Ημ/νίες Εκδήλωσης: 13/3/2004 11:30 πμ - 2:00 μμ Export event
Από τους Ανθρώπους στους Ρινόκερους – Υπάρχει επιστροφή; Μία περίπτωση μεταμόρφωσης μέσα από το θέατρο Shifra Schonmann, Πανεπιστήμιο Haifa, Ισραήλ
Στο εργαστήριο αυτό θα δώσουμε έμφαση στις βασικές στιγμές στο έργο "Ρινόκερος" του Ευγένιου Ιονέσκο, αντιπαραθέτοντάς τες με τη μεταμόρφωση των ανθρωπίνων όντων σε ρινόκερους. Σε όσους θα συμμετάσχουν, θα ζητηθεί να ασχοληθούν με ιδεολογικό και παραστατικό προβληματισμό για το πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε μέσα από την εμπειρία της μεταμόρφωσης τους χαρακτήρες, τις σχέσεις, την πίστη ακόμα και τους στόχους. Στην προσπάθεια να κατανοήσουν τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να χάσουν την ανθρωπιά τους και να αναρωτηθούν αν υπάρχει επιστροφή, όσοι συμμετάσχουν, θα μπορέσουν να φανταστούν τους εαυτούς τους σε μια τέτοια κατάσταση και να τη χειριστούν επί σκηνής. Θα δουν μια σειρά ασκήσεων υποκριτικής, playback theatre και κάποιες τεχνικές σχεδιασμένες έτσι ώστε να ερευνήσουν με τους μαθητές τους την έννοια της μεταμόρφωσης μέσα από μια διαδικασία που οδηγεί από το κείμενο στην παράσταση. Αυτό το εργαστήριο θα βοηθήσει πολύ ανθρώπους που δουλεύουν με νέους και εφήβους ακόμα και με διαφορετικό επίπεδο ενδιαφέροντος και θεατρικής ικανότητας.
Number of views (1796)/Σχόλια (0)
«Σκληρό Καρύδι!»
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»
Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Διαδικτυακά 29/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» Ανατ Μακεδονία (Σέρρες, Καβάλα κ.ά)
Τρίπολη 5/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
Κέρκυρα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τον Κουκλοθεατρικό Θίασο 3 λαλούν
Ιωάννινα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Σωκράτης Παππάς
Θεσσαλονίκη 7-8/2//2026 παράσταση φόρουμ
Διαδικτυακά, 8/2/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
"Συνέπειες των διπλών ταυτοτήτων για τη σχολική επιτυχία των παιδιών της δεύτερης γενιάς σε μια κοινωνία με σοβαρές δομικές ανισότητες"
Paris 11-14/2/2026 Festival
Ζάκυνθος 11/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
R-Lab Festival
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"
«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»
Πολιτισμική Ετερότητα σε Διάλογο: Το θέατρο και η εκπαίδευση ως χώροι συνάντησης, κατανόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των ταυτοτήτων
"Δικαιώματα του παιδιού, αυτονομία και ελευθερία: Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις"
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'
Αμφιλοχία, 1/3/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
Σάμος & Διαδικτυακά 1/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»