11η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Ζάκυνθος 2012

«Του κύκλου τα γυρίσματα»
& 5η κατασκήνωση νέων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2012»
Ζάκυνθος 22-27 Αυγούστου 2012


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Mark Storor, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

11η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Ζάκυνθος 2012
«Του κύκλου τα γυρίσματα»

& 5η κατασκήνωση νέων «Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2012»
Ζάκυνθος 22-27 Αυγούστου 2012

για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές, στελέχη ΜΚΟ.
 

Κύκλοι κλείνουν, κύκλοι ανοίγουν, δρόμο παίρνουμε, δρόμο αφήνουμε κάθε καλοκαίρι. Συναντιόμαστε, συμπορευόμαστε, μαθαίνουμε και χαιρόμαστε. Το καράβι μας φέτος τον Αύγουστο θα αράξει σε άλλο νησί. Του Ιονίου πελάγους. Η 11η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, στο γαλήνιο τοπίο του ελαιώνα του πολιτιστικού χωριού «Σκαλιά» και του Θεάτρου Αβούρη, που βρίσκεται στο Δήμο Αρκαδίων Ζακύνθου, 2 χλμ από την τουριστική περιοχή Τσιλιβί και 6 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου (http://www.zakynthos-net.gr/skalia/). 

 Θα φιλοξενηθούμε στους πέτρινους ξενώνες και στα υπαίθρια χτιστά θέατρα που έχτισε με μεράκι ο οικοδεσπότης του χώρου, ο συνεργάτης μας παραμυθάς Δημήτρης Αβούρης. Θα περιηγηθούμε στα μονοπάτια του ελαιώνα, θα φάμε ψωμί ψημένο στον παραδοσιακό φούρνο και φαγητό μαγειρεμένο με αγνά υλικά. Θα ζήσουμε μέσα στη φύση, θα πηγαίνουμε για μπάνιο, θα διασκεδάζουμε μαζί τα βράδια. Θα βρούμε τις παλιές και θα φτιάξουμε καινούργιες παρέες. Στο χώρο λοιπόν του Πολιτιστικού χωριού «Σκαλιά», εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι, φοιτητές, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και νέοι θα μυηθούν στο συνδυασμό της «τέχνης σε πραγματικό χρόνο» (live art) με το θέατρο και στην καλλιτεχνική δημιουργία που εμπνέεται από συγκεκριμένο χώρο και/ή δημιουργείται και παρουσιάζεται σε αυτόν (site specific work). Θα διερευνήσουν τη σχέση του θεάτρου με τη λογοτεχνία και γενικότερα θα παίξουν με τεχνικές θεατρικής αφήγησης,  θα φτιάξουν οδηγίες για να αλλάξει ο κόσμος, μέσα από το όνειρο και την ουτοπία. Η Κατασκήνωση-Σεμινάριο περιλαμβάνει 3 βιωματικά εργαστήρια, εκ των οποίων το ένα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους 16-23 χρονώνΚαθένας μπορεί να συμμετάσχει σε ένα μόνο εργαστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης. Περιλαμβάνει επίσης αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές και συζητήσεις κάτω από τις ελιές του κτήματος, μπάνιο, ξεκούραση και, φυσικά, διασκέδαση.Το τελευταίο απόγευμα θα γίνουν οι παρουσιάσεις της δουλειάς των εργαστηρίων.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: Mark Storor, εικαστικός καλλιτέχνης, σκηνοθέτης θεάτρου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, σκηνοθέτης, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγος, σκηνοθέτης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άφιξη-εγγραφή-τακτοποίηση: Τετάρτη 22/8/2011, 11.00-15.00. Αναχώρηση: Δευτέρα 27/8/2011, μετά τις 12.00 το μεσημέρι Ώρες σεμιναρίου: 35 διδακτικές ώρες

ΧΩΡΟΣ: Πολιτιστικό χωριό «Σκαλιά», Δήμος Αρκαδίων Ζακύνθου, 2 χλμ από την τουριστική περιοχή Τσιλιβί και 6 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου. ΔΙΑΜΟΝΗ 5 διανυκτερεύσεις: α) σε κοιτώνες του Πολιτιστικού χωριού (για τους νέους), β) σε ξενώνα 50 μέτρα από το χώρο «Σκαλιά», γ) σε ξενοδοχεία στη θέση Τσιλιβί. Μεσημεριανό, βραδινό, με ψωμί ψημένο στον παραδοσιακό φούρνο και φαγητό μαγειρεμένο με αγνά υλικά στο χώρο του πολιτιστικού χωριού. ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ: Άνετα ρούχα και παπούτσια για δουλειά στην ύπαιθρο, πετσέτες, μουσικά όργανα ή CD μουσικής … κέφι! Επίσης έντυπο, φωτογραφικό ή άλλο υλικό από καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός ή εκτός σχολείου που θα εκτεθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη γραμματεία.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Μάρθα Κατσαρίδου, Σόνια Μολογούση, Δάφνη Μουστακλίδου, Δημήτρης Μαυρέας, Βάλια Γκότση, Ιωάννα Γεωργακοπούλου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 

 

Τα Εργαστήρια

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/8/2011 11:00 πμ - 30/8/2011 11:00 πμ Export event
Πρόβες για ένα θεατρικό έργο

Πρόβες για ένα θεατρικό έργο

Σπέτσες, 25-30/8/2011, Εργαστήριο, Δημήτρης Καταλειφός


 

Σπέτσες 25-30 Αυγούστου 2011 
10η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση -Σπέτσες 2011
& 4η Κατασκήνωση Νέων “Νεανικές Θεατρικές Φωνές”
«Όλος ο κόσμος μια σκηνή…»


Εργαστήριο 3: Πρόβες για ένα θεατρικό έργο
Δημήτρης Καταλειφός, σκηνοθέτης, ηθοποιός

Το εργαστήριο αυτό είναι μόνο για όσους είχαν παρακολουθήσει τον Α΄κύκλο στις Σπέτσες  Στο  εργαστήριο θα διερευνήσουμε τον τρόπο που μελετάμε ένα θεατρικό έργο με  αφορμή 1-2 θεατρικά μονόπρακτα. Θα εφαρμοστούν πρακτικά τα οκτώ  στοιχεία προσέγγισης ενός ρόλου που αποτέλεσαν το υλικό των εργαστηρίων  των δύο προηγούμενων ετών. Το εργαστήριο απευθύνεται στους συμμετέχοντες  στο εργαστήριο του Δ. Καταλειφού των καλοκαιρινών  κατασκηνώσεων-σεμιναρίων 2008 και 2010. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το  εργαστήριο, θα ειδοποιηθούν ώστε να μελετήσουν και να φέρουν μαζί τους  τα μονόπρακτα.

Ο Δημήτρης Καταλειφός γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1975. Από τότε εργάζεται ως ηθοποιός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στις θεατρικές ομάδες «ΣΚΗΝΗ» και «ΕΜΠΡΟΣ». Έχει σκηνοθετήσει τρεις παραστάσεις. Διδάσκει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στο Ωδείο Αθηνών. Έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Print