Οργάνωση:
Στην οργάνωση του φεστιβάλ συμμετείχαν η Τοπική Αυτοδιοίκηση Καλαβρίας, η C.O.E.- Επιτροπή Οργάνωσης Πολιτιστικών Γεγονότων, ο S.T.L-Τοπικός οργανισμός τουρισμού, το Κέντρο Ομηρικών Σπουδών και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Μαrio Gallo, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση του φεστιβάλ και του προγράμματος για τα σχολεία.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας του με φορείς στην Ιταλία, πρότεινε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών. Το σχολείο παρουσίασε το έργο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Μια πραγματική προσέγγιση διαπολιτισμική που καταργεί το φράγμα γλώσσας μέσα από την κίνηση, το χρώμα τις μάσκες και που βρήκε ανταπόκριση στα παιδιά της Ιταλίας.
Επίσης, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση εκπροσωπήθηκε από την Μπέττυ Γιαννούλη, η οποία πήρε μέρος στην ειδική Ημερίδα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που οργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Γεωργία Δελημπανίδου, Κυριακή Δούδη
Συμμετείχαν: Ασημακοπούλου Κατερίνα, Ζανταρίδης Κώστας, Μερεμετσάκης Θεολόγος, Μήτρου Μαρία, Μούκας Βασίλης, Πουλίδης Δημήτρης, Ραμπούση Θεοδώρα, Τάτση Κάτια, Τζανέλη Μαρία
Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος πέντε μαθητικές και φοιτητικές θεατρικές ομάδες από τη Βόρεια και Νότια Ιταλία. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο σε δραστηριότητες με κοινό άξονα το θέατρο και τη μουσική. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικές παραστάσεις από τα σχολεία, εργαστήρια, συνέδριο και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, η οποία θεωρείται, από μια μερίδα αρχαιολόγων, ως η χώρα των Φαιάκων.