Ημ/νίες Εκδήλωσης: 8/12/2001 11:30 πμ - 2:00 μμ Export event
"Ψάχνοντας τις λέξεις": χρησιμοποιώντας το δράμα στη διδασκαλία ξένων γλωσσών
Maria Vilanova, Barcelona University 2.5 ώρες, Σάββατο, Αγγλικά με ελληνική βοήθεια
Όταν μαθαίνουμε ή διδάσκουμε μια ξένη γλώσσα μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι η ομιλία. Η επικοινωνία είναι ένας από τους κυριότερους στόχους ενός μαθήματος ξένης γλώσσας. Παρ' όλα αυτά η ντροπή, η συστολή και ο φόβος του λάθους μας εμποδίζουν από το να εκφραζόμαστε ελεύθερα σε μια ξένη γλώσσα. Οι τεχνικές θεάτρου και Δράματος μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν τέτοιες αναστολές. Η Maria Vilanova (Doctor of Philosophy and Education) διδάσκει Αγγλικά και Δράμα στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης. Έχει πάρει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βολιβία, Νεπάλ και Ρουάντα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας μέσω θεάτρου/δράματος και έχει εκδόσει τα βιβλία Que representarem avui? και Jocs de Drama. Είναι μέλος της IDEA (International Drama Education Association) και του National Drama (UK).
Όταν μαθαίνουμε ή διδάσκουμε μια ξένη γλώσσα μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι η ομιλία. Η επικοινωνία είναι ένας από τους κυριότερους στόχους ενός μαθήματος ξένης γλώσσας. Παρ' όλα αυτά η ντροπή, η συστολή και ο φόβος του λάθους μας εμποδίζουν από το να εκφραζόμαστε ελεύθερα σε μια ξένη γλώσσα. Οι τεχνικές θεάτρου και Δράματος μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν τέτοιες αναστολές.
Η Maria Vilanova (Doctor of Philosophy and Education) διδάσκει Αγγλικά και Δράμα στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης. Έχει πάρει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βολιβία, Νεπάλ και Ρουάντα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας μέσω θεάτρου/δράματος και έχει εκδόσει τα βιβλία Que representarem avui? και Jocs de Drama. Είναι μέλος της IDEA (International Drama Education Association) και του National Drama (UK).
Number of views (2211)/Σχόλια (0)
«Σκληρό Καρύδι!»
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση
«Από τον Μπρεχτ... στον Δαρείο 2800 μίλια δρόμος»
Διαδικτυακά, 29/1 & 5/2 5/3 2026 Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Χριστίνα Ζώνιου, Νίκος Γκόβας,Γιώργος Μπεκιάρης, Γλυκερία Αράπη, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου
Διαδικτυακά 29/1/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» Ανατ Μακεδονία (Σέρρες, Καβάλα κ.ά)
'κι αν ήσουν εσύ; - επόμενο βήμα ΜΑΖΙ'
Κέρκυρα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τον Κουκλοθεατρικό Θίασο 3 λαλούν
Ιωάννινα 7/2/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς. Σωκράτης Παππάς
Θεσσαλονίκη 7-8/2//2026 παράσταση φόρουμ
Διαδικτυακά, 8/2/2026, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
"Συνέπειες των διπλών ταυτοτήτων για τη σχολική επιτυχία των παιδιών της δεύτερης γενιάς σε μια κοινωνία με σοβαρές δομικές ανισότητες"
Paris 11-14/2/2026 Festival
Ζάκυνθος 11/2/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;»
R-Lab Festival
Πάμε Θέατρο - "Εγώ κι εσύ"
«Διαπολιτισμικές μελέτες περίπτωσης και εφαρμογές στη σχολική τάξη»
Πολιτισμική Ετερότητα σε Διάλογο: Το θέατρο και η εκπαίδευση ως χώροι συνάντησης, κατανόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των ταυτοτήτων
"Δικαιώματα του παιδιού, αυτονομία και ελευθερία: Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις"
'κι αν ήσουν εσύ; στόχοι, μεθοδολογία, δράσεις'
Αμφιλοχία, 1/3/2026, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, Γιώργος Μόσχος
Σάμος & Διαδικτυακά 1/3/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Σάμος, Χίος, Ικαρία)
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς
«Κι αν ήσουν εσύ; - Πες το με φόρουμ!»