«Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις»

Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2007


 

Από το 2008 ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association) έχει ορίσει την 27η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (IDEA Day) και καλεί τα μέλη του αλλά και όλους όσοι εμπλέκονται με το θέατρο, το εκπαιδευτικό δράμα, το θεατρικό παιγνίδι σε οποιαδήποτε διαδικασία τυπικής ή μη τυπικής εκπαίδευσης να το γιορτάζουν με εκδηλώσεις, παραστάσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις, παρεμβάσεις σε σχολεία κάθε βαθμίδας κά..

Στην Ελλάδα τις κεντρικές εκδηλώσεις συντονίζει και προωθεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (τακτικό μέλος του IDEA και από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας). Στο "χρήσιμο υλικό" της ιστοσελίδας μας υπάρχουν προτάσεις και ιδέες για αναλογες εκδηλώσεις.

Στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση-27 Νοεμβρίου είναι από το 2008 η συνέχεια και εξέλιξη της ετήσιας ημερίδας "Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις" που από το 1999  οργάνωνε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση κάθε Φθινόπωρο καθώς και της "Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση" που γίορταζε στις 28/3 από το 2005 μέχρι και το 2007.

 

Η "Διακύρηξη του IDEA Europe για τη θέση του Θεάτρου στην Εκπαίδευση" (Αθήνα 2010)

Η "Seoul Agenta: Goals for the Development of Arts Education" (Seoul 2010)

O "Οδικός Χάρτης για τις Τέχνες στην Εκπαίδευση" (UNESCO, Λισαβώνα 2006)



 

Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 2007

Ημερίδα "Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις"

Ημερίδα "Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις"

Θεσσαλονίκη, 21/11/2007, Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 21/10/2007 9:30 πμ - 2:30 μμ Export event


Ημερίδα "Μπροστά στις Νέες Προκλήσεις 2007: 
ΤΕΧΝΗ – ΜΑΘΗΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ" 

Θεσσαλονίκη 21 Οκτωβρίου 2007

Το Γραφείο Βορ. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, 
οργανώνει στη Θεσσαλονίκη την ετήσια φθινοπωρινή Επιστημονική Ημερίδα.

Ώρες: 9:30-14:30

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι δωρεάν.

Θέατρο Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, Φλέμινγκ 1

Κύριοι ομιλητές

Patrice Baldwin, πρόεδρος του National Drama, Ηνωμένο Βασίλειο
«Πρόγραμμα D4LC (Drama for Learning and Creativity)»
«Το θέατρο για τη μάθηση και τη δημιουργικότητα»

Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός
«Ξένοι τόποι-οικεία δεινά: πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Χίου»

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν επίσης παιδαγωγικά προγράμματα και δείγματα θεατρικής πρακτικής που εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται από μέλη μας σε συνεργασία με άλλους φορείς και άτομα.

Η Ημερίδα έχει στόχο την παρουσίαση και αποτίμηση παιδαγωγικών προγραμμάτων και δειγμάτων θεατρικής πρακτικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, στοχεύει στην ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ για την επόμενη χρονιά.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, θεατρολόγους, καθώς και σε καλλιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται ενεργά για τις παραστατικές τέχνες και την εκπαίδευση.
 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.30-10.00: Εγγραφές

Α’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Προεδρείο: Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου (Χίος)

10.00-10.30: Πασχαλιά Μιχαλοπούλου, εκπαιδευτικός, Συντονίστρια Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
«Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση: δράσεις και νέες προκλήσεις
Ψηφιακή παρουσίαση από την 6Η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2007 «Αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα»
Σύνθεση-επεξεργασία: Μαίρη Καλδή

Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,
«Νεανικές θεατρικές φωνές 2007: Αρχαίοι μύθοι και σύγχρονη πραγματικότητα» - Διεθνές Πρόγραμμα Νέων

10.30-10.50: Άννα Γεράση, εκπαιδευτικός, μουσικός, Υπεύθυνη σχεδιασμού εργαστηρίων του προγράμματος «Παις Όπερα»,
Μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Παις Όπερα» Κ.Θ.Β.Ε- Όπερα Θεσσαλονίκης

10.50-11.10: Koldo Vío, θεατρολόγος, σκηνοθέτης, Μαμζορίδου Χαρούλα,
«Όταν ο καλλιτέχνης συνεργάζεται με το δάσκαλο και τους μαθητές» Μια εμπειρία από τη θεατρική ομάδα του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς

