Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

«Πες το δυναμικά με εικόνες»

«Πες το δυναμικά με εικόνες»

Κως 26/11/2022, Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, φοιτητές/φοιτήτριες, εμψυχωτές, Χριστίνα Κρίθαρη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 26/11/2022 10:30 πμ - 3:30 μμ Export event


«Πες το δυναμικά με εικόνες! – προσωπικές ιστορίες, ντοκουμέντα»
Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καθώς και σε φοιτητες/φοιτήτριες και εμψυχωτές ομάδων νέων με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές.
Εμψύχωση: Χριστίνα Κρίθαρη, θεατροπαιδαγωγός, θεατρολόγος

ΚΩΣ  26/11/2022, 10:30-15:30
Τόπος:1ο ΕΠΑΛ ΚΩ
Δωρεάν συμμετοχή.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: οι θέσεις είναι περιορισμένες: Η ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ 

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος» σε συνεργασία με τo Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσής Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο 5 ωρών Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA). 
To σεμινάριο βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό της Υ.Α. το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων», «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί») καθώς και σε εκπαιδευτικό υλικό του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση («κι αν ήσουν εσύ;», «Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο» «Μονόλογοι σε καραντίνα» κ.ά.)

Υλικό του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες μετά το τέλους του.

Σύντομη περιγραφή:  Στο εργαστήριο θα αξιοποιηθεί το «θέατρο εικόνων», και ειδικότερα οι «δυναμικές εικόνες» σε συνδυασμό με βασικές τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος, για τη διερεύνηση απόψεων, έκφραση ιδεών και συναισθημάτων αλλά και ως διαδικασίας που οδηγεί σε παραστασιακό γεγονός. Ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιηθεί το σώμα μας και οι ιστορίες μας, λογοτεχνικά κείμενα και ντοκουμέντα  που θα φέρουμε. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/-ουσες θα έχουν γνωρίσει ένα δημιουργικό τρόπο  για να δουλεύουν θεατρικά με νέους και να προσεγγίσουν διερευνητικά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζητήματα προσφύγων.

Η Χριστίνα Κρίθαρη είναι θεατρολόγος,  απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας. Έχει φοιτήσει επίσης στο Charles de Gaulle Lille3 της Γαλλίας και άσκησε την πρακτική της άσκηση στο Teatro della Limonaia  της Φλωρεντίας. Στην πτυχιακή της εργασία εργάστηκε πάνω στο Θέατρο του Καταπιεσμένου στο χώρο της απεξάρτησης. Εργάστηκε ως θεατροπαιδαγωγός σε  προγράμματα όπως «Διαφυγές», «Εσύ όπως κι εγώ», «η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας». Εργάζεται σε δημοτικά σχολεία με αντικείμενο το μάθημα της θεατρικής αγωγής. Είναι συνεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων όπου εργάζεται ως εμψυχώτρια ομάδων παιδιών και ενηλίκων, ως βοηθός σκηνοθέτη σε επαγγελματικές παραστάσεις και ως σκηνοθέτης στην Πειραματική σκηνή.  Είναι  μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και επιμορφώτρια του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση.

Οργάνωση:
-Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) 
Συνεργασία
 
Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝΔΩ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Γραμματεία/Πληρ ΠΔΘΕ).: info@theatroedu.gr / 2106541600
 


 

Print

Number of views (1346)/Σχόλια (0)