12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013

Σπέτσες, 22-27 Ιουλίου 2013
12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013
&
 6η κατασκήνωση νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2013"
“Πες μου μια ιστορία...


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Nicola Abraham, Ανέστης Άζας
Π
ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η 12η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο επιστρέφει στο γνώριμο νησί των Σπετσών από 22 έως 27 Ιουλίου 2013, στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν, επικοινωνούν με εργαλείο τους τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση. Η πενθήμερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει 2 βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και γι’ αυτό φέτος η 12η  Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο προσφέρει 2 εργαστήρια που επιχειρούν να προσεγγίσουν σύγχρονα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι, η Nicola Abraham, διακεκριμένη θεατροπαιδαγωγός από την Αγγλία θα εμψυχώσει ένα εργαστήριο για το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του. Άλλωστε, ο εκφοβισμός και η διαχείριση συγκρούσεων –κυρίως στο σχολικό περιβάλλον– αποδεικνύεται καθημερινά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός σήμερα, τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Το δεύτερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε νέους 17-23 ετών, εμψυχώνει ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης, και πραγματεύεται το «θεατρικό ντοκιμαντέρ» ή αλλιώς το «θέατρο της πραγματικότητας». Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν αυτό το θεατρικό είδος και τα εργαλεία του.

Ώρες σεμιναρίου: 35 διδακτικές ώρες

Πρόγραμμα: Άφιξη – εγγραφή: Δευτέρα, 22/7/2013, 12:00-16:30, Αναχώρηση: Σάββατο, 27/7/20013, μετά τις 11:00

Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

Οργανωτική Επιτροπή: Δημήτρης Μαυρέας, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Δάφνη Μουστακλίδου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Βάλια Γκότση.


 

 

2013 Σπέτσες Εργαστήρια

2013 Σπέτσες

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 2/3/2026 6:30 μμ - 9:00 μμ Export event
Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Όταν έρθει το αύριο - ο Μάρτιος είναι του Νταρουίς

Αθήνα 2 Μαρτίου 2026 - εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Μαχμούντ Νταρουίς και παρουσίαση του νέου βιβλίου ποιημάτων

 

 

 

«Όταν έρθει το αύριο - Ο Μάρτιος ανήκει στον Μαχμούντ Νταρουίς και στην αλληλεγγύη
Εκδήλωση για τα 85 χρόνια από τη γέννηση του Παλαιστίνιου ποιητή
και παρουσίαση της δίγλωσσης ανθολογίας «Όταν έρθει το αύριο»

ΑΘΗΝΑ 2 Μαρτίου 2026, στο καφέ Match Point (Αινιάνος 1, Αθήνα), ώρα 18:30

Φέτος τον Μάρτιο συμπληρώνονται 85 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (13/03/1941).
Με αφορμή αυτή την επέτειο οργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδέει τη δύναμη του λόγου με τη δύναμη της αλληλεγγύης.

Τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2026, στις 6:30 μ.μ., στο καφέ MatchPoint (Αινιάνος 1, Αθήνα), οι εκδόσεις Masar, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  (ΠΔΘΕ), το περιοδικό «Εκπαίδευση και Θέατρο» και η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 85 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού Παλαιστίνιου

ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς.

Κεντρικός άξονας της βραδιάς είναι η παρουσίαση της νέας δίγλωσσης ανθολογίας «Όταν έρθει το αύριο» (εκδόσεις Masar), σε μετάφραση Τζένης Καραβίτη και επιμέλεια Roni Bou Saba.

Καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και θεατροπαιδαγωγοί φωτίζουν τη δύναμη της ποίησης ως πράξης αντίστασης και κοινωνικής προσφοράς:
•    Hala Al-Yamani & Fadel Alsawayfa (Πανεπιστήμιο Βηθλεέμ)
•    Ρόνι Μπου Σάμπα (φιλόλογος, μεταφραστής, εκδόσεις Masar)
•    Τζένη Καραβίτη (μεταφράστρια, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση)
•    Νάσια Χολέβα (θεατροπαιδαγωγός, περιοδικό «Εκπαίδευση και Θέατρο»)
•    Δήμητρα Γαβριηλίδου (ψυχολόγος, Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»)
•    Διαβάζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς (ηθοποιός- σκηνοθέτης) και Έλλη Ιγγλίζ (ηθοποιός – μουσικός)
•    Ζωντανή μουσική με ούτι: Elias Semaan

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας Hope in Hands, μιας πρωτοβουλίας 16 Παλαιστινίων φοιτητών Ιατρικής, στη Γάζα, που εκπαιδεύουν τους συμπολίτες τους στις Πρώτες Βοήθειες, προσφέροντας γνώσεις και ελπίδα εκεί όπου η επιβίωση κρέμεται από μια κλωστή, σε συνθήκες γενοκτονίας. 

Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε την ποίηση, την αξιοπρέπεια και την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Στοιχεία Εκδήλωσης
Καφέ Match Point, Αινιάνος 1, Αθήνα
Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026, 18:30
Είσοδος ελεύθερη
Με τη στήριξη του καφέ MatchPoint

Επικοινωνία: ΠΔΘΕ, Τζένη Καραβίτη polyxeni.karaviti@gmail.com (6944248115) και Μasar, Ρόνι Μπου Σάμπα bousaba.roni@gmail.com (2121052988).

Σημειώστε την ημερομηνία! Σας περιμένουμε!

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

2106541600 / info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Print