Αποτελέσματα αναζήτησης

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Το Εργαστήρι Δράσης: Διδάσκοντας Υποκριτική μέσω Νοητικών Πειραμάτων

(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ) Το Εργαστήρι Δράσης: Διδάσκοντας Υποκριτική μέσω Νοητικών Πειραμάτων

Αθήνα, 24/11/2018, Εργαστήριο, Brendon Burns

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 24/11/2018 3:00 μμ - 5:30 μμ Export event

  • Συμμετέχουν: 20
  • Θέσεις: 20
  • Υπολειπόμενες θέσεις: 0
Για να δηλώσετε συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση πρέπει πρώτα να έχετε λογαριασμό στον ιστοχώρο μας. ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΩ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΔΩ.

Το Εργαστήρι Δράσης: Διδάσκοντας Υποκριτική μέσω Νοητικών Πειραμάτων

Αθήνα, 24/11/2018

Brendon Burns, διευθυντής στο Τμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου και Θεάτρου για τη Κοινότητα στο Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), Ηνωμένο Βασίλειο

Εργαστήριο 2,5 ωρών
Συμμετοχή στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Αθήνα 2018
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γλώσσα: αγγλικά

Αξιοποιώντας τον εγγενή αγωνισμό της μεθόδου υποκριτικής και επιτέλεσης των Uta Hagen και Doreen Cannon, το εργαστήριο χρησιμοποιεί την διερεύνηση νατουραλιστικών τεχνικών υποκριτικής ως βάσης για τη διεξαγωγή φιλοσοφικών και πολιτικών νοητικών πειραμάτων. Έννοιες όπως ο ωφελιμισμός, η θετική και η αρνητική ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη ανακαλύπτονται, αντιμετωπίζονται, αναπαριστούνται και συζητούνται μέσα από μια σειρά συναρπαστικών αλλά ταυτόχρονα νοητικά προσπελάσιμων σεναρίων. Καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εφαρμόζουν ολοένα  και πιο περίπλοκες τεχνικές υποκριτικής στις σκηνές που δουλεύουν, το επίπεδο της φιλοσοφικής πολυπλοκότητας εντείνεται. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα της τεχνικής  αυτής είναι η ιδιαιτέρα αναστοχαστική της διάσταση, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε καταστάσεις όπου ένας εμψυχωτής επιθυμεί να εμπλέξει όσους ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του Θεάτρου/ Δράματος  στη  διερεύνηση κοινωνικών/ φιλοσοφικών θεμάτων, όσο και αντιστρόφως όταν επιθυμεί να ενθαρρύνει εκείνους που ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους ζητήματα να τα αποδώσουν/εκφράσουν μέσω μιας παράστασης.Αυτό το σεμινάριο διάρκειας 2,5 ωρών απευθύνεται κυρίως σε όσους εργάζονται με νέους ανθρώπους στην τυπική και μη τυπική εκπαίδευση, αν και το υλικό είναι εύκολα προσαρμόσιμο σε παιδιά ή ενήλικες συμμετέχοντες.Αριθμός  συμμετεχόντων: Ιδανικά 18 ή 21 (λειτουργεί καλύτερα αν οι συμμετέχοντες μπορούν να χωριστούν σε ομάδες των τριών).

Image

Ο Brendon Burns είναι σκηνοθέτης και εμψυχωτής. Έχει οργανώσει και εμψυχώσει πολλά εκπαιδευτικά και συμμετοχικά θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα μεγάλης εμβέλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και τη Δυτική Αφρική. Σήμερα είναι διευθυντής στο Τμήμα Εφαρμοσμένου Θεάτρου και Θεάτρου για τη Κοινότητα στο Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Έχει εργαστεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Solent Peoples Theatre, το Indefinite Article and First Draft Theatre και ως βοηθός καλλιτεχνικός διευθυντής στο Proteus Theatre and The Haymarket στο Basingstoke.  Έχει γράψει πολυάριθμα πρωτότυπα θεατρικά έργα και έχει κάνει διασκευές, στις οποίες περιλαμβάνονται και η  πρώτη σύγχρονη θεατρική μεταφορά του έργου της Margaret Atwood The Handmaid’s Tale  και του Aldous Huxley Θαυμαστός καινούργιος κόσμος. Εκπαιδεύτηκε ως ηθοποιός στο Arts Educational School στο Λονδίνο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο στην Εκπαίδευση στο University of Middlesex και στη Ρητορική στο Royal Holloway University of London.

Κατηγορία Δράσης
  • Επιμορφωτικά Σεμινάρια - Εργαστήρια
Έτος
  • 2018
Πόλεις
  • Αθήνα
Εμψυχωτές
  • Burns Brendon
Print

Number of views (4606)/Σχόλια (0)

Αρχείο

«Φεβρουάριος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26
«Σκληρό Καρύδι!»

«Σκληρό Καρύδι!»

Διαδικτυακά, 26/1/2026 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
27
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Ηγουμενίτσα 27/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
28
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»

Διαδικτυακά, 28/1/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Κατερίνα Αλεξιάδη
29
30311
2345
6
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 6/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Κρήτη)
7
8
91011
12
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
13
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
14
R-Lab Festival

R-Lab Festival

Paris 11-14/2/2026 Festival
15
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"

Αθήνα, 15/2/2026 "Εγώ κι εσύ" της Λορεν Γκαντερσον σε σκηνοθεσία της Σ. Βγενοπούλου στο Θέατρο " Μιχάλης Κακογιάννης
1617
«Διαπολιτισμικές μελέτες  περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»

«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»

Διαδικτυακά, 17/2/2026, συζήτηση Κώστας Μάγος, Χριστίνα Ζώνιου
1819202122
2324252627
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 27/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αττική Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες)
28
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'

Σέρρες, 28/2/2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
1
2
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων
345
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'

Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
678
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»

Σάμος 8/3/2026, εργαστήριο για εκπαιδευτικούς. Χριστίνα Κρίθαρη

Κατηγορίες

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά