Όλες οι δράσεις στην Πελοπόννησο

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Πάτρα, 28/3/2017, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ4), Γιώργος Μπεκιάρης, Καλλιόπη Βούλγαρη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/3/2017 9:00 πμ - 1:30 μμ Export event


«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Σ4

“Σκληρό Καρύδι

Πάτρα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, 9:00-13:30
Τόπος: 60ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Συμμετείχαν: 22

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος», οργανώνουν το βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Σκληρό Καρύδι» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).
Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία το Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Αχαΐας Νικόλαο Μάνεση.
Το εργαστήριο γίνεται με βάση το νέο εγχειρίδιο της Υ.Α. με τίτλο «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων» (Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αρ. 76/13-12-2014 Πράξη του Δ.Σ του ΙΕΠ)

Σκοπός του θεατροπαιδαγωγικού αυτού εργαστηρίου είναι η βιωματική επαφή και η εισαγωγή σε τρόπους ευαισθητοποίησης σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα με αφορμή το βιβλίο «Σκληρό Καρύδι». Παράλληλος στόχος είναι η εισαγωγή και η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε στοιχειώδεις θεατρικές τεχνικές παιδαγωγικού θεάτρου καθώς και σε αρχές ομαδικότητας, δημιουργικής γραφής, καλλιέργεια ενσυναίσθησης και ικανότητας να μπαίνουν στη θέση του άλλου, καλλιέργεια αλληλεγγύης και κλίματος συνεργασίας στην τάξη, πρόληψη καταστάσεων απόρριψης και εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν καθώς επίσης καλλιέργεια στάσης ενεργού πολίτη, ικανότητας κριτικής σκέψης και ένταξης των προβλημάτων όπως το προσφυγικό στην παγκόσμια και συστημική τους διάσταση.
Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των πολυθέσιων σχολείων της 2ης περιφέρειας Αχαΐας και ένας/μία εκπαιδευτικός των 2/θ σχολείων Απιδεώνα, Λιμνοχωρίου, Μετοχίου που διδάσκουν στη Γ΄ τάξη στο πλαίσιο της επιμόρφωσής τους.
Προσοχή: Το εργαστήριο είναι βιωματικό, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο: να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Επιμορφωτές: Γιώργος Μπεκιάρης, Καλλιόπη Βούλγαρη, επιμορφωτές στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ». 

Συνεργασία: Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2ης Περιφέρειας Π.Ε. Αχαΐας, Νικόλαος Μάνεσης. 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πελοπόννησος - Ημερολόγιο δράσεων

«Απρίλιος 2026»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112
Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Παιδαγωγική - συντονιστική συνάντηση

Διαδικτυακά 2/4/2026, Παιδαγωγική-Οργανωτική συνάντηση προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» (Αχαΐα, Ηλεία κ.ά)
345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 - Αχαΐα

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 - Αχαΐα

Πάτρα 28/4/2026 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 σχολείων Αχαΐας
2930123
4567
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 -Τρίπολη

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 -Τρίπολη

Τρίπολη 7/5/2026 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 σχολείων Αρκαδίας
89
Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 - Μεσσηνίας

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 - Μεσσηνίας

Καλαμάτα 9/5/2026 Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης ΜΑΖΙ 2026 σχολείων Μεσσηνίας
10

Αναζήτηση