8η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπετσες 2009

«Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία: απεικονίσεις και συνθέσεις»
Σπέτσες 21-27 Ιουλίου 2009


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Βrendon Burns,  Μένης Θεοδωρίδης, Μαρία ΛεωνίδαΚωστής Καπελώνης,, Αριστείδης Παπανικολάου,  Μαρία Χανιωτάκη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

8η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2009

«Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία: απεικονίσεις και συνθέσεις»
Σπέτσες 21-27 Ιουλίου 2009
& «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2009»
για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές και νέους

 

 

Στις 21-27 Ιουλίου 2009 το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνει στις Σπέτσες για όγδοη συνεχή χρονιά Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο με τίτλο: «Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία: απεικονίσεις και συνθέσεις».  Στο χώρο της Αναργυρείου σχολής, δίπλα στη θάλασσα, με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών-δασκάλων, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, θεατρολόγοι, φοιτητές και νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν σημαντικά θέματα και πλευρές της σύγχρονης ζωής με όχημα τεχνικές θεάτρου και άλλων παραστατικών τεχνών. Τα βιωματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν το θεατρικό λόγο, τη σκηνογραφία, την οπτικοακουστική έκφραση, τη μουσική και το ρυθμό, τη σχέση δημοκρατίας και συλλογικής θεατρικής δημιουργίας. Η Κατασκήνωση περιλαμβάνει 5 βιωματικά εργαστήρια, ένα εκ των οποίων με τίτλο «Νεανικές Θεατρικές Φωνές» είναι ειδικά σχεδιασμένο για νέους 17-22 χρονών (με την υποστήριξη της ΓΓΝΓ). Περιλαμβάνει επίσης προβολές ταινιών και συζητήσεις κάτω από τα πεύκα της αυλής, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και, φυσικά, διασκέδαση. Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις της δουλειάς των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήριο γλέντι. 

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Βrendon Burns, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος Citizen Arts (Ίδρυμα για τις Τέχνες και τον Ενεργό Πολίτη), Μένης Θεοδωρίδης, σκηνοθέτης, παιδαγωγός, Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης κινηματογράφου, Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης θεάτρου, Αριστείδης Παπανικολάου, μουσικός, κοινωνιολόγος,  Μαρία Χανιωτάκη, σκηνογράφος ΜΑ, εικαστικός

Εισήγηση, προβολή ταινιών: «Μέσα στο σχολείο- πέρα από το θρανίο: μια επιλεκτική κινηματογραφική αναδρομή στα εκπαιδευτικά συστήματα όπως πα-ρουσιάζονται στον κινηματογράφο» - Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, ηθοποιός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Τρίτη 21/7/2009, 12.00-16.30 Αναχώρηση: Δευτέρα 27/7/2009, μέχρι τις 11.00

ΩΡΑΡΙΟ
08.00-09.00 Πρωινό
09.00-12.00 Εργαστήρια
12.00-13.30 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
13.30-14.30 Γεύμα
14.30-17.00 Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση κ.α.
17.00-17.30 Απογευματινός καφές
17.30-20.30 Εργαστήρια
20.30- ... άλλες δραστηριότητες

ΤΟΠΟΣ Αναργύρειος Σχολή Σπετσών, 1χλμ από το λιμάνι

ΔΙΑΜΟΝΗ 6 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενη) ή σε ξενοδοχεία/δωμάτια εκτός Σχολής.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Μπέττυ Γιαννούλη
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Διονυσία Ασπρογέρακα, Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, Ηρώ Ποταμούση, Ιωάννα Τότσιου, Ντίνα Τσολάκη


ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: «Δημοκρατία και Συλλογική Θεατρική Δημιουργία: Οράματα για το Μέλλον» Burns Brendon, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος Citizen Arts (Ίδρυμα για τις Τέχνες και τον Ενεργό Πολίτη)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: «Δραστηριότητες και τρόποι εξοικείωσης εκπαιδευτικών και μαθητών γύρω από τις βασικές έννοιες της οπτικοακουστικής έκφρασης», Μένης Θεοδωρίδης, σκηνοθέτης, παιδαγωγός, Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης κινηματογράφου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: «Από το μηδέν στον ποιητικό μονόλογο» Κωστής Καπελώνης, σκηνοθέτης θεάτρου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4: «Η γλώσσα του Ρυθμού» Αριστείδης Παπανικολάου, μουσικός, κοινωνιολόγος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5: «Η Σκηνογραφία στο Θέατρο-ένα πολύτιμο πεδίο συνεργασίας με την ομάδα» Μαρία Χανιωτάκη, Σκηνογράφος ΜΑ- Εικαστικός


