Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Ανθρώπινα δικαιώματα - Θέατρο του Καταπιεσμένου με πρόσφυγες: μια εφαρμογή

Ανθρώπινα δικαιώματα - Θέατρο του Καταπιεσμένου με πρόσφυγες: μια εφαρμογή

Αθήνα 2 / 2/ /2019, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς (Σ2) Μαρία Παυλίδη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 2/2/2019 11:00 πμ - 1:00 μμ Export event


νθρώπινα δικαιώματα - Θέατρο του Καταπιεσμένου με πρόσφυγες 
Σεμινάριο - ενημέρωση για εκπαιδευτικούς (Σ2) - παρουσίαση του WishProject

Αθήνα, 2 /2/2019  (Σ2), 11.00-13.00, στο Θέατρο 104

Δωρεάν 

Tο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνουν επιμορφωτικό  σεμινάριο - ενημερωση υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Το σεμινάριο-ενημέρωση είναι διάρκειας 2 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων. 

Τόπος:  Θέατρο 104
Ώρες:   11:00-13:00

Επιμορφωτές/Εμψυχωτές Μαρία Παυλίδη & Ομάδα CreativeLand

Περιγραφή: Η παρουσίαση του "κι αν ήσουν εσύ;"  θα γίνει με την ευκαιρία της παρουσίασης από την ομάδα CreativeLand ενός πρότζεκτ δύο χρόνων που έρχεται στο τέλος του, ονομάζεται WISH project (wishproject) και αφορούσε την εφαρμογή του Θεάτρου του Καταπιεσμένου σε 5 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Λετονία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία). Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε μέσω από εργαστήρια σε μεικτή ομάδα προσφύγων και άλλων νέων με θεματική την διαφορετικότητα. Χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία του Θεάτρου του Καταπιεσμένου και εργαλεία της θεατρικής μάσκας, καθώς και του θεάτρου του Λαβυρίνθου. Η συνεργασία αυτή μετουσιώθηκε σε ένα εγχειρίδιο όπου περιλαμβάνει μια επιλογή δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν σε όλες τις χώρες. Στο εγχειρίδιο αυτό δίνεται έμφαση στη σύνδεση του Θεάτρου του Καταπιεσμένου με την συναισθηματική νοημοσύνη και πώς μπορούν αυτές οι δραστηριότητες να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευτικά σε νέους. . 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ. Γιάννα Παπαδοπούλου humanrights@theatroedu.gr / 2106541600

www.theatroedu.gr