Winchester
Sheila Snellgrove - Plymouth Barbican Theatre
Lisa O’Neill-Grogan - Octagon Theatre Bolton
Nikki Mailer - Burnley Youth Theatre
Mary Duddy - Fist Act Theatre, Derry
Laura Emerson - Jackass Theatre, Durham
Jill Bailey - Plymouth City Council
TonyGee - MoveableFeast 

ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: University of Plymouth, Edge Hill University, LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts), University of Northumbria, Northampton University, University of Warwick, Derry Playhouse, University of Alberta in Canada, BethlehemUniversity.2015 INDRA Αγγλία

2015 INDRA CONGRESS
Πλύμουθ, Αγγλία, Ιούλιος 2015

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-What’s it got to do with me?
Ύστερα από την επιτυχία του συνεδρίου Derry, προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση στη Bethlehem σε συνεργασία με το AlHaraTheatre. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Γάζα κατέστησαν την ελπίδα αυτή ανέφικτη και ως εκ τούτου το συνέδριο αναβλήθηκε ως το 2016. Όλα τα μέλη του Δικτύου ήταν βαθύτατα συγκινημένα από την κρίση που επηρεάζει τους συμμετέχοντες του προγράμματος INDRA εξ αιτίας του πολέμου στην Παλαιστίνη και του έμπολα στην Δ. Αφρική. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε στο μεσοδιάστημα ένα συνέδριο στο Πλύμουθ, και να ανταποκριθούμε στην πρόκληση να συνεργαστούμε δημιουργικά και διαδραστικά με τους απομονωμένους συνεργάτες πέρα από τα γεωγραφικά, τα γλωσσικά και τα πολιτισμικά εμπόδια, και να δημιουργήσουμε ένα αυθεντικό θεατρικό, χορευτικό και καλλιτεχνικό δρώμενο από κοινού.

H ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Για πολλούς το 2014 ήταν μια σκληρή χρονιά. Είναι εύκολο σε μια τέτοια κατάσταση να κατηγορούμε τον «άλλο». Στο INDRA Congress κάνουμε προσπάθεια να ακούσουμε τις φωνές των νέων ανά τον κόσμο που παρά τις δυσκολίες επιμένουν να αναζητούν και να απαιτούν έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό που μπορούμε να τους δώσουμε είναι το Δίκτυο INDRA που τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν την ξεχωριστή γλώσσα της τέχνης για να δουν τον εαυτό μέσα από τον άλλον και τον άλλον μέσα από τον εαυτό. Γι αυτό το συνέδριο στο Πλύμουθ έχει θέμα «εμένα τι με αφορά και εγώ τι μπορώ να κάνω». Πιστεύουμε ότι ακούγοντας τις ιστορίες των άλλων μιλώντας, επικοινωνώντας, χτίζοντας ισότιμες, αυθεντικές σχέσεις μπορούμε να οδηγηθούμε στην αλλαγή: είναι κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε και η γλώσσα της τέχνης είναι ένας ισχυρός τρόπος που θα μας βοηθήσει να το καταφέρουμε.

ΣΤΟΧΟΣ/ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 2015: Στο Πλύμουθ οι νέοι του Δικτύου INDRA σε συνεργασία με τους εμψυχωτές τους και καλλιτέχνες θα συνδέσουν τα επιμέρους δρώμενα που δημιούργησαν για να συνθέσουν ένα καινοτόμο θεατρικό και χορευτικό γεγονός, που θα περιλαμβάνει τόσο την «πρόσωπο με πρόσωπο» συμμετοχή όσο και την «εικονική» συμμετοχή των φυσικώς απόντων συμμετεχόντων. 
Η δράση στοχεύει στο να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πρακτικής για να εξαχθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός γεμάτο νόημα και απαλλαγμένο από τους περιορισμούς που θέτει ο χώρος. Οι νέοι θα εκφράσουν την κοινή ανθρώπινη ταυτότητα και τις πολλαπλές ταυτότητές τους αξιοποιώντας τις ψηφιακές και άλλες καλλιτεχνικές δεξιότητες έτσι ώστε να ενισχύσουν την δημιουργικότητά τους και να ορίζουν τη κουλτούρα τουςμε τους δικούς τους όρους. Το αποτέλεσμα θα αποτελέσει μία δημόσια παράσταση στο HouseTheatre .
Το συνέδριο στο Πλύμουθ θα δώσει τη δυνατότητα να σχεδιαστούν με λεπτομέρεια τα επερχόμενα συνέδρια σε Bethlehem (2016) και Durban/ SouthAfrica (2017).

