Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

«Ξενάγηση στους χώρους της καθημερινότητας: μία θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση»

«Ξενάγηση στους χώρους της καθημερινότητας: μία θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση»

Διαδικτυακά, 28/11/2020, Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς, Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/11/2020 4:00 μμ - 7:00 μμ Export event


Δωρεάν συμμετοχικό θεατρικό εργαστήριο - διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2020

«Ξενάγηση στους χώρους της καθημερινότητας: μία θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση»
Εμψύχωση: Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεάτρου στην Εκπαίδευση, Τμήμα Θεάτρου, ΑΠΘ
για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Διαδικτυακά, Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, Ώρες: 16:00 – 19:00

Σύντομη περιγραφή

Πώς η έννοια του χώρου καθορίζει τη συνύπαρξη και την επικοινωνία μας; Πόσο και πώς  σχετίζονται ο προσωπικός και ο κοινωνικός χώρος με το περιβάλλον; Πόσο αλληλένδετοι ή διαχωρισμένοι είναι οι χώροι στην καθημερινότητα; Στο εργαστήριο διερευνώνται οι τρόποι με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε τους χώρους όπου δραστηριοποιούμαστε, την εποχή των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να δημιουργήσουμε εκδοχές του χώρου και του εαυτού μας μέσα σε αυτόν, σε ένα εργαστήρι Δράματος της Διαδικασίας (process drama). 

Διάρκεια: 3 ώρες 

Υποστήριξη: Ειρήνη Μαρνά

Απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς,  θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων

Αριθμός συμμετεχόντων: 25

Βιογραφικό σημείωμα

Η Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση είναι κάτοχος πτυχίου Θεατρικών Σπουδών, μεταπτυχιακού τίτλου Θεάτρου στην Εκπαίδευση και Διδακτορικού Διπλώματος  με θέμα την εφαρμογή του Συλλογικού Θεάτρου στην πολιτειακή εκπαίδευση των εφήβων και των νέων. Από το 2014 συνεργάζεται ως ερευνήτρια με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τορόντο σε διαφορετικά διεθνή προγράμματα, όπως το «Νέοι, Θέατρο, Ριζοσπαστική Ελπίδα και Ηθικό Φαντασιακό» (2014-2019) και το «Παγκόσμιοι Νέοι (Ψηφιακοί) Πολίτες - Καλλιτέχνες και οι Δημόσιοι Χώροι τους: Περφόρμανς για Κοινωνικο-Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη» (2019-2023). Στο παρελθόν, έχει συνεργαστεί με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με τη Unicef και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθήνας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2020
Απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος εδώ.

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom” και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email  που δηλώσατε στην φόρμα.
Παρακαλούμε να εισέλθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη, για να υπάρχει χρόνος να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα σύνδεσης.
Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου, παρακαλούμε να εισέλθετε με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή/ κινητού σας, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δράση ή συζήτηση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 
info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr / 2106541600Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2020


 

Print

Number of views (1382)/Σχόλια (0)