Theatro EDU

Διεθνής Συνδιάσκεψη 2018

Θέατρο και παραστατικές τέχνες στην εκπαίδευση

Ουτοπία ή Αναγκαιότητα;

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυσή του (1998-2018), διοργανώνει την 8η Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο και τις Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Εργαστήρια Συνδιάσκεψης 2018

Πότε: Tα Εργαστήρια γίνονται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και είναι διάρκειας 2,5 ή 5 ωρών.

Τα 5ωρα γίνονται όλα το Σάββατο 24/11/2018 και ώρες 9.30-12.00 & 15.00-17.30

Τα 2,5ωρα γίνονται σε τρεις χρονικές ζώνες: Σάββατο 24/11/18 9.30-12.00 ή Σάββατο 24/11/18 15.00-17.30 ή Κυριακή 25/11/18 9.30-12.00

Πού: Τα Εργαστήρια γίνονται "παράλληλα" σε διάφορες αίθουσες που θα είναι αναρτημένες στο χώρο κατά την άφιξη

Δήλωση συμμετοχής: Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στη Συνδιάσκεψη (δημιουργία λογαριασμού, οικονομική τακτοποίηση και συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφών, βλ "Εγγραφές-Κόστος'Αιτήσεις") μπορούν αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή και σε κάποια Εργαστήρια.
Όταν η Γραμματεία επιβεβαιώσει ότι η παραπάνω διαδικασία Εγγραφής ολοκληρώθηκε θα στείλει αυτοματοποιημένο ιμέλ (το πολύ σε 36 ώρες) και θα δίνει την δυνατότητα δήλωσης Εργαστηρίων
 
Η δήλωση γίνεται παρακάτω ηλεκτρονικά με τους κωδικούς εγγραφής στον ιστοχώρο της Συνδιάσκεψης . Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην ημέρα και ώρα ώστε να μη δηλωθούν Εργαστήρια που συμπίπτουν στην ίδια χρονική ζώνη..Αλλαγή στη δήλωση Εργαστηρίου δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ -  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

 

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Το Θέατρο Φόρουμ στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σε έναν ψηφιακό κόσμο

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Το Θέατρο Φόρουμ στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σε έναν ψηφιακό κόσμο

Αθήνα, 24/11/2018, Εργαστήριο, Maria Helstola

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/11/2018 9:30 πμ - 12:00 μμ Export event

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Το Θέατρο Φόρουμ στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σε έναν ψηφιακό κόσμο

Αθήνα, 24/11/2018

Maria Helstola, θεατροπαιδαγωγός, Φιλανδία

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: αγγλικά

Το Θέατρο Φόρουμ είναι μια μέθοδος που αναπτύχθηκε από τον Βραζιλιάνο ακτιβιστή και καλλιτέχνη Augusto Boal. Χρησιμοποιείται για την επίλυση προβλημάτων και προωθεί την ενεργή συμμετοχή των θεατών. Κοινό και ηθοποιοί μέσω του διαλόγου και της αλληλεπίδρασης μπορούν να εξερευνήσουν, να αναλύσουν και να μετασχηματίσουν την πραγματικότητα την οποία ζουν, ώστε ενδυναμωμένοι να μπορούν να την διαχειριστούν και εκτός του δραματικού πλαισίου. Η παραπάνω μέθοδος μπορεί να αξιοποιηθείστην εκπαιδευτική διαδικασία με μαθητές όλων των ηλικιώνκαι για οποιοδήποτε θέμα. Σε αυτό το εργαστήριο θα χρησιμοποιήσουμε το Θέατρο Φόρουμ για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούνται από την ψηφιοποίηση της σύγχρονης επικοινωνιακής πραγματικότητας. Ένας από τους στόχους μας είναι να συζητήσουμε, να αποκαλύψουμε και να μοιραστούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους συναδέλφους μας.Στη συνέχεια, θα μάθουμε τη μέθοδο του ΘεάτρουΦόρουμ. Οι συμμετέχοντες/χουσες μετά το εργαστήριο αναμένεται να έχουν μια σαφή ιδέα για το πώς να δομήσουν μια θεματική συνάντηση και πώς να χρησιμοποιήσουν το Θέατρο Φόρουμ με τους μαθητές τους. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ή σε όσους ενδιαφέρονται για το Θέατρο Φόρουμ ως μέθοδο.

Image

Η Maria Helstola είναι θεατροπαιδαγωγός και φιλόλογος. Ξεκίνησε την καριέρα της πριν από μια δεκαετία στην Ιταλία, διδάσκοντας αγγλικά και θέατρο/ δράμα σε ένα ιδιωτικό γυμνάσιο. Στη συνέχεια εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Φινλανδία. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φινλανδικής Ένωσης για το Θέατρο/ Δράμα στην Εκπαίδευση (FIDEA) και πρώην αρχισυντάκτρια του περιοδικού του FIDEA (2010-2017). Έχει εκδώσει, μαζί με έναν συνάδελφο της, μια συλλογή άρθρων (που δημοσιεύτηκε το 2015) για τη χρήση του θεάτρου/δράματος στη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας. Την ερχόμενη άνοιξη θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο για την αξιοποίηση του διαδικαστικού δράματος στη διδασκαλία της λογοτεχνίας. Το θέμα του βιβλίου της είναι το εθνικό έπος της Φινλανδίας«Kalevala». Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκπαιδεύσεις για καθηγητές ξένων γλωσσών σχετικά με τον τρόπο χρήσης του θεάτρου/ δράματος στην σχολική τάξη. Έχει επίσης πραγματοποιήσει εργαστήρια για καθηγητές ξένων γλωσσών στη Βουλγαρία (CenterforCreativeTraining, SofiaandPlovdiv).