11.10-11.45: Τάσος Αποστολίδης, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, Κώστας Αρώνης, αρχιτέκτων, συγγραφέας, εκπαιδευτικός,
«Το αρχαίο δράμα σε κόμικς» Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, «Η “Ελένη” του Ευριπίδη σε κόμικς: 3 παραλλαγές»

11.45-12.05: Ερωτήσεις

12.05-12.30: Διάλειμμα

Β’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Προεδρείο: Τζένη Καραβίτη, εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

12.30-13.30: Patrice Baldwin, Πρόεδρος του National Drama της Μ. Βρετανίας, Σύμβουλος στην τοπική αυτοδιοίκηση για την Ανάπτυξη των Τεχνών στην Εκπαίδευση
«Το θέατρο για τη μάθηση και τη δημιουργικότητα (D4LC)»

13.30-13.50: Γιώργος Μπινιάρης, σκηνοθέτης, ηθοποιός, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΔΗΠΕΘΕ Βορ. Αιγαίου (Χίος),
«Ξένοι τόποι-οικεία δεινά: πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου & Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Χίου»

13.50-14.30: Ερωτήσεις - συζήτηση - κλείσιμο των εργασιών


ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γρ. Βόρειας Ελλάδας
σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Με την ευγενική χορηγία των βιβλιοπωλείων «ΙΑΝΟΣ»

επικοινωνία: 2106541600
 

Print

Number of views (1248)/Σχόλια (0)

 

Ημέρα Θέατρου στην Εκπαίδευση - 28 Μαρτίου 2007
«ας μοιραστούμε τις ιδέες και τον ενθουσιασμό μας..»

Η 28η Μαρτίου έχει καθιερωθεί πανελλαδικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον IDEA (Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), ως Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (τυπική και μη τυπική).

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς των τεχνών, γονείς, φορείς, να πάρουν μέρος στην καμπάνια με εκδηλώσεις που οι ίδιοι θα επιλέξουν, σε μια προσπάθεια για περισσότερες παραστατικές τέχνες για τα παιδιά μας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα σχετικά με την ημέρα μηνύματα τόσο του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, όσο και εκείνα του IDEA καθώς και το μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Θεάτρου από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου. Μπορούμε να οργανώσουμε μικρά δρώμενα στα σχολεία, επίσκεψη σε θέατρα/παραστάσεις, πρόσκληση ανθρώπων του θεάτρου στα σχολεία (ή άλλες θεατρικές ομάδες), να αξιοποιήσουμε στο μάθημά μας διάφορα παιχνίδια, ασκήσεις, σχέδια εργασίας που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας (Εκπαιδευτικό Υλικό), να οργανώσουμε εκδηλώσεις/αφιερώματα σε ανθρώπους του θεάτρου, ακούσματα από ραδιοφωνικό θέατρο και να στείλουμε σύντομα μηνύματα και φωτογραφίες σε αυτή την ειδική ιστοσελίδα που φτιάχνει κάθε χρόνο το ΔΙΚΤΥΟ, ώστε να επικοινωνούμε και να "μοιραζόμαστε" τη χαρά των παιδιών από πολλά και διαφορετικά σημεία της χώρας.

Στείλτε τα μηνύματα σας και 1-3 φωτογραφίες στο theatro@theatroedu.gr


Το μήνυμα από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση 

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Τα τελευταία τρία χρόνια το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), έχει καθιερώσει και γιορτάζει την 28η Μαρτίου (την επόμενη της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου) ως Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση. (...συνέχεια μηνύματος)


Το μήνυμα από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) 

Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι 

Ζούμε μια κρίσιμη εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε όλο τον κόσμο, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ο καθένας με το δικό του τρόπο, αναζητούμε μια εκπαίδευση ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στους καταιγιστικούς ρυθμούς της τεχνολογικής επανάστασης αλλά και τις καινούριες απαιτήσεις μιας οικονομίας βασισμένης στη γνώση.(...συνέχεια μηνύματος)


Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου


Μήνυμα από τον Στέφανο Ληναίο 

ΟΡΓΟΥΕΛ ή ΧΑΞΛΕΙ;

"....τον  Όργουελ τον φόβιζαν οι άνθρωποι που θα απαγόρευαν τα βιβλία. Τον Άλντους Χάξλει τον φόβιζε το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε λόγος να απαγορευτεί ένα βιβλίο γιατί δεν θα βρισκόταν πλέον ούτε ένας άνθρωπος πρόθυμος να διαβάσει ένα βιβλίο... Ο Όργουελ φοβόταν εκείνους που θα μας στερούσαν την πληροφόρηση. Ο Χάξλει φοβόταν εκείνους που θα μας μπούκωναν με άφθονη "παρα-πληροφόρηση", για να μας καταντήσουν πλάσματα της αδράνειας και του εγωισμού. Ο Όργουελ φοβόταν ότι η αλήθεια θα κρατιόταν μυστική.. Ο Χάξλει φοβόταν ότι η αλήθεια θα πνιγόταν σε έναν ωκεανό ασυναρτησιών.. Ο Όργουελ φοβόταν ότι θα αναπτύσσαμε έναν πολιτισμό υποτέλειας.. Ο Χάξλει φοβόταν ότι θα αναπτύσσαμε έναν πολιτισμό κοινοτοπίας. Ο Όργουελ φοβόταν ότι θα είχαμε ακόμη και στις ερωτικές μας στιγμές το μάτι του μεγάλου αδερφού να μας παρακολουθεί.. Ο Χάξλει φοβόταν ότι κάποτε θα μας….άρεσε αυτό και θα πληρωνόμαστε κι από πάνω.. Με λίγα λόγια ο Όργουελ φοβόταν ότι θα μας καταστρέψουν αυτοί που μισούμε.. Ο Χάξλει φοβόταν ότι θα μας καταστρέψουν αυτοί που αγαπάμε..

Ποιος από τους δύο δικαιώθηκε άραγε;"  - ΝΙΛ ΠΟΣΤΜΑΝ-Πανεπιστημιακός


Μήνυμα από τη ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το θέατρο είναι ένα σημαντικό ηθικοπλαστικό και ψυχαγωγικό μέσο που καλλιεργεί την κριτική σκέψη και παράλληλα επιτυγχάνει την αισθητική αρμονία. Σε αντίθεση με τη μονοτονία που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των πολιτιστικών προϊόντων σήμερα, το θέατρο συμβάλλει στην καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση του ατόμου, διευρύνει τους ορίζοντές του και καλλιεργεί τις ευαισθησίες και τις αισθήσεις του. (...συνέχεια μηνύματος)


I wish all those involved in theatre right across the world – be it in schools, in workshops, on the streets, in universities in tiny empty spaces or grand large theatres, every good wish and success in working through drama and combining thought, feeling, language, and imagination into forms that can express new meaning, new insights and better understanding of things in the past, in the present and possibilities for the future.

Warmest wishes

Marigold Ashwell, Arts Consultant (Drama) Director of Hands On CPDA, UK


Στο Ενιαίο Λύκειο Λευκίμμης έγινε "Το σώσε"!
Θεατρική Ομάδα Εν. Λυκ. Λευκίμμης & Μ. Γιανναδάκη


Είναι υπέροχο να μεταμορφώνεις μια τάξη σε θεατρικό χώρο! Να "εισβάλλεις" στην καθημερινότητα του σχολείου και να παίζεις θέατρο με τα παιδιά. Να παρασύρεις τη σκέψη και τη φαντασία τους σε κόσμους παραμυθένιους... Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, γονείς, που αγαπούν και νοιάζονται για το θέατρο στην εκπαίδευση, καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο

 


(Black out σε ρυθμό καλύψο)

«Γιατί δεν πήγατε στο σπίτι του κόμη;

Να πάτε αμέσως! Εδώ είσαστε ακόμη;

Αν λίγο αργήσετε και κάνετε αηδίες,

Θα γίνουνε μπάχαλα, μπορεί και κηδείες»

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Όμιλος Σύγχρονου Θεάτρου – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ


Στο Κερατσίνι, έχουμε μαζευτεί 50 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας, της
ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά, και όλη την εβδομάδα θα γιορτάζουμε,
θα χαιρόμαστε παίζοντας θέατρο και θα χορεύουμε βλέποντας ο ένας μέσα στα
μάτια του άλλου. Έτσι η γιορτή θα συνεχιστεί, μετά με τους μαθητές μας. Η
ανατροφοδότηση, η γνώση, η χαρά της επικοινωνίας που παίρνουμε πλουσιοπάροχα
από τα δύο σεμινάρια, θα δώσει λίγο περισσότερο χώρο για το εκπαιδευτικό
δράμα και το σύγχρονο χορό στα σχολεία μας.

ΖΩΗ ΣΑΡΙΔΟΥ
Υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πειραιά


Greetings on this significant day from Amman Jordan!

It is a critical time in the creative timetable of mankind, it is vital that the heritage of man remains documented through the arts and that the children of the world are empowered to find their public voices through work like yours. Keep up the lovely website!

Edwina Issa

Formerly Vice President IDEA General Meeting Council

Currently RADA Agent for Jordan


Hi

Best wishs from Sudan!

Peace,

Gor


Μήνυμα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Με αφορμή την Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, χαιρετίζουμε τους ανθρώπους που εμπνέουν και καλλιεργούν στα παιδιά την αγάπη για το θέατρο και τους συγχαίρουμε για το σπουδαίο αυτό έργο, που πηγάζει πρωταρχικά από την δική τους αγάπη για το θέατρο και το παιδί. (...συνέχεια μηνύματος)


Με χαρά σας στέλνουμε τον ενθουσιασμό όλων όσοι συνεργάστηκαν για την παράσταση "ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ" της Καλλιρρόης Μπουρνή. Μικρή προσφορά για την Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. (…συνέχεια μηνύματος)

Εκ μέρους όλων των συντελεστών στο Κολλέγιο Ρόδου


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟ

Το θέατρο δεν ξεκίνησε γιατί κάποιος αποφάσισε να γράψει ένα έργο. Γεννήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να επικοινωνήσουν, μέσα από ένα ρόλο, μ’ ένα άλλο πρόσωπο, με το Θεό και βέβαια με τον εαυτό τους. Να κάνουν το κοντινό απόμακρο και το απόμακρο κοντινό. (...συνέχεια μηνύματος)


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ FIDEA

Finnish Drama/Theatre Education Association

Dear friends,

Here is our FIDEA- Finnish Drama Theatre Education Association greetings to your Hellenic National Theatre/Drama & Education Day!

With warm greetings from sunny Helsinki

Tintti Karppinen


Το 2007, η Ομάδα Τέχνης Πάροδος στα πλαίσια των εκδηλώσεών της, οργάνωσε και θεατρικές δράσεις για τα παιδιά της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, καθώς και στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Με αφορμή την ημέρα θεάτρου ευχόμαστε οι θεατρικές εκδηλώσεις-παραστάσεις για παιδιά και νέους να επεκταθούν και στην περιφέρεια.

 


Μα τι σκέφτομαι μέρα που είναι…

Μαντώ Κουρετζή

Βασική συντονίστρια του Κέντρου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις»

"Αναρωτιέμαι και  σκέφτομαι τι θα συνέβαινε αν… τα παιδιά στο σχολείο άκουγαν κελαϊδίσματα πουλιών. Αν κάθε πρωί μαζί με το καλωσόρισμα της καινούριας μέρας ανέτειλε ένας αλλιώτικος, πιο ανθρώπινος ήλιος.." (συνέχεια μηνύματος)

 


Μήνυμα από τον Γιάννη Ζωχιό

Θέατρο: Η σημαντικότερη, από τις σημαντικότατες δημιουργίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Με το θέατρο ο άνθρωπος: Σκέπτεται, ερευνά, βρίσκει, δρα, εκφράζεται, δημιουργεί, ελευθερώνει. Κρίνει, αμφισβητεί, αρνείται, διεκδικεί, ανατρέπει. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! (...συνέχεια μηνύματος)


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Χαλκιδικής, θέλοντας να ανταποδώσουμε λίγη από χαρά και τη ζωντάνια που μας χαρίζουν κάθε μέρα οι μαθητές μας, φτιάξαμε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που ανεβάζει παραστάσεις για παιδιά και περιοδεύει στα σχολεία. Μετά από 8 χρόνια και πάνω από 70 παραστάσεις, χαραγμένα μένουν στο νου μας τα μάτια τους , τα γέλια τους, η συμμετοχή τους. Τους ευχαριστούμε !

Θεατρική ομάδα "ΚΥΚΛΟΣ"


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΗΡΙΔΗ

Ας είναι ετούτη η Ημέρα του Θεάτρου στην Εκπαίδευση μέρα για ένα παγκόσμιο κάλεσμα στη γη της έμπνευσης και του ονείρου, τη μόνη αληθινή πατρίδα της νιότης. (…συνέχεια μηνύματος)


Το θέατρο είναι έκφραση και δημιουργία, βοηθάει στην κοινωνικοποίηση και την ανάληψη ευθυνών. Επίσης, βοηθάει στη μάθηση πολύ περισσότερο από τους συμβατικούς τρόπους. Συντελεί στη σύσφιγξη των σχέσεων και μεταξύ των μαθητών και των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς.

 

Λίνα Γιαμούζη

Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

Υπεύθυνη θεατρικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

 


Σκέψεις για το θέατρο από μαθήτριες της Α’ Λυκείου του Ενιαίου Λυκείου Ψυχικού
για την Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

«Θέατρο είναι μια σύνθετη δημιουργία μέσα από την οποία εκφράζονται συναισθήματα...» (...συνέχεια μηνύματος)


Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου πάει Γυμνάσιο.. στις  28  του  Μάρτη

Είχαμε  προγραμματίσει  από  καιρό να  επισκεφτούμε  την  βιβλιοθήκη  'Χαιρώνεια'  του  Γυμνασίου  Καπαρελλίου...  Συνέπεσε  η  ημερομηνία  με  αυτήν της  Ημέρας  Θεάτρου στην Εκπαίδευση.  (...συνέχεια μηνύματος)


Παίξαμε, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε εμπειρίες, ιδέες, με λίγα λόγια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών  και ειδικοτήτων  ενωθήκαμε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Θεάτρου στην Εκπαίδευση και υποσχεθήκαμε να γεμίζουμε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μας με θέατρο, να χρωματίζουμε με ζωηρότερα χρώματα την κάθε στιγμή που περνάει.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που οργάνωσε  στην Πάτρα το Γραφείο Πελοποννήσου του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

 


Το σχολείο έχει πάρει άλλο νόημα μέσω του 8εάτρου. Το θέατρο είναι ο πιο ενδιαφέρων
τρόπος να εξοικειώνεσαι με τον εαυτό σου, να απελεθευρώνεσαι, να δημιουργείς
δεσμούς και να νιώθεις μέλος μιας ομάδας. Τα θεατρικά παιχνίδια αλλά και η
προετοιμασία για την παράσταση μπορούν να σε κάνουν να τα δεις όλα πολύ
διαφορετικά!

Λήδα & Άννα

Λύκειο Βουλιαγμένης


«Ξεφωνάτε και Γελάτε»

Αυτοσχεδιάζοντας με αφορμή χορικά από την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Πρόγραμμα Θεατρικής και Μουσικής Αγωγής

 

Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ν. Χίου

(Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΧΙΟΥ)


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 6ο  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Είναι ένα μικρό θαύμα πώς τα παιδιά χωρίς να έχουν καθόλου γνώσεις, με απλά υλικά και μόνο οδηγό τη φαντασία και τη ζωντάνια τους, κατάφεραν βιωματικά να αυτοσχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μικρά αριστουργήματα (...συνέχεια μηνύματος)


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

οι μαθητές μου με κοίταξαν περίεργα όπως και την πρώτη φορά που τους

ζήτησα να κάνουμε κύκλο και να ενώσουμε τα χέρια μας και τις ψυχές μας (...συνέχεια μηνύματος)


«Γελάμε με τα σοβαρά και κλαίμε με τα αστεία»

Σας συνιστούμε να το εφαρμόσετε και εσείς και τότε θα δείτε ότι ….

«Τελικά η ζωή είναι ωραία»

Τα ζιζάνια του

1ου Γυμνασίου Παιανίας

  


HELLO,

I am writing from Nicaragua where we - MOVITEP-SF - (Movimiento de Teatro Popular Sin Fronteras) celebrated the International theatre Day with a Theatre Festival on the theme of aids. We had 10 groups participating in three days and the interesting thing was that it were not didactic or pamfletic plays but really dramas about discrimination and underestimation and their influence on the people who receive that underestimation.

Congratulations to you all!

 

Best wishes,

Els van Poppel

Coordination MOVITEP.


On behalf of the artists in Uganda and IDEA Africa Region, I express solidarity with you, and all the artists celebrating the World Theatre Day as well as the Theatre/Drama and Education Day 2007.

 

Nice day,

Mercy Mirembe Ntangaare

IDEA-CWC, English Speaking Africa

  


ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Α’ Γυμνασίου, Τμήμα 1ο

 «ΟΔΥΣΣΕΑΣ – ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

(μήνυμα)


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου το Λύκειο Κατούνας 
επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Με πολλές ευχές,

Θεατρική Ομάδα & Χάρης Ταμπάκης