12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013

Σπέτσες, 22-27 Ιουλίου 2013
12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Σπέτσες 2013
&
 6η κατασκήνωση νέων "Νεανικές Θεατρικές Φωνές 2013"
“Πες μου μια ιστορία...


 


ΕΜΨΥΧΩΤΈΣ:
Nicola Abraham, Ανέστης Άζας
Π
ΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η 12η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο επιστρέφει στο γνώριμο νησί των Σπετσών από 22 έως 27 Ιουλίου 2013, στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν, επικοινωνούν με εργαλείο τους τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση. Η πενθήμερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει 2 βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και γι’ αυτό φέτος η 12η  Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο προσφέρει 2 εργαστήρια που επιχειρούν να προσεγγίσουν σύγχρονα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι, η Nicola Abraham, διακεκριμένη θεατροπαιδαγωγός από την Αγγλία θα εμψυχώσει ένα εργαστήριο για το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του. Άλλωστε, ο εκφοβισμός και η διαχείριση συγκρούσεων –κυρίως στο σχολικό περιβάλλον– αποδεικνύεται καθημερινά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός σήμερα, τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Το δεύτερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε νέους 17-23 ετών, εμψυχώνει ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης, και πραγματεύεται το «θεατρικό ντοκιμαντέρ» ή αλλιώς το «θέατρο της πραγματικότητας». Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν αυτό το θεατρικό είδος και τα εργαλεία του.

Ώρες σεμιναρίου: 35 διδακτικές ώρες

Πρόγραμμα: Άφιξη – εγγραφή: Δευτέρα, 22/7/2013, 12:00-16:30, Αναχώρηση: Σάββατο, 27/7/20013, μετά τις 11:00

Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.

Οργανωτική Επιτροπή: Δημήτρης Μαυρέας, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Δάφνη Μουστακλίδου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Βάλια Γκότση.


 

 

2013 Σπέτσες Εργαστήρια

2013 Σπέτσες

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 28/11/2021 11:00 πμ - 1:30 μμ Export event
Θέατρο της Έρευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων

Θέατρο της Έρευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων

Διαδικτυακά, 28/11/2021, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, Φάνης Κατέχος

2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2021: Πανδημία και Δημοκρατία. Γεφυρώνονται οι αποστάσεις;»

ΑΘΗΝΑ, Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Εργαστήρια- Ομιλίες- Ανοιχτές συζητήσεις

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής

Διαδικτυακά, Κυριακή 28 Νοεμβρίου, Ώρες: 11.00-13.30

Εργαστήριο 1: Θέατρο της ΄Ερευνας: Η Ζωή των Αντικειμένων 
Εμψύχωση: Φάνης Κατέχος, Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Σύντομη περιγραφή 
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι εκπαιδευόμενοι θα ανακαλύψουν την ουσία και την απουσία των αντικειμένων. Θα ψάξουν τις πληροφορίες που μπορεί να τους δώσει ένα αντικείμενο για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους. Επίσης θα ταξιδέψουν μέσω αυτού και θα διευρύνουν τον ορίζοντα της φαντασίας τους. Μέσω του πειραματισμού με τα αντικείμενα θα μάθουν πως να δίνουν σκηνική ζωή σε αυτά. Αυτοσχεδιάζοντας θα ανακαλύψουν καινούργιες δυνατότητες τους και τη πολυ-χρηστικότητά τους.

Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές ομάδων, ηθοποιούς
Διάρκεια: 2,5 ώρες 
Αριθμός συμμετεχόντων: 25
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Eκπαίδευση.
Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ:  


Η σύνδεση στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας “Zoom” και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email που δηλώσατε στη φόρμα. Παρακαλούμε να ελέγχετε και τα spam. 
Παρακαλούμε να εισέλθετε 10 λεπτά πριν την έναρξη, για να υπάρχει χρόνος να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα σύνδεσης.
Σε περίπτωση καθυστερημένης εισόδου, παρακαλούμε να εισέλθετε με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή/ κινητού σας, καθώς μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δράση ή συζήτηση.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΜΨΥΧΩΤΗ

Ο Φάνης Κατέχος αποφοίτησε τη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης», ενώ συνέχισε την εκπαίδευσή του στο εξωτερικό (Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσσία, Πολωνία, Αγγλία, Δανία). Έχει μαθητεύσει δίπλα στους Gilles Forman (Center for Acting), Eugenio Barba / Roberta Carreri / Else Marie Lawkvik/ Tage Larsen / Donald Kitt (Odin Theater), Raul Laiza / Mario Barzaghi / Matej Matejka (Grotowski Institute) και Kitt Johnson (X- act). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων συμπεριλαμβανομένων του «Territory Festival – School», του «International Noh Institute Summer Intensive Program» και εργαστήρια από εκπαιδευτές του «Astragali Teatro». Ως εκπαιδευτής θεάτρου συνεργάζεται με τον Στάθη Γράψα στο «Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης με βάση το Θέατρο» το οποίο λαμβάνει χώρα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας, την Nazim Hitmek Akademi Korosu (Κωνσταντινούπολη), το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Alicante (Ισπανία), τον οργανισμό Mostar Friedensprojekt (Γερμανία - Βοσνία), τον οργανισμό Asociacion Juvenil Inter- A.J. Inter (Ισπανία) και την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Πραγματοποιεί κύκλους σεμιναρίων και διδάσκει σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων και Προγράμματα Erasmus+ σε Ελλάδα και εξωτερικό.Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων, με τελευταίες την θεατρική παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» ως ηθοποιός και στην performance «Ξανθή» ως σκηνοθέτης. Στη Τέχνη του Circo εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Bubble Performing με τη δημιουργία της τσιρκοθεατρικής παράστασης με σαπουνόφουσκεςς (Bubble Show) «Mr and Mrs Bubble – The Show». Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης «Fabrica Athens» και του «Τεχνοχώρος Φάμπρικα», εμπνευστής και διοργανωτής του «Handmade and Recycled Theater Festival». 


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  

Οργανωτική επιτροπή: Δήμητρα Σκέμπη, Χριστίνα Στουραΐτη, Κατερίνα Αλεξάκη,  Δήμητρα Νικολοπούλου, Αναστασία Κουλαλόγλου

Print