Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

Δράση "Μαζί"

Δράση "Μαζί"

Θεσσαλονίκη, 22/9/2018, Δράση "Μαζί", Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Άρσις», Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 22/9/2018 6:00 μμ - 8:00 μμ Export event


Δράση "Μαζί"

«Γιορτάζουμε…μαζί!»

Θεσσαλονίκη, 22/9/2018

Τόπος: Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Άρσις», Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Ώρα: 18.00 – 20.00

Εμψύχωση: Ιωάννα Μήτσικα, θεατροπαιδαγωγός, χορογράφος, Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός

Υποστήριξη από τα μέλη του ΠΔΘΕ: Μερόπη Κόττα, Κωνσταντίνος Τζιάρας

Παίρνουν μέρος: 6 φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και 20 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που φιλοξενούνται στον ξενώνα και φοιτούν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπ/σης του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Ύστερα από πρόσκληση των υπευθύνων του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Οργάνωσης «Άρσις» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, φοιτητές από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συμμετείχαν στη γιορτή που οργάνωσαν οι έφηβοι που διαμένουν στον ξενώνα. Γνωριστήκαμε και χορέψαμε μαζί, είδαμε το βίντεο που είχαν ετοιμάσει οι ανήλικοι για τη ζωή τους στον ξενώνα, φάγαμε μαζί και μιλήσαμε για τις συνθήκες φοίτησής τους στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η ελπίδα στα πρόσωπά τους, η απίστευτη δύναμή τους να κάνουν μια καινούρια αρχή και πάνω απ’ όλα η εφηβική τους ταυτότητα και τα όνειρά τους οδήγησαν σε μια βραδιά συγκίνησης  και αισιοδοξίας με μουσικές που μας ένωσαν και μας ταξίδεψαν

Συνεργαζόμενοι φορείς: «Άρσις»


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί» του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πρόκειται για δράση που υποστηρίζει δραστηριότητες συνεργασίας τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού με έμφαση στα παιδιά και νέους.

Print

Number of views (1171)/Σχόλια (0)