12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013

Σπέτσες, 22-27 Ιουλίου 2013
12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013
&
 6η κατασκήνωση νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2013"
“Πες μου μια ιστορία...


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Nicola Abraham, Ανέστης Άζας
Π
ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η 12η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο επιστρέφει στο γνώριμο νησί των Σπετσών από 22 έως 27 Ιουλίου 2013, στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν, επικοινωνούν με εργαλείο τους τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση. Η πενθήμερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει 2 βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και γι’ αυτό φέτος η 12η  Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο προσφέρει 2 εργαστήρια που επιχειρούν να προσεγγίσουν σύγχρονα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι, η Nicola Abraham, διακεκριμένη θεατροπαιδαγωγός από την Αγγλία θα εμψυχώσει ένα εργαστήριο για το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του. Άλλωστε, ο εκφοβισμός και η διαχείριση συγκρούσεων –κυρίως στο σχολικό περιβάλλον– αποδεικνύεται καθημερινά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός σήμερα, τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Το δεύτερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε νέους 17-23 ετών, εμψυχώνει ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης, και πραγματεύεται το «θεατρικό ντοκιμαντέρ» ή αλλιώς το «θέατρο της πραγματικότητας». Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν αυτό το θεατρικό είδος και τα εργαλεία του.

Ώρες σεμιναρίου: 35 διδακτικές ώρες

Πρόγραμμα: Άφιξη – εγγραφή: Δευτέρα, 22/7/2013, 12:00-16:30, Αναχώρηση: Σάββατο, 27/7/20013, μετά τις 11:00

Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

Οργανωτική Επιτροπή: Δημήτρης Μαυρέας, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Δάφνη Μουστακλίδου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Βάλια Γκότση.


 

 

2013 Σπέτσες Εργαστήρια

2013 Σπέτσες

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/2/2018 4:00 μμ - 9/3/2018 8:00 μμ Export event
Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Τεχνικές θεάτρου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων

Αθήνα, 28/2&9/3/2018, Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Σ8), Νάσια Χολέβα, Νικολέτα Δημοπούλου, Σόνια Μολογούση

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

 



Αθήνα, 28/2&9/3/2018
Διάρκεια:
 8 ώρες
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 16:15- 20:15 (ώρα προσέλευσης: 16:00) 
& Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 16:15-20:15 (ώρα προσέλευσης: 16:00)
Τόπος: 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ακταίου 2-4, Θησείο, σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο)
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Εμψυχώτριες: οι θεατροπαιδαγωγοί Νάσια Χολέβα, Νικολέτα Δημοπούλου, Σόνια Μολογούση

Συμμετέχοντες: 20 εκπαιδευτικοί και 10 συμμετέχοντες όπως Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Σχολικοί Σύμβουλοι, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές.

Συνεργασία: Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Π.Ε. Α’ Αθήνας μέσω των Υπεύθυνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλλιόπης Κύρδη και Μαρίας Δημοπούλου.

Tο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών οι τάξεις των οποίων έχουν υποδεχτεί μαθητικό προσφυγικό πληθυσμό.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

Προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποδεχτεί στις τάξεις τους προσφυγικό πληθυσμό, τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Προσοχή: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:

  • να παρακολουθήσουν το σύνολο του σεμιναρίου,   
  • να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο                 
  • να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προσφέρεται καφές/ελαφρύ σνακ από τους διοργανωτές.

 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print