Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


 

Μαθητικά Φεστιβάλ & Ημέρες Δράσης

Το πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" στηρίζει τα σχολεία που συμμετέχουν στις δράσεις του ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη διοργάνωση τοπικών Φεστιβάλ ή Ημέρας Δράσης.


Απολογισμός για το έτος 2019 (Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος)

 

22 μαθητικά καλλιτεχνικά-θεατρικά φεστιβάλ

135 σχολεία

18 πόλεις

4613 μαθητές/μαθήτριες

394 εκπαιδευτικοί

1807 γονείς


 

Μαθητικό Φεστιβάλ

Μαθητικό Φεστιβάλ

Πάτρα, 21/3/2017, μαθητικό φεστιβάλ "Μονόλογοι από το Αιγαίο"

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 21/3/2017 11:00 πμ - 2:00 μμ Export event


ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Σχολείων

Πάτρα, 21 Μαρτίου 2017 – «Ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του ρατσισμού 2017»

Παίρνουν μέρος 100 μαθητές

 

mini-DSC_8024

Η εκδήλωση είναι μέρος της Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο».
Ως τέτοια ορίστηκε η 21η Μαρτίου 2017, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Παίρνουν μέρος 100 μαθητές από 

το 8ο Δ.Σ. Πάτρας,
το 55ο Δ.Σ. Πάτρας,
το 6ο Γυμνάσιο Πάτρας,
το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας,
το 5ο ΓΕΛ Πάτρας
το ΓΕΛ Δεμενίκων

με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Γιώργου Μπεκιάρη, Θανάση Μπακαστάθη, Κατερίνας Δωρή, Κωνσταντίνας Μανωλοπούλου, Σοφίας Σιδέρη και Φωτεινής Δημακοπούλου και των θεατροπαιδαγωγών του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» Διονυσίας Ασπρογέρακα και Γιώργου Μπεκιάρη.

Υποστήριξη – σκηνική σύνθεση: Συγκλητική Βλαχάκη

Συντονισμός: Γιώργος Μπεκιάρης


Σχόλια για την εκδήλωση

«Το Αιγαίο “Ονειρεύομαι… Ονειρεύομαι…Δικαίωμα κάθε παιδιού το ‘όνειρο’. Γι’ αυτό το δικαίωμα μίλησαν οι μαθητές της Πάτρας το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική εκδήλωση των «Μονολόγων», αυτό το δικαίωμα φώναξαν στην κεντρική πλατεία την Τρίτη το πρωί. Με τη δική τους μοναδική φωνή υπερασπίστηκαν μαζί με το δικό τους όνειρο και το όνειρο όλων των συνομηλίκων τους που οι συνθήκες της ζωής τους τους το στερούν…Υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε το ‘όνειρο’ , το όνειρο όχι μόνο του δικού μας παιδιού, το όνειρο κάθε παιδιού, και να φροντίσουμε να βγει αληθινό…Σας ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά μας δείξατε το δρόμο, εσείς οι ‘μικροί’ σε μας τους ‘μεγάλους’…
Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας
Πάτρα 21/3/2017

«Παρακολουθώντας “Οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ σχολείων «Μονόλογοι από το Αιγαίο» παρουσίασαν το θεατρικό τους δρώμενο στις 21/3/2017 στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου Πάτρας, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού 2017». Ήταν μια όμορφη επανάληψη της εκδήλωσης που είχε παρουσιαστεί πριν λίγες ημέρες (18/3/2017) σε κλειστό χώρο και σήμερα «αναστάτωσε δημιουργικά» την πόλη της Πάτρας. Είδαμε τους πολίτες της Πάτρας να συγκεντρώνονται σταδιακά γύρω από τα παιδιά και να ρωτούν όλους μας για το θέμα της εκδήλωσης – παράτασης. Οι μαθητές μας εισέπραξαν για μια ακόμα φορά ικανοποίηση από τη συμμετοχή τους και σε αυτή την εκδήλωση, που σήμερα είχε κι ένα βαθύτερο συμβολισμό, καθώς ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες μετέφεραν τη φωνή των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην τοπική κοινωνία.”
Γιώργος Μπεκιάρης, εκπαιδευτικός,
συντονιστής δράσης “Μονόλογοι από το Αιγαίο” στη Πάτρα
Πάτρα 21/3/2017


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / humanrights@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Print

Number of views (766)/Σχόλια (0)