Theatro EDU

Διεθνής Συνδιάσκεψη 2018

Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση

Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυσή του (1998-2018), διοργανώνει την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2018

Πότε: Tα Εργαστήρια γίνονται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και είναι διάρκειας 2,5 ή 5 ωρών.

Τα 5ωρα γίνονται όλα το Σάββατο 24/11/2018 και ώρες 9.30-12.00 & 15.00-17.30

Τα 2,5ωρα γίνονται σε τρεις χρονικές ζώνες: Σάββατο 24/11/18 9.30-12.00 ή Σάββατο 24/11/18 15.00-17.30 ή Κυριακή 25/11/18 9.30-12.00

Πού: Τα Εργαστήρια γίνονται "παράλληλα" σε διάφορες αίθουσες που θα είναι αναρτημένες στο χώρο κατά την άφιξη

Δήλωση συμμετοχής: Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη Συνδιάσκεψη (δημιουργία λογαριασμού, οικονομική τακτοποίηση και συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφών, βλ "Εγγραφές-Κόστος'Αιτήσεις") μπορούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και σε κάποια Εργαστήρια.
Όταν η Γραμματεία επιβεβαιώσει ότι η παραπάνω διαδικασία Εγγραφής ολοκληρώθηκε θα στείλει αυτοματοποιημένο ιμέλ (το πολύ σε 36 ώρες) και θα δίνει την δυνατότητα δήλωσης Εργαστηρίων
 
Η δήλωση γίνεται παρακάτω ηλεκτρονικά με τους κωδικούς εγγραφής στον ιστοχώρο της Συνδιάσκεψης . Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ημέρα και ώρα ώστε να μη δηλωθούν Εργαστήρια που συμπίπτουν στην ίδια χρονική ζώνη..Αλλαγή στη δήλωση Εργαστηρίου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ -  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Αυταπάτες της Ελπίδας στο διήγημα "Ο θείος μου Ιούλιος" του Guy deMaupassant

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Αυταπάτες της Ελπίδας στο διήγημα "Ο θείος μου Ιούλιος" του Guy deMaupassant

Αθήνα, 25/11/2018, Εργαστήριο, Joe Winston

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/11/2018 9:30 πμ - 12:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Αυταπάτες της Ελπίδας στο διήγημα "Ο θείος μου Ιούλιος" του Guy deMaupassant

Αθήνα, 25/11/2018

Joe Winston, καθηγητής, University of Warwick, Ηνωμένο Βασίλειο

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: αγγλικά

Το εργαστήριο αυτό βασίζεται στο διήγημα Ο Θείος μου Ιούλιος του Γάλλου συγγραφέα Guy deMaupassant. Το διήγημα αναφέρεται σε μια φτωχή αστική οικογένεια στη Νορμανδία του 19ου αιώνα, που αναμένει την άφιξη του θείου Ιούλιου από την Αμερική, ο οποίος έχει υποσχεθεί να επιστρέψει με πολλά χρήματα ικανά να αλλάξουν την τύχη όλων. Το εργαστήριο διερευνά, με δραματικές τεχνικές και μέσα, τους χαρακτήρες και τα όνειρά τους, τα κίνητρα και τις αυταπάτες τους καθώς και τη στιγμή που τελικά οι ελπίδες τους καταστρέφονται. Παρά τη ζοφερή ατμόσφαιρα της ιστορίας, το εργαστήρι θα είναι γεμάτο δράση και χιούμορ, με τις έννοιες της συμπόνιας και τις ανθρωπιάς να αποτελούν το βασικό πυρήνα του.
Στα πλαίσια ενός συνέδριου που πραγματεύεται την ιδέα της ελπίδας και της ουτοπίας, το εργαστήριο αυτό θα αποτελέσει ένα αντιστάθμισμα στο κεντρικό θέμα καθώς θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να αναστοχαστούν τι μπορεί να μας διδάξει το συγκεκριμένο διήγημα, όχι μόνο για την πανανθρώπινη ανάγκη της ελπίδας αλλά και για τα διαφορετικά είδη ελπίδας, εκείνα που μπορεί να λειτουργήσουν υποστηρικτικά αλλά και εκείνα που μπορεί να μας παραπλανήσουν.

Image

Ο Joe Winston είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διδάσκει Θέατρο/Δράμα στην Εκπαίδευση. Για πολλά χρόνια, ήταν συντονιστής του εξαιρετικά επιτυχημένου μεταπτυχιακού προγράμματος Θέατρο και Δράμα στην Εκπαίδευση του ίδιου Πανεπιστημίου και υπήρξε συνιδρυτής του μεταπτυχιακού προγράμματος Θέατρο/Δράμα και Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας, το οποίο λειτουργεί από το 2014. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και ερευνητικά άρθρα που απευθύνονται στην ακαδημαϊκή αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Από το 2005 έως το 2015 ήταν συνεκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Research in Drama Education. Το βιβλίο του «Ομορφιά και Εκπαίδευση» προτάθηκε ως το βιβλίο της εβδομάδας στο περιοδικό της εφημερίδας Times για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Times Higher Education Supplement), τον Απρίλιο του 2010. Τελευταία, ερευνά το έργο του βρετανικού θεατρικού οργανισμού Royal Shakespeare Company στα σχολεία της Αγγλίας και παρακολουθεί τον αντίκτυπο που έχει στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους. Επί του παρόντος, συνεργάζεται στενά με θεατρικές ομάδες στην Κίνα που ενδιαφέρονται για την δημιουργία θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων.