Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων 
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 


ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤΙ ΕΙΝΑΙ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ - Η ΟΜΑΔΑ
η επιμόρφωση 2024-2025

Εκπαίδευση εμψυχωτών, επιμορφωτών,συντονιστών
 σεμινάρια στελεχών

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" και της συνεχούς επιμόρφωσης των στελεχών, εμψυχωτών και επιμορφωτών του προγράμματος, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση οργανώνει σειρά Σεμιναρίων - Εργαστηρίων στελεχών σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαίδευσης ενηλίκων, θέματα που αφορούν τη προσφυγική κρίση, τεχνικές αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού του Προγράμματος, ανατροφοδότησης κ.ά. ​Παράλληλα οργανώνει σε διάφορες πόλεις σειρά "παιδαγωγικών-συντονιστικών" συναντήσεων με τοπικούς συντονιστές, εκπαιδευτικούς και στελέχη τοπικής κοινωνίας, για την οργάνωση και συντονισμό των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος στη περιοχής τους.

Εκπαίδευση στελεχών - Κι αν ήσουν εσύ;

Ημ/νίες Εκδήλωσης: 6/5/2007 12:00 μμ - 3:00 μμ Export event
«Ανακαλύπτω, μέσα από θεατρικές τεχνικές, τον προσωπικό μου λόγο»

«Ανακαλύπτω, μέσα από θεατρικές τεχνικές, τον προσωπικό μου λόγο»

Κομοτηνή, 6/5/2007, Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, Αριάν Κότση

ΗΜΕΡΙΔΑ

για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Κομοτηνή, Κυριακή 6 Μαΐου 2007

3ο  Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

«Θέατρο στην εκπαίδευση: θεωρία και εφαρμογές»

 

«Ανακαλύπτω, μέσα από θεατρικές τεχνικές, τον προσωπικό μου λόγο»

Αριάν Κότση, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, υπεύθυνη εκπαιδευτικών  προγραμμάτων - Φ.Κ.Θ

Όταν ο άνθρωπος δεν ξέρει πώς να εκφράσει το δικό του προσωπικό λόγο και δεν ξέρει πώς να βρει τη δική του φωνή, καταπιέζεται, ματαιώνεται και αρρωσταίνει. Η παιδεία έχει την τάση να επιβάλλει ή να διαμορφώνει το λόγο, τη λογική, την έκφραση του μαθητή. Χωρίς τα εργαλεία και τη στήριξη που θα βοηθήσουν το νέο να ανακαλύψει το δικό του προσωπικό λόγο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ωριμάσει ως άτομο και ως πολίτης. Στο εργαστήριο, μέσα από θεατρικές πρακτικές και με οδηγό τις αισθήσεις μας, ψάχνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας έκφραση, θέση, στάση στο χώρο και στο περιβάλλον μας. Εξετάζουμε πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη να βοηθήσει τον μαθητή του να κάνει το ίδιο. Ασκήσεις χαλάρωσης, εμπιστοσύνης, τοποθέτησης και ελέγχου της φωνής, χρήσης των ηχείων του σώματος κλπ. Ασκήσεις τοποθέτησης στον χώρο, σκηνοθεσίας του εαυτού μας, ως σώμα και φωνή. Ασκήσεις ρυθμού, έντασης, διαβάθμισης με εργαλεία τη φωνή και το σώμα, σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, με στόχο την προσωπική έκφραση.

Η Αριάν Κότση είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου και θεάτρου-μέλος της Εταιρίας Σκηνοθετών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πτυχίο στην κοινωνική ανθρωπολογία. Σήμερα εργάζεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, τηλεταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, εκπαιδευτικά προγράμματα, cd-rom και έχει συνεργαστεί με τα κρατικά κανάλια, το Μega, Antenna, BBC, Channel 4 του Λονδίνου καθώς και διάφορους πολιτιστικούς φορείς (Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, Εκδόσεις Πατάκη κλπ). Στο ενεργητικό της συγκαταλέγονται διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, άρθρα, σενάρια, μεταφράσεις. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σχολής Κινηματογράφου Θεάτρου «Στούντιο Εντροπία» και του παιδικού θιάσου «5η Εποχή». Δουλειές της έχουν βραβευτεί επανειλημμένα σε Φεστιβάλ και διαγωνισμούς (4 βραβεία για μικρού μήκους ταινίες, 7 βραβεία για μαθητικές θεατρικές παραστάσεις).

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής-Δ.Ε.Π.Α.Κ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ για το ΘΕΑΤΡΟ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Print