2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
"Μετατοπίσεις"

26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύρια Εργαστήρια  "Πήλιο 2018"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Κύρια Εργαστήρια  που γίνονται τα πρωινά , "παραλληλα" (σε ίδια χρονική ζώνη) σε διάφορους υπαίθριους χώρους
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα δηλώνει συμμετετοχή σε ένα μονο "κύριο Εργαστήριο" το οποίο παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης.
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει τουλάχιστον το 50% της συμμετοχής τους και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής στη Κατασκήνωση (βλ Κόστος-Εγγραφές) μπορούν να επιλέξουν Κύριο Εργαστήριο παρακάτω 
Τα Εργαστήρια έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 9/10/2019 8:30 πμ - 10:30 πμ Export event
Εργαστήριο για μαθητές - "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Εργαστήριο για μαθητές - "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Ιωάννινα, 9/10/2019, Εργαστήριο για μαθητές, ΓΕΛ Ελεούσας Ιωαννίνων

Μονόλογοι από το Αιγαίο
Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

 

Ιωάννινα, 9/10/2019

(Ομάδα Α΄)
Εμψυχώτρια: Καραβίτη Τζένη
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κονετάς Δημήτρης, Κούτη Βαρβάρα Παγώνη Μαγδαληνή,  
Παίρνουν μέρος : 17  μαθητές 16-18 ετών από Ελλάδα ,  Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία και 7 εκπαιδευτικοί
Διάρκεια: 2 ώρες, 8.30 - 10.30
Τόπος: Ελεούσα Ιωαννίνων

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο Erasmus+. Το σχέδιο εντάσσεται στις «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018. Η διετούς διάρκειας συνεργασία αφορά τα σχολεία:
ΓΕΛ Ελεούσας  «Κωνσταντίνος Ασώπιος» , Ελλάδα - Lycée Honoré BARADAT,  Γαλλία -  Istanbul Büyüksehir Sehit Serife Baci Çok Programli Anadolu Lisesi, Τουρκία -  Elektrenu "Versmes" gimnazija, Λιθουανία  - Lycée général et techno Saint-Exupéry,   Γαλλία  -  IPSSCTS "L.MILANI, Ιταλία


Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει και οι έννοιες πατρίδα, εστία, οικογένεια, τόπος και εθνική ταυτότητα επαναπροσδιορίζονται διαρκώς. Σε ένα κόσμο που οι πληθυσμοί ή τα άτομα δεν έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα και όπου οι λέξεις πρόσφυγας και μετανάστης προσλαμβάνονται ως ταυτότητα και όχι ως ιδιότητα.

Το εργαστήριο στηρίζεται στο βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" που προέκυψε το 2017 στο πλαίσιο του Προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" Το βιβλίο περιλαμβάνει 27 μαρτυρίες έφηβων προσφύγων όπως αυτές καταγράφτηκαν κατά τη διάρκεια σειράς θεατρικών εργαστηρίων σε Αθήνα και Πάτρα το 2016 που οργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την οργάνωση PRAXIS. 
To βιβλίο διατίθεται δωρεάν στα ελληνικά και αγγλικά


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ.  2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print