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/11/2021 11:00 πμ - 1:30 μμ Export event
Θέατρο της Έρευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων

Θέατρο της Έρευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων

Διαδικτυακά, 28/11/2021, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Φάνης Κατέχος

2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2021: Πανδημία και Δημοκρατία. Γεφυρώνονται οι αποστάσεις;»

ΑΘΗΝΑ, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Εργαστήρια- Ομιλίες- Ανοιχτές συζητήσεις

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής

Διαδικτυακά, Κυριακή 28 Νοεμβρίου, Ώρες: 11.00-13.30

Εργαστήριο 1: Θέατρο της ΄Ερευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων 
Εμψύχωση: Φάνης Κατέχος, Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Σύντομη περιγραφή 
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι εκπαιδευόμενοι θα ανακαλύψουν την ουσία και την απουσία των αντικειμένων. Θα ψάξουν τις πληροφορίες που μπορεί να τους δώσει ένα αντικείμενο για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους. Επίσης θα ταξιδέψουν μέσω αυτού και θα διευρύνουν τον ορίζοντα της φαντασίας τους. Μέσω του πειραματισμού με τα αντικείμενα θα μάθουν πως να δίνουν σκηνική ζωή σε αυτά. Αυτοσχεδιάζοντας θα ανακαλύψουν καινούργιες δυνατότητες τους και τη πολυ-χρηστικότητά τους.

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, ηθοποιούς
Διάρκεια: 2,5 ώρες 
Αριθμός συμμετεχόντων: 25
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Eκπαίδευση.
Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ:  


Η σύνδεση στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom” και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email που δηλώσατε στη φόρμα. Παρακαλούμε να ελέγχετε και τα spam. 
Παρακαλούμε να εισέλθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη, για να υπάρχει χρόνος να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα σύνδεσης.
Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου, παρακαλούμε να εισέλθετε με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή/ κινητού σας, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δράση ή συζήτηση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΜΨΥΧΩΤΗ

Ο Φάνης Κατέχος αποφοίτησε τη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στο εξωτερικό (Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσσία, Πολωνία, Αγγλία, Δανία). Έχει μαθητεύσει δίπλα στους Gilles Forman (Center for Acting), Eugenio Barba / Roberta Carreri / Else Marie Lawkvik/ Tage Larsen / Donald Kitt (Odin Theater), Raul Laiza / Mario Barzaghi / Matej Matejka (Grotowski Institute) και Kitt Johnson (X- act). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων συμπεριλαμβανομένων του «Territory Festival – School», του «International Noh Institute Summer Intensive Program» και εργαστήρια από εκπαιδευτές του «Astragali Teatro». Ως εκπαιδευτής θεάτρου συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στο «Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης με βάση το Θέατρο» το οποίο λαμβάνει χώρα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας, την Nazim Hitmek Akademi Korosu (Κωνσταντινούπολη), το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Alicante (Ισπανία), τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt (Γερμανία - Βοσνία), τον οργανισμό Asociacion Juvenil Inter- A.J. Inter (Ισπανία) και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Πραγματοποιεί κύκλους σεμιναρίων και διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων και Προγράμματα Erasmus+ σε Ελλάδα και εξωτερικό.Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων, με τελευταίες την θεατρική παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» ως ηθοποιός και στην performance «Ξανθή» ως σκηνοθέτης. Στη Τέχνη του Circo εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Bubble Performing με τη δημιουργία της τσιρκοθεατρικής παράστασης με σαπουνόφουσκεςς (Bubble Show) «Mr and Mrs Bubble – The Show». Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens» και του «Τεχνοχώρος Φάμπρικα», εμπνευστής και διοργανωτής του «Handmade and Recycled Theater Festival». 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  

Οργανωτική επιτροπή: Δήμητρα Σκέμπη, Χριστίνα Στουραΐτη, Κατερίνα Αλεξάκη,  Δήμητρα Νικολοπούλου, Αναστασία Κουλαλόγλου

Print