Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
20η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2023

25-30 Αυγούστου 2023

στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp
στο Χιλιομοδι Κορινθίας

 

 

"Χιλιομόδι 2023"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση 2023

25-30 Αυγούστου 2023

"(Αντι)στεκόμαστε"

για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες/ιδες, εμψυχωτές/εμψυχώτριες ομάδων, έφηβους/ες

στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης Freelandcamp στο Χιλιομόδι Κορινθίας

 

 

Μετά από μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε τις μέρες που θα περάσουμε μαζί στην 20η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Για δεύτερη χρονιά θα ανταμώσουμε στον υπέροχο χώρο του Freeland Adventure Camp, στο Χιλιομόδι Κορινθίας, μέσα σε ένα πευκοδάσος 6.000 στρεμμάτων. 

Εκεί, μέσα σε αυτό το μικρό θεατρικό (γαλατικό) χωριό θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από εργαστήρια, παραστάσεις, ποικίλες δράσεις κι άλλες εκπλήξεις να συναντηθούμε, να συνδημιουργήσουμε και να οραματιστούμε μαζί μια ζωή στο προσκήνιο! Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ηθοποιοί, χορευτές, θεατρολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί, θεατροπαιδαγωγοί και έφηβοι/ες θα συνομιλήσουμε έχοντας ως στόχο τη σύνδεση και την άρρηκτη συμπόρευση της τέχνης με την εκπαίδευση και τη ζωή.

Η κατασκήνωση περιλαμβάνει 4 καθημερινά Κύρια Εργαστήρια για ενήλικες και 1 Κύριο Εργαστήριο για έφηβες/ους από 13 (που έχουν αποφοιτήσει από την πρώτη Γυμνασίου) έως 17 ετών. Η συμμετοχή των εφήβων στην κατασκήνωση γίνεται με τη συνοδεία γονέα/κηδεμόνα (ο οποίος φυσικά μπορεί να παρακολουθεί ένα Κύριο Εργαστήριο για ενήλικες). Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης συμπληρώνουν δρώμενα, εκδρομή- παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στην Επίδαυρο, μουσική, παιχνίδια, κολύμπι στην πισίνα και φυσικά διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Τα 5 Κύρια (πρωινά) Εργαστήρια, που θα υλοποιούνται καθημερινά, θα εμψυχώσουν οι  Παπακωνσταντίνου Κώστας, Φώτης Μακρής & Στέλλα Κρούσκα, Τάσος Ράτζος, Μαργαρίτα Τρίκκα (χορός) και Ντίνα Σταματοπούλου (εργαστήριο εφήβων).
Συμπληρωματικά (απογευματινά) εργαστήρια
θα εμψυχώσουν οι Μενέλαος Καραντζάς, Βασίλης Ραίσης, Κωστής Παπαιωάννου, Αναστασία Κόρδαρη, Χαρά Τσουκαλά & Διονυσία Ασπρογέρακα (για εφήβους/έφηβες), Γιώργος Μόσχος & Δημήτρης Κονετάς (για εφήβους/έφηβες)

 

Δειτε αναλυτική περιγραφή των Εργαστηρίων παρακάτω
Επίσης μην ξεχάσετε να διαβάσετε εδώ την ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στην παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στην Επίδαυρο!

Τα Κύρια Εργαστήρια γίνονται πρωινές ώρες καθόλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης, με τον ίδιο εμψυχωτή/εμψυχώτρια, σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Κατασκήνωσης.

Οι συμμετέχοντες/ουσες δηλώνουν και παρακολουθούν 1 "Κύριο Εργαστήριο" σε όλη τη διάρκεια της Κατασκήνωσης

Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε μόνο κάποιο Απογευματινό Συμπληρωματικό Εργαστήριο, για μία ή δύο μέρες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο και το email που βλέπετε παρακάτω.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Οργανωτική Επιτροπή:  Ειρήνη Γκότση, Βασίλης Κλησιάρης  Όλγα Ορφανίδου, Μορφούλα Στεργίου, Μελίνα Πλαστή, Δημήτρης Κονετάς
Συντονίστρια Κατασκήνωσης:  Ευγενία Ζάγουρα

Ευχαριστούμε πολύ την Χαρά Τσουκαλά για την πολύτιμη βοήθεια της / Mentoring!



Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr