2018 Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση - Πήλιο

17η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ "ΠΗΛΙΟ 2018"
26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018,
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΗΛΙΟ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμπληρωματικά Εργαστήρια "Πήλιο 2018"

Τα παρακάτω σύντομης διάρκειας εργαστήρια πραγματοποιούνται τα απογεύματα και είναι αυτοτελή.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γινουν κατα την άφιξη

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 18/2/2023 2:00 μμ - 8:00 μμ Export event
ΗΜΕΡΙΔΑ "Καλλιτέχνες και Εκπαιδευτικοί συμπράττουν και συνδημιουργούν στα σχολεία –  δυνατότητες, προοπτικές"

ΗΜΕΡΙΔΑ "Καλλιτέχνες και Εκπαιδευτικοί συμπράττουν και συνδημιουργούν στα σχολεία – δυνατότητες, προοπτικές"

Ιωάννινα, 18/2/2023 Ημερίδα & Εργαστήριο "Το χρώμα ως γλώσσα, η λέξη ως σχήμα"

 

 

 

Εικόνα που περιέχει κείμενοΠεριγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

ΗΜΕΡΙΔΑ
"Καλλιτέχνες και Εκπαιδευτικοί συμπράττουν και συνδημιουργούν στα σχολεία –  δυνατότητες, προοπτικές"

Ιωάννινα – Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, 14:00-20:00
 

α) World Cafe και β) Βιωματικό Εργαστήριο "Το χρώμα ως γλώσσα, η λέξη ως σχήμα"

Δωρεάν συμμετοχή - οι θέσεις στο εργαστήριο είναι περιορισμένες

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στις 18 Φεβρουαρίου 2023 διοργανώνει στα Ιωάννινα ημερίδα, επιδιώκοντας την καλλιέργεια μιας γόνιμης ανταλλαγής σκέψεων, προβληματισμών και θέσεων για τη σύμπραξη και τη συν-δημιουργία εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών στα σχολεία μας.

Τόπος: ΚΔΑΠ Ρόδα, Δωδώνης 35

Πρόγραμμα

14.00 -14.15 Προσέλευση
14.15 – 15.30 Συζήτηση με αξιοποίηση της μεθόδου world cafe σχετική με:

- τη σύμπραξη και συνδημιουργία καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών στα σχολεία και

- προτάσεις για δράσεις του ΠΔΘΕ στην Ήπειρο

15.30 – 20.00 : Σεμινάριο – Βιωματικό εργαστήριο:  «Το χρώμα ως γλώσσα, η λέξη ως σχήμα» Εμψυχωτές Βιωματικού εργαστηρίου: Φώτης Κολοκυθάς, Θάλεια Καλλιαντά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: Το εργαστήριο είναι βιωματικό και έχει ως κεντρικό άξονα την διάδραση με τον χώρο και τα υλικά και τη μετάβαση από τo φυσικό στο ψηφιακό, από το ψηφιακό στο φυσικό. Χρησιμοποιώντας Augmented Reality (επαυξημένη πραγματικότητα) τεχνολογία και χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά μέσα όπως το κινητό ή το tablet, «ενεργοποιούμε» σημεία στον χώρο, αντλούμε οπτικοακουστικό υλικό και δημιουργούμε με φυσικά υλικά εικαστικές δημιουργίες, συνδέοντας τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο ως δύο παράλληλες γλώσσες της εικαστικής δημιουργίας.
Το εργαστήριο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος I-TAP-PD (Διεθνής Συνεργασία Εκπαιδευτικών-Καλλιτεχνών : Επαγγελματική Ανάπτυξη_ERASMUS+, περισσότερα εδώ). Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος, όπως εφαρμόστηκε σε σχολείο το Μάιο του 2022.

Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι θέσεις στο εργαστήριο είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023. Προηγούνται όσοι είναι μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. 


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες καλό είναι να έχουν μαζί τους... κέφι και όρεξη! 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ο Φώτης Κολοκυθάς αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας το 2014 με κατεύθυνση τη ζωγραφική. Φοίτησε στο εργαστήριο του Γιάννη Καστρίτση. Το 2019 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών, με αντικείμενο σπουδών τις διαδραστικές εγκαταστάσεις και το video art. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εικαστικές εκθέσεις και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με το ADAF και το Festival Miden με παρουσιάσεις έργων στη Τενερίφη , τη Βαρκελώνη και το Μιλάνο. Από το 2017 εργάζεται ως πιστοποιημένος εκπαιδευτικός ενηλίκων σε τμήματα ΔΙΕΚ. Είναι μέλος του του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η Θάλεια Καλλιαντά είναι δασκάλα στη Δημόσια Εκπαίδευση (2001) και Διευθύντρια στο 7ο Δημ. Ελευσίνας (2021). Φοίτησε στο ΠΤΔΕ Αθηνών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Αγγλίας (MA: Drama in Education, U.C.E.) Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Joensuu της Φινλανδίας. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων για τις Τέχνες και την Εκπαίδευση, την Ειδική Αγωγή, τη Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση παιδικών κατασκηνώσεων και σε ξεναγήσεις στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Έχει κάνει παρουσιάσεις κι εμψυχώσεις εργαστηρίων σε ενήλικες και παιδιά σε συνέδρια, Επιστημονικούς Συλλόγους και δομές Εκπαίδευσης. Έχει γράψει άρθρα σε εκπαιδευτικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Ήταν υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Θεάτρου Νέων του Δ. Σεϊτάνη (2010-2014). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε.Δ.. και υπάρξει μέλος του Π.Ε.ΣΥ.Θ. και της Ένωσης Ε3 STEM.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συνεργαζόμενοι φορείς:

  • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών,
  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και
  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Πληροφορίες:

Souzan Χρυσοβιτσινού: souzanch@gmail.com  και 

Δημήτρης Κονετάς dkonetas@yahoo.com  6945263556

Print