ΤΟ ΣΥMΠΟΣΙΟ: Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ένα συμπόσιο, το οποίο έχοντας το συνέδριο ως σημείο αναφοράς θα διερευνήσει την ευθύνη της ανώτερης εκπαίδευσης να συνδεθεί και να υποστηρίξει μια τέτοιου είδους προσέγγιση της τέχνης για την κοινωνία. Θα δοθεί έμφαση στους μηχανισμούς μέσα από τους οποίους ακαδημαϊκοί, νέοι άνθρωποι και καλλιτέχνες μπορούν να εργαστούν μαζί για να σχεδιάσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα έρευνας για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Το υλικό που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί για την προάσπιση της ιδέας της μεταμόρφωσης των συγκρούσεων μέσω της τέχνης και θα διαχυθεί σε οργανώσεις, πανεπιστήμια κυβερνήσεις. 

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ στο Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ: Για το διαγωνισμό διδακτορικής τους φοίτησης 2015/2016 , το πανεπιστήμιο του Πλύμουθ καλεί αιτηθέντες για πρακτική διερεύνηση σε τομείς: ψηφιακών συστημάτων και τεχνών, σχεδιασμού, μέσα μαζικής ενημέρωσης και τέχνες. Η υποτροφία θα πραγματοποιηθεί σε κάποια από τις τέσσερεις εδραιωμένες μονάδες έρευνας του πανεπιστημίου ή σε κάποιο συνεργαζόμενο με το πανεπιστήμιο οργανισμό. Το INDRA είναι ένας τέτοιος αναγνωρισμένος συνεργάτης. Κάθε επιτυχών θα πρέπει να σχετίζεται με την ομάδα έρευνας «Theatre and Performance» και θα πρέπει να προτείνει μια έρευνα με πρακτικό προσανατολισμό που θα εμπεριέχει την ψηφιακή τεχνολογία. Θα έχει επίσης ένα δεύτερο επιτηρητή από το i-DAT (theInstituteofDigitalArtandTechnology) και έναν ακόμη από το ΙΝDRA.

Για περισσότερες πληροφορίες http://3d3research.co.uk/information/plymouth-university2014 Συμμετοχή της ομάδας INDRA Greece

 Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) και η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνδιοργάνωσαν από τις 12 έως τις 19 Νοεμβρίου 2014 την 3η Διεθνή Ανταλλαγή Νέων στα πλαίσια του προγράμματος:
«Making Spaces In-between Cultures» στην οποία πήρε μέρος η ομάδα INDRA Greece
Περισσότερα ...εδώ!2013 INDRA Β. Ιρλανδία

2013 ΙΝDRA CONGRESS 
Derry/Β Ιρλανδία 30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2013 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συμμετέχει στις δράσεις του INDRA στο Συνέδριο/Φεστιβάλ στο Derry. 
Στο Derry πήραν μέρος εμψυχωτές και νέοι, που είχαν δουλέψει σε Project κατά των συγκρούσεων στην κοινότητά τους και μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους άλλους. Παράλληλα, εργάστηκαν σε ομάδες ανά τομέα τέχνης, θέατρο, μουσική, χορό, ζωγραφική και δημιούργησαν κοινά δρώμενα. 
Στο Συνέδριο συμμετείχαν νέοι νέες 16 -20 ετών με τους εμψυχωτές τους, από Καναδά, Αγγλία, Παλαιστίνη, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία. 
Στο Συμπόσιο στις 5 Ιουλίου 2013 το Πανεπιστήμιο Ulster φιλοξένησε του συντονιστές των νέων, εμψυχωτές και ακαδημαικούς προκειμένου να διερευνήσουν τις αρχές που διέπουν τις δράσεις INDRΑ και να συζητήσουν τις προοπτικές του σε ερευνητικό και πρακτικό/καλλιτεχνικό επίπεδο.


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr / www.theatroedu.gr