Όλα τα εργαστήρια/σεμινάρια επιμόρφωσης

«Πολεμάμε στην τάξη τις ιδέες του μίσους: πώς μιλάμε για το φασισμό και τις αντιδραστικές ιδέες»

«Πολεμάμε στην τάξη τις ιδέες του μίσους: πώς μιλάμε για το φασισμό και τις αντιδραστικές ιδέες»

Διαδικτυακά, 25/4/2023 17:30-18:30, διάλεξη-συζήτηση, Κωστής Παπαϊωάννου

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 25/4/2023 5:30 μμ - 6:30 μμ Export event


««Πολεμάμε στην τάξη τις ιδέες του μίσους: πώς μιλάμε για το φασισμό και τις αντιδραστικές ιδέες»

διάλεξη-συζήτηση με τον Κωστή Παπαΐωάννου 

Διαδικτυακά, 25/4/2023 17.30-18.30, δωρεάν 

Αιτήσεις συμμετοχής μέσω φόρμας εγγραφής εδώ.
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα λάβουν τον σύνδεσμο για το ΖΟΟΜ την παραμονή της εκδήλωσης

H διάλεξη-συζήτηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας ή ειδικότητας και σε κάθε άλλο ενδοαφερόμενο.

Ο Κωστής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες. Διδάσκει στην Ελληνογαλλική Σχολή Eugène Delacroix. Διευθύνει την πρωτοβουλία «ΣΗΜΕΙΟ για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς». Ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας την περίοδο 1996-2003. Από το 2006 ώς το 2015 εκλεγόταν πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2015-2016). Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και μετείχε στον συντονισμό του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Έχει εργαστεί ως ερευνητής για θέματα εκπαίδευσης, διά βίου μάθησης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία, σχολικά εγχειρίδια και εκπαιδευτικά εργαλεία για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Κυκλοφορούν επίσης το βιβλίο του Τα «καθαρά χέρια» της Χρυσής Αυγής: Εφαρμογές ναζιστικής καθαρότητας (Μεταίχμιο, 2013), η μπροσούρα με κείμενά του και κόμικς γνωστών δημιουργών "Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά" (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, 2014), "Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά - Από τον φασισμό στον μεταφασισμό. Η δημοκρατία απέναντι στη νέα Ακροδεξιά" (Πόλις, 2021)

Η διάλεξη-συζήτηση εντάσσεται στον επιμορφωτικό κύκλο 2022-2023 του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" (Ενότητα Γ΄) που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκαπίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Περισσότερα ΕΔΩ

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).


Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Γραμματεία/Πληρ.: info@theatroedu.gr / 2106541600


 

Print

Number of views (1242)/Σχόλια